Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu gönüllere seslendi...

Yazının Giriş Tarihi: 03.03.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.03.2019 00:00

Ak Parti'nin kalesi Bursa'da son dönemde Kemal Kılıçdaroğlu rüzgarı esiyor. CHP'nin İYİ Parti'ye verdiği 9 ilçeyi ve bu süreçte yaşanan olumsuzluklar ile CHP içerisinde ki derin kavgayı saymazsak Kılıçdaroğlu, Bursa'da çok başarılı. CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mıustafa Bozbey'in ötesine geçen Kılıçdaroğlu, Bursa'da tam bir halk adamı görüntüsü sergiledi. Adaylarını ve CHP siyasetini ısrarla konuşmayan Kılıçdaroğlu, "biz Erdoğan'ı eleştirmiyoruz aksine ona sorunları gösteriyor ve çözüm önerilerimizi sunuyoruz" diyerek herkesin aynı gemide olduğunu ve bu geminin Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu vurguladı. Türkiye'nin hiçbir suretle Suriye veya diğer ülkelerin durumuna düşmeyeceğini ısrarla vurgulayan Kılıçdaroğlu'na salon siyasetinin Bursa'da dar geldiğini de hatırlatmakta fayda var.

Ak Parti'nin karşısına çözüm önerileri ile çıktıklarını ifade eden ve Bursa'da birçok yatırımın neden yapılmadığını sorgulayan Kılıçdaroğlu'nun, Yıldırım ve Osmangazi'de dev iki miting yapması bekleniyor. Öncesinde Muharrem İnce'nin devamında Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği Gürsu'da, Belediye Başkan Adayı Funda Türkcoş Pekiner'in konuşması ses getirdi. Gürsu'da sorunların yıllardır aynı olduğunu ve değişimin değişim getireceğini savunan Kılıçdaroğlu, özellikle köylü ve çiftçilerden büyük destek gördü. Kestel'de işçi tabanlı ve işveren merkezli sorunlara değinen Kılıçdaroğlu'nun dağ yöresi buluşması fazlasıyla önemli. Nilüfer'de BESOB yönetimi başta olmak üzere çok sayıda iş adamı ve sivil toplum kuruluşunun bulunduğu kesime hitap eden Kılıçdaroğlu'nu Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'da an be an takip etti. Mustafa Bozbey ile Erkan Aydın'ı belediye başkanı olarak ilan eden Kılıçdaroğlu'nun dağ yöresinin özellikle Osmangazi oylarını Erkan Aydın lehine çekmesine kesin gözüyle bakabiliriz. Öyle ki, Ak Parti'nin dağ yöresi siyaseti son dönemde ciddi hata sinyalleri veriyor.

CHP Milletvekili olan çoğu ismin sessiz olduğu ve yine Orhan Sarıbal ile Erkan Aydın dışında kimseye denk gelmediğim programlarda Kemal Kılıçdaroğlu'nun tevazuyu öne çıkaran, kavgadan ve gerilimden uzak, tartışmaya değil çözüme odaklı açıklamalarının güçlendiğini ve halkta karşılık gördüğünü gözlemledim. Ak Parti'nin gönül siyasetini daha halkçı bir dille ve sadeleştirerek ifade eden Kılıçdaroğlu'na sarılan vatandaşlar, aslında liderleri ile buluşabilmenin heyecanını da ortaya koydu. Siyasette temasın etkisini değerlendirdiğimizde erişilemeyen veya ulaşılamayan rakiplerine nazaran Kılıçdaroğlu, fazlasıyla sempatik ve pozitif bir Bursa ziyaretini gönüllere girerek gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeminde yine ekonomi yer aldı. Lakin, ekonomi gündemini kısa tutan Kılıçdaroğlu'nun Bursa ziyaretlerinde Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası'nı bizzat ziyaret etmesi bekleniyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi'nde özel oturum talep etmeyi planlayan Kılıçdaroğlu'nun iş dünyasına fikir empoze etmek yerine onların öneri ve şikayetlerini dinlemesi planlanıyor. Kılıçdaroğlu'nun danışman ekibinin parti meclis üyelerinin de desteği ile çok başarılı bir Bursa programı gerçekleştirdiklerini ifade ettiğimizde Sezar'ın hakkını Sezar'a vermiş oluruz.

Bursa konusunda özellikle yerel siyasetçilerden kaynaklı brifing eksikliği olduğunu gözlemlediğim Kılıçdaroğlu'nun Mustafkemalpaşa, Karacabey, İnegöl, Orhangazi, Gemlik ve İznik ile Yenişehir ziyaretlerini merakla bekliyorum. Ak Parti'nin de Karacabey hariç değişime gittiği bu ilçelerde Kılıçdaroğlu'nun nasıl bir performans sergileyeceği ve vatandaşın kendisine yaklaşımı aslında seçime dair en önemli ipuçları olacak diyebilirim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.