Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kimse sağ çıkamaz!

Yazının Giriş Tarihi: 23.09.2018 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.09.2018 00:00

Başakşehir maçından umutluydum oysa. 3 puan cepte yazın kenara diye tweet bile attım. Ama yine şapkadan beraberlik çıktı. Yapacak bir şey yok.

Oynanan futbol, sahaya konan mücadele ve futbolcuların kazanma hırsı açıkçası çok ta söylenecek bir şey bırakmıyor. Ama artık vites yükseltmeliyiz. Beraberliklerle olacak iş değil hepimiz biliyoruz. 3 puan serisine bağlamalıyız. Oynadığımız 6 maçta galibiyet yok ama beraberlik var. Galibiyet en acelesinden şart..

Okan'a maşallah Allah nazardan saklasın. Performansıyla göz dolduruyor. Kurtardığı penaltıyla da gönüllerdeki yerini perçinledi. Bir takım yorumcuları görüyorum Adebayor kaçırdı falan yazıyorlar. Kardeşim Adebayor kaçırmadı Okan kurtardı. Bunu aklınızın bir köşesine büyük harflerle yazın.. Adamın da canını sıkmayın.

Futbol adına yazılacak çok da fazla bir şey yok. Herkes elinden gelenin fazlasını ortaya koyuyor. Önceden tek sıkıntımız hakemlerin yanlı kararlarıydı. Şimdi başımıza VAR belası çıktı. Bu VAR burada işlemez kardeşim. Dürüstlük adalet ahlak olgularını askıya asan insanlarla bu iş yarım kalır ki aleyhte verilen kararlar giden 9 puanımız var. O nedenle Ali Ay ve ekibi ciddi tepki koymalı. Koyamıyorlarsa da gitmeliler. Bursaspor'un haklarını koruyacak birileri gelir oturur o makama. Bunu yapmalılar. Hem de çok çabuk beklemeden.

Sosyal medyada gördüğüm bazı fotoğraflar beni dehşete düşürdü gerçekten. Bursaspor taraftarlarının çektiği eziyet gerçekten yenilir yutulur türden değil. Stada ulaşmalarından tutun da çıkışlarına kadar yaşadıkları tek duygu eziyet. Evet adı aşk bu eziyetin deseler de bu kadarına da pes doğrusu. Yazık insanlara. Tek amaçları gönül verdikleri takımlarına destek olmak. Her hafta aynı eziyet.  Burak Aziz adlı Bursaspor taraftarı yazmış demiş ki, "Allah korusun yangın falan çıksa stadı 40 bin kişinin  8 dakikada  terk etmesi gerekirken, 19 bin kişi 40 dakikada tavaf ede ede terk edecek. Her hafta aynı muhabbet eziyet çekiyoruz."

Allah korusun gerçekten ya. Fotoğraflarda gördüğüm kadarıyla kapılar kilitlenmiş. Ve bu nedenle insanlar o devasa kapıların üzerinden tırmanarak dışarıya çıkmak zorunda kalmış. Bunu nasıl yaparsınız. Nasıl kitlersiniz. Bu nasıl bir iş bilmezlik. Bu kararı kim alıyorsa bilmiyorum. İl Güvenlik Kurulu mu, kulüp mü? Açın kapıları kardeşim. Maç günü niye kilitliyorsunuz. Bu konunun önemine dikkat çekmek istediğim için bu yazıyı yazıyorum. Yangın çıksa facia olur. Hem içerde hem de dışarıda. Kapıları açın kardeşim. İnsanlar rahatça çıksınlar evlerine gitsinler. 

Orhan Atak adlı taraftar da Maraton tribünündeki bir konuya dikkat çekmiş. Tribünde bir tek iniş olduğunu, panik anında facia yaşanabileceğini attığı tweetle yetkililere duyurmak istemiş. Ve demiş ki "bunu bir gören yok mu?" diye sormuş. Ben de bu arkadaşımızın sesini yetkililere duyurmuş olayım buradan. Velhasıl  Timsah Arena'da hiçbir şey güllük gülistanlık değil. Siz istediğiniz kadar makyaj yapın güzel göstermeye çalışın yüzünüzü yıkadığınız da gerçek gün gibi ortaya çıkar. Neyseniz o olursunuz. Siz Timsah Arena'yı övmelere doyamıyorsunuz da, cefayı eziyeti çekenlere sorun bir de. Onlar gerçek duygu ve düşüncelerini net bir şekilde ortaya koyacaktır.

Bursa bitirilemeyen stadıyla da tarihe geçmek üzere. Tam bir rezillik bana göre. Konya kadar olamadık. Adamlar stadı bitirdiler çevresine de taraftarları gelip rahatça araçlarını park etsinler diye devasa otopark yapmışlar. Bursaspor taraftarları ise araçlarını elalemin evinin önüne park ederek hem kendilerini hem de vatandaşı sıkıntıya sokuyor.  Onlar için maç saatini keyifle beklemek hele hiç mümkün değil. Ne bir tuvalet var ne restoranlar var, ne çay kahve içip sohbet edebilecekleri kafeler var. Yani Timsah Arena hikayesinde kabus yaşanıyor. Bunlar yetmezmiş gibi bir de oraya hastane inşa ediliyor. Düşünebiliyor musunuz faciayı. Hangi akıl buraya ruhsat verdi. Şaka gibi her şey. Maç günü hastaların çekeceği eziyeti nasıl düşünemezler.

Timsah Arena kangren olmak üzere. Bursa için tam bir sorun yumağı. Gelin bu stadı yıkın hem siz kurtulun hem de taraftar. Stadı yıkın. Atatürk Stadyumu'nun eski yerinde yeniden inşa edin. Hem siz rahat edin hem de taraftar. Ayrıca Altıparmak, Çarşamba yeniden canlansın. Maç günleri ordu gibi Altıparmak'tan tekrar yürüyerek stada gelsin taraftar. Güzel olmaz mı? Bu Timsah Arena'dan bir halt olmaz. Kimseyi kandırmayın. Yıkın gitsin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.