Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu yanlış ata oynadı!

Yazının Giriş Tarihi: 16.09.2018 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.09.2018 00:03

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in kızının düğününe katılmak için kente gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, düğün öncesi gerçekleştirdiği programlarla halkla buluştu. Bursa'nın İznik, Orhangazi ve Gemlik ilçelerinde halkla bir araya gelen Kılıçdaroğlu'nun ekonomi merkezli çıkışları yerel yönetim seçimlerine ilişkin söylemlerinin önüne geçti. İznik'te "Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni verin bize" diye halka seslenen CHP Genel Başkanının yanında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve İl Başkanı Hüseyin Akkuş'un yanı sıra, Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Nurhayat Altaca, Orhan Sarıbal ve çok sayıda partili ile Yalova Belediye Başkanı ve teşkilat mensupları yer aldı. Halk ile bütünleşmek yerine teşkilat ile konvoy gezisine çıkılmış bir program havasında gerçekleşen Kılıçdaroğlu'nun Bursa temaslarında öne çıkan gündem ekonomi ve kriz oldu. Kılıçdaroğlu'nun, "bir ülkede planlama varsa, o ülkede herkes eker, alın teri yapar, herkes kazanır. Hollanda, Konya'dan küçük. Ama onların tarım ürünlerinde ihracatı bizim 5 katımız. Biz Hollanda'nın ihracat ettiği tarım ürününün 5'te 1'ini ihracat yaparsak kendimizi sorgulamamız lazım" dedi. Bursa gibi ihracat anlamında Türkiye'nin ikinci kenti konumunda ki bir şehirde, Hollanda ile Türkiye arasında kıyas yapan Kılıçdaroğlu'nun ekonomi kurmaylarının Bursa'yı ve ihracatını ne kadar tanıdıklarından şüphe duyduğumu ifade etmekteyim. Sadece Bursa Ticaret Borsası'nın Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerinden gerçekleştirdiği tarım ihracat rakamları bile Türkiye adına önemli rakamlar. Ve yine Orhangazi, Yenişehir ve İznik havzasında gerçekleştirilen ulaşım projeleri başta olmak üzere sulama ve baraj projelerini es geçen Kılıçdaroğlu'nun Bursa'yı halen daha tanımadığını gözlemlediğimi belirtmem gerekiyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın son 4 yılda hayata geçirdiği makro projelerin ötesinde BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın küresel fuar acentesi KFA ve yine Ticari Safari projeleri vasıtasıyla kente kattığı ekonomik katma değeri marka gücünü iyi okuyamayan Kılıçdaroğlu'nun yerel siyasetten ve seçimlerden çok uzak kriz çığırtkanlığının CHP'ye eksi yazdığını ifade edebilirim. Sonuç itibariyle, dere geçerken at değiştirilmez ata sözünü iyi bilen Türk Milleti; Kılıçdaroğlu'nun İznik ve Orhangazi söylemlerinden sonra Ak Parti ve MHP ittifakına daha fazla destek verecektir kanaatindeyim.

BTSO'dan sınır ötesi harekat...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen projeler ülke sınırlarını aşmaya başladı. Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi'nin (Ur-Ge) Orta Asya çıkarmasında BTSO'nun ikinci durağı Kazakistan oldu. Kırgızistan'da 500'e yakın firmayla ikili iş görüşmesi yapan Bursalı firmalar, Kazakistan'da Laleli ve Adem Center'deki firmaları ziyaret etti. Kırgızistan ve Kazakistan temaslarında önemli siparişler alan bazı firmalar, sevkıyatlarına Bursa'ya dönmeden başladı. Daha önce İran, Fas, Sırbistan gibi ülkelerde B2B organizasyonlarına imza atan sektör temsilcileri, şimdi de Orta Asya pazarına rotayı çevirdi. İlk olarak 6.2 milyonluk bir nüfusa sahip Kırgızistan'a yönünü çeviren sektör temsilcileri, burada gerçekleştirilen B2B görüşmelerinden olumlu sonuçlar aldı. BTSO'nun ihracat atakları sayesinde ülkeye kattığı katma değer gücünün getirilerini önümüzde ki aylardan almaya başlayacağını ifade eden İş adamı ve BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş'un bu yöndeki sınırları aşan başarılı çalışmalarını ise, kent adına takdir etmemek mümkün değil.

Aktaş, Bursa'yı gençleştiriyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gözdesi konumunda ki Bursa'ya önemli yatırımların ardı arkası kesilmiyor. Mali açıdan sıkıntılı süreçler yaşayan Büyükşehir Belediyesi, Başkan Alinur Aktaş'ın  çabaları ile güçlenmeye devam ediyor. Yol tadilatları ile ulaşımda çözüm adımları atan Başkan Aktaş, Burulaş bünyesine kattığı 26 mikrobüsle otobüs filosu yaş ortalamasını 6’ya, yeni alınan 50 otobüs ile özel halk otobüsü yaş ortalamasını da 3’e indirdi. Aktaş'ın ulaşılan ve ulaştıran Bursa projelerine halkın tepkileri olumlu olurken, indirimlerle de desteklediği kent ekonomisinde yeni gülümseten projeler devamı geleeceğe benziyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.