Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kestel’i Önder ‘Tanır’

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2019 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2019 00:06

Osmanlı’nın izlerini, kültürünü, mozaiğini, havasını Bursa’da yakalamak istediğinizde Uludağ’ın eteklerine komşu olan Kestel’in kırsal mahallelerini dolaşmanızı tavsiye ederim. Yeşil Vadisi, şelalesi ile Kestel bambaşka bir tabiat kenti. Hızla betonlaşan Bursa’nın, yeşil kalan nadir noktalarından Kestel. Bursa’nın çarpık şehirleşme alışkanlığından elbette nasibini almış olsa bile, yine de Kestel için her şeyin sonu geldi diyemeyiz. 31 Mart seçimlerinden yüzde 54 üstü bir oy ile seçilerek Belediye Başkanı seçilen Önder Tanır ile Kestel’i değerlendirdik. Bursa Haber Gazetesi ziyareti sonrasında televizyon programına konuk aldığım Tanır, genç ve güler yüzü ile Kestel’in geleceği diyebilirim.

Kestelspor konusunda gövdesini ortaya koyan Önder Tanır, gençlik ve çevre alanında tavizi olmayan bir başkan. Kestel’in ulaşım sorununun ‘Kestel Trafik Ulaşım Mastır Planı’ ile çözüleceğini ifade eden Önder Tanır, “şehrin ulaşımında önemli bir adım atmak üzereyiz. Kestel’in trafik ve ulaşım mastır programını hazırlatıyoruz. Kent içerisinde ki kavşaklar ve yolları ana arterler dâhil incelemeye alıyoruz. Tek yön uygulamasını başlatmayı düşündüğümüz yeni dönemde, Kestel daha ulaşılabilir bir kent olacak. Yine otopark projelerimiz tamamlandığında halkımız Kestel merkezde güvenle yürümenin keyfini yaşayacak” diyor.

***

Avrupa izlenimlerinin Kestel’e mimari açıdan değer katacağını ifade eden Önder Tanır, “Kestel’in doğal güzellikleri ile mimari duruşunu bütünleştireceğiz. Kestel’in daha güçlü bir çizgiye ihtiyacı var. Yıllar geçse bile eskimeyecek yapıları ve alanları inşa edeceğiz” diyerek kentin onlarca yıl ötesine hazırlanması gerekliliğine vurgu yapıyor. Kestel’de sosyal yardımı özümseyen bir belediyecilik ile hizmet verdiklerini ifade eden Tanır, “İlkokul 1’nci sınıftan 4’ncü sınıfa kadar tüm öğrencilerimize kırtasiye yardımı yaptık. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize okul kıyafeti ve diğer yardımlarda bulunduk. Tüm okullarımızı göreve gelir gelmez, eğitim ve öğretim dönemine hazır hale gelecek şekilde tadilatlarla güçlendirdik. Kestel Festivali başta olmak üzere, sünnet ve çocuk şölenleri düzenledik. Vani Mehmet Efendi anma programı dâhil birçok sosyal etkinlik ile kültürel bütünleşmeyi kuvvetlendirdik. Sosyal yardımın ötesine geçerek daha sosyal bir Kestel için tüm adımları attık, atmaya devam ediyoruz” diyor.

Uzun zamandır süre gelen Bursa’dan kopuk bir Kestel yerine hem kent ile hem de ülke dinamikleri ile iletişim halinde olan bir Kestel inşa ediliyor. Geleceğinden endişe duyulmayan Kestel’in 2035 tahmini nüfusu 130 bin. Bugün 65 bin kişilik nüfusunu bile çarpık kentleşme ve çevre sorunları nedeniyle barındıramayan Kestel’in; vizyonel dönüşümü için ilçede doğan, büyüyen ve yaşayan bir ismin Belediye Başkanı olması önemli.

“Deprem, ulaşım ve çevre önceliğimiz”

Türkiye’nin en temel gündeminin deprem olduğunu vurgulayan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a çevre konusunda mini bir brifing verdi. Kestel’in beklentilerini en yetkili ağızlara cesurca ulaştıran ve mütevazı duruşunun ötesinde genç ve atılımcı kimliği ile takdir toplayan Başkan Tanır, “deprem konusunda işin uzmanları çeşitli tarihler veriyor. Elbette deprem olmaması en büyük duamız. Ancak Cenabı Allah böyle bir afet ile bizleri karşılaştıracak ise, bunun zamanını da ondan başkası bilemez diye düşünüyorum. Biz hem bu hakka teslimiyet ile kadere razı olacak, hem de bu kaderin getireceği sorunları önceden görerek çözmeye yetkili makamdayız. Deprem ile ilgili birçok alanda hem Büyükşehir Belediyemiz hem Bakanlıklarımız ve merkezi idare gerekli çalışmaları titizlikle yapıyor. Bizde ilçemizde bu konuda gerekli adımları atıyoruz. Ulaşım konusunda ise, Kestel BESOB Sanayi bölgesinin direkt Ankara yoluna ulaşması için Bakanımız Murat Kurum gerekli talimatları verdi. Yine çevre ile ilgili ortaya çıkan sorunlar hakkında Sayın Bakanımızın talimatları var. Bursa Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte bu sorunları da ortadan kaldıracağız. Deprem, ulaşım ve çevre olmazsa olmaz dediğimiz ilk önceliklerimizden” diyerek bu konuda fazlasıyla keskin olduğunu vurguluyor.

Türkiye’nin kutuplaşarak siyasallaşan bir döneminden toplumu öncelikli gören böylesine dik duruşlu bir belediye Başkanı çıkarabildiği için Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etmek lazım. Doğduğu yeri ve doyduğu yeri ileride yaşlanacağı yer olarak gören ve kabul eden Önder Tanır, sadece bir Belediye Başkanı değil aynı zamanda genç bir Kestelli…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.