Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıç, 'başaramayacaklar'

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.05.2019 00:00

Türkiye'nin en önemli sektörlerinin başında perakende geliyor. Öyle ki, yaşanan nakit sıkıntısının da vurduğu en değerli sektör olan perakende sektörü yüzlerce sektöre de taşıyıcılık görevi yapmakta. Üretici ile alıcıyı buluşturan perakende sektörünün Türkiye'de ki ana temsilcisi Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF). Federasyonun sektörün gelişimine dair Ankara bazında yürüttüğü en önemli çalışma ise, Perakende ve Market Yasası. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde adeta sümenaltı vaziyette bekleyen yasa tasarısı eksikler giderilerek yasalaştığında, ülke ekonomisinde ki nakit sorununun hızla aşılacağı aşikar. TPF üyesi PERDER Bursa Şube Başkanı BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Kılıç önceki akşam Hilton Bursa'da üyeleriyle iftar yemeğinde buluştu. PERDER Bursa üyelerinin yanı sektörel anlamda kritik öneme sahip işletmelerinde katılım gösterdiği iftar yemeğinde Başkan Haşim Kılıç, 'Allah'a şükretmeliyiz ki bir vatanımız var. Türkiye'de birlik ve beraberlik içerisinde İslam coğrafyasının bekası için birlikte mücadele ediyoruz. Asker ve polislerimiz hudutlarda, sokaklarda görevini yaparlarken, biz iş dünyası temcileri de  ülkemizin ekonomisinin güçlenmesi için gereken adımları elele atıyoruz. Elbette tüm dünyanın üzerimizde kara bulutlar gezdirdiğinin farkındayız. Allah'a inanıyorum ki, milletimiz ve devletimiz bu zor süreçleri de birliktelik, beraberlik ve sabır ile aşacaktır. Milletimizin içine fitne sokmak isteyenler, iş dünyamızı yıldırmaya çalışanlar, bizlere kaybettirmeye çalışanlar başaramayacaklar. İnşaallah hep birlikte daha azimle ve kararlıkla, daha fazla çalışarak bu tuzaklardan da kurtulacağız' diyerek milli ekonominin güçlenmesi için perakende sektörünün üzerine düşen her görevi başarı ile yerine getireceğini belirtti.

PERDER Bursa iftarına İstanbul'dan gelerek katılım gösteren EVYAP Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmed Evyap, 'Türkiye'nin önünde ki engelleri aşmasında ki en önemli enstürman sanayidir. Bizlerde sanayi alt yapımızı güçlendirerek sizlere daha kaliteli ürünler hazırlıyoruz. Türkiye'nin içerisinde bulunduğu dar boğazın farkında olarak, siz bizlerin değerli iştirakçilerine daha fazla kazanma şansı meydana getirmek için yeni bir yapılanmaya girdik. EVYAP, 1927 yılında Erzurum'da küçük bir atölye olarak kuruldu ve bugünlere geldi. Sizler de küçük dükkanlarınızdan dev sektör temsilcileri haline geldiniz. Anadolu daha önce çok zorluğu aştı, yine aşacaktır. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın' diyerek Türkiye'nin birliktelik sağduyusu ile yine kazanacağını vurguladı.

Elbette ülke ekonomisinin güçlü bir sinerjiye ve genç girişimcilere ihtiyacı var. Türkiye'nin içerisinden yükselen birliktelik seslerini Ankara'nın artık duyması gerekiyor. Seçimler gölgesinde yürütülen ekonomi süreçlerinden vazgeçilerek hızlı bir şekilde vergi yapılandırmaları, ceza ve faiz afları, inşaat ve tekstil başta olmak üzere perakende ve sanayi sektörlerinin güçlendirilmesi, nakit krizinin önüne geçmek için bankacılık faaliyetlerinin krediye dönük hızlandırılması çalışmaları sonuçlandırmalıdır. Türkiye'nin içerisinde bulunduğu süreçten çıkmak için 6 ay değil, 6 gün sabredecek hali olmadığını Ankara artık fark etmeli. İş Dünyası her cepheden devlete ve hükümete sahip çıkarken, siyasilerinde artık gereken adımları atması elzem. Öyle ki, gerekiyorsa Türkiye Büyük Millet Meclisi tatil edilmeksizin hızla yasal süreçler olgunlaştırılmalı ve 2019 yılı kayıp yıl olmaktan çıkarılmalı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.