Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kestel Toplu Konutlar Ortaokulu Aile Birliği

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2016 01:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 01:04

 

Hafta arası Kazım Günbaşar'ın (Sosyete Kazım) davetlisi olarak Kestel Toplu Konutlar Ortaokulu Aile Birliği ve okul yönetiminin, düzenlemiş olduğu geceye davet edilmiştik. Program öncesi Kazım beyin erken daveti üzerine kadim dostumuz Olay Medya'dan emekli fotoğraf sanatçısı Ayşe İzci ile buluşarak Cazibe merkezine gittik. Bizi ağırlayıp gezdiren Kazım beyin yanında kahkaha atmamanız mümkün değil. Mutlaka sizi güldürecek kıvrak zekaya sahip olmakla birlikte, müthiş enerji dolu bu bitmeyen enerjisini bana göre ulusal kanallarda halka yansıtma şansı mutlaka bulmalı. Oysa biz bu iddiamızı ısrarla sürdürürken yerel televizyonların dahi bunu görmemesini üzülerek izliyoruz.

İlerleyen saatlerde Kestel Toplu Konutlar Ortaokulu Aile Birliği yönetimi ile buluşuyoruz göreve gelişlerinin ilk yılında 8 faaliyet yapmışlar. Buna şaşırıyor ve takdir ediyoruz. Okul aile birliği başkanı Semra Kabahel yardımcıları ise Hatice Molla, Şengül Güneş, Zerrin Güneş, ve Selma Gökçe hanımefendiler, program başlamadan önce kendilerini bir hayli heyecan ve telaş içinde görüyoruz ve bu gözlemimiz bizi gülümsetiyor. Çünkü bu temiz ve halk insanları gerçek bir amatör ruhla aldıkları görevi en güzel haliyle yapma duygusuyla donatılmışlar. Siyasetin çıraklık merkezi sayılan gençlik kollarından gelmiş ve her kademede görev yapmış biri olarak bu samimi duyguyu iyi bilirim. Gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlayıp, mağdur etmeme güzelliği takdir edilecek bir insani duygudur. Bu güzellikleri yansıtmaya çalışan Semra hanım ve ekibine sakin olmalarını telaş yapmamalarını önersek de başarılı olamayacağımızı biliyoruz yine o güzel telaşı yaşayacaklarına eminiz.

Program başlamak üzereyken kapı önünde Kestel Milli Eğitim Müdürü ve Okul müdürü ile sohbet ediyoruz karşılıklı fikir alış verişinde bulunduktan sonra salona girerek programın başlaması ile notlarımızı alıp gözlemlerimizi yapıyoruz. Açılış konuşmasını Kestel Toplu Konutlar Ortaokulu müdürü yapıyor. Ardından kız meslek lisesi halk oyunları folklor ekibi geceye renk katarak, yurdumuzun zenginliğini gösteren farklı bölgelerimizin müzik ve folklor oyunlarını icra ederek izleyenleri keyiflendiriyor.

Balkanların güzel sesi sanatçımız Fahriye Güney sahneye çıktığında salonu susturacak bir şarkı ile kalitesini yansıtıyor.

Sabahattin Ali'nin 1933 yılında Sinop ceza evinde yazdığı Aldırma Gönül Aldırma şarkısı ile tüm salonu alıp götürüyor. Bu şarkı Edip Akbayram ile hit olmuş ve Ferhan Şensoy'un başrolünü oynadığı Pardon filmi ile yeniden zirve yapmıştı. Salonu bu şarkıyla susturan

tecrübeli sanatçımız Fahriye Güney ardından hareketli parçalar ile izleyenleri oynatıp farklı duygularla unutulmayacak bir geceye imza atıp iz bırakırken kendisine plaket verilmesini gayet olumlu bulduk.

 

  

Ve Sosyete Kazım anons edilince ortalık karışıyor çocukları kendine çeken enerjisiyle bir an sahnede kendisini göremiyoruz.

Her tarafı saran çocuklar Sosyete Kazım ile coşuyor kendilerinden geçemiyor aşırı ilgiden terleyen ve sanatını icra edemeyecek duruma gelince okul aile birliği başkanı Semra Kabahel o anaç haliyle çocukları oturmaya zorlarken verdiği emeğin terleri yüzüne akarken belki de huzur içinde yoruluyordu. Bu halini görünce kendisini bir kez daha takdir ettim.

Sosyete Kazım, dediğimiz gibi kıvrak ve hızlı düşünen bir zekaya sahip. Sahnesi harika, anında bir kaç farklı olay düşünebiliyor.

Onu anlayabilmek için zeki olmak zorundasınız.

Samimiyetle emek verilen gecede Okul Aile Birliği birçok farklı lezzeti hazırlayarak misafirlerine sundu.

Bizlerinde beğeni ile tattığımız ve damak zevkimize hitap eden pasta, börek, tatlı, dolma ve benzerleri ortaya ayrı bir zenginlik katmıştı. Okul Aile birliği ilk yılında yaptığı 8 etkinlik kesinlikle takdir edilmeli. Okullarını boyatan bu güzel insanlar ayrıca ışıklı reklam ve bildiri panosunu da okullarına kazandırmışlar. Yapılan tadilat masraflarını da üstlenen bu gönlü güzel anneler yaptıkları büyük çaplı ikinci eğlenceye katılan bizlerin bol, bol gözlem yapma şansına sahip olmamızı sağladılar.

Gecenin şahsıma göre tek üzüldüğüm olayı Kestel Belediye Başkanı Yener Acar'ın programa iştirak ettiğinde bastonla yürüyor olmasıydı. Bu sahneye gerçekten çok üzüldüm. Kaybettiğimiz Gürsu belediye başkanının ardından böyle bir saldırı beni insan olarak üzmüştür. 2009 yılında merhum BŞB Başkanı Hikmet Şahin saldırıya uğradığında ilk kanı ben ve siyasi şube komiseri Fatih Güler birlikte vermiştik. Siyasiler kolay yetişmiyor ve kolay, kolay da bu makamlara gelmiyor. Konunun ne olduğu bizi ilgilendirmiyor. Biz daima yargı yolunun tercih edilmesinden yanayız...

Geceyi düzenleyen Okul Aile Birliği başkanı Semra Kabahel, yardımcıları Hatice Molla, Şengül Güneş, Zerrin Güneş, ve Selma Gökçe hanımefendilere anne şefkati ile Bulgaristan göçmenleri, doğu ve güney doğu çocuklarını bir arada barış içinde toplayıp eğlence düzenleyerek moral verip ihtiyacımız olan Türkiye'nin birlik, beraberlik ve bölünmez bütünlüğünü sağlayacak tohumları ektikleri için çok çok teşekkür ediyorum.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.