Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kış mevsimine girerken

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2016 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2016 00:00
Aralık ayı ile birlikte kış mevsimi kendini iyice hissettirmeye başladı. Uludağ'ın eteklerinde ve zirvesinde kar görüldüğünde üşümeye başlıyoruz. Yapı itibarı ile sevmediğim soğuk mevsimde ruhumuzu bir kasvet ve hüzün kaplıyor.

Doğanın kendisini yenilemesi için yağmur, kar ve soğukların olması gerektiğini elbette biliyoruz. Hüzünlenme sebeplerimiz yaz mevsiminde bir lokma bir hırka misali yetinirken hayvanların da yaşam şanslarının yüksek olması bizleri mutlu ediyor. Lakin kış mevsiminde ise birçok hayvan yiyecek bulamıyor.

Sıcak bir yuva ihtiyacını karşılayamıyor yaşam şansı zorlaşıyor. İnsanoğlunun evi, sıcak yuvası ve çalıştığı bir iş yeri sıcak olma şartı ile varsa kendini şanslı sayabilir tabi elektrik ve doğalgaz faturalarını hatırlatmak istemiyorum!

Ve bu soğuk kış günü sıcak bir tebessüme sebep olmak için yaşanmış bir olayı siz okurlarımıza aktaralım.

Bir kamyonun çarpışıyla yaralanmış olan Çiftçi Celal kazadan sorumlu tuttuğu taşıma şirketine dava açıyor. Mahkeme salonunda şirketin avukatı ile Celal karşı karşıyalar ve avukat soruyor:

– Ama siz kazadan sonra gelen polis memuruna “ben çok iyiyim” demediniz mi?”

– Anlatayım ağam; Ben bizim merkebi gasabada satışa götürmek üzere gamyonetime bindirmiştim ki.

– Bırakın ayrıntıları Celal Bey, siz sadece soruma cevap verin: Siz, kazadan hemen sonra gelen Polis memuruna “ben çok iyiyim” dediniz mi, demediniz mi?

– İşte anlatıyom ya Avukat bey; merkebi gamyonete yüklemiş, yola çıkmıştım ki…

Avukat tekrar adamın sözünü kesti ve Hakime dönerek:

– Sayın Hakim, size olayın tam olarak nasıl gerçekleştiğini davacının kendi ifadesi ile almaya çalışıyorum ama, soruma cevap vermiyor.

Bu bey, kazadan hemen sonra olay yerine ulaşan polis memuruna ifadesinde “çok iyi” olduğunu söylemiş. Kayıtlara geçmiş. Şimdi, aradan kaç hafta sonra müvekkilime dava açıyor. Ben bu davada, bu şahsın mahkemeyi yanıltmaya çalıştığına inanıyorum. Lütfen, sadece soruya cevap vermesini söyler misiniz? Hakim çitçinin hikayesi ile ilgilenir gibiydi:

– Merkep hakkında söyleyeceklerini merak ettim aslında; Bırakalım da anlatsın.

Celal Hakime teşekkür ederek devam etti:

– İşte dediğim gibi, sayın Hakimim, tam merkebimi gamyonetime bindirmiş şehre doğru gidiyodum ki, bu şirkete ait gucuman bi gamyon, “DUR” tabelasına aldırmadan üzerime sürdü ve bize çarptı. Ben yolun bi yanına fırladım, Garagaçan bi yana nasıl kötüyüm, nasıl kötü, anlatamam. Gıpırdanamıyom sancıdan, öte yanda Garagaçan bir anırıyo, bir anırıyokine, ortalık inliyo, derkene bi polis memuru geliverdi. Garagaçanın sesini duymasile önce ona dooğru gitti, eğildi, bahtı, tabancasına davrandı, alnının ortasından Garagaçanımı vurmasın mı???

Soonacııma, yolun garşı tarafına geçti, bana dooru geldi, dedikine:

– Merkebin hali berbattı, vurmak zorunda kaldım, “sen nassın bakayım?”

-Beni'de vurmasın diye iyiyim dediydim…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.