Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kestel Belediyesi’nden bir ilk

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.11.2019 00:00

Bursa’nın 17 ilçesinden biri olan Kestel bilindiği üzere 31 Mart seçimlerinden önce de Ak Parti’nin güçlü olduğu ilçelerden biriydi. Seçimle birlikte yeni dönemde yüzde 54’lük oy oranıyla Mimar Önder Tanır Kestel’de belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

Bursa’nın doğu yakasında bulunan, doğal güzellikleriyle ön plana çıkan gelişmeye açık bir ilçe…

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır önceki gün Bursa Haber Gazetesi’nin konuğu oldu, Kestel ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bu bağlamda Kestel’de 8 ay önce görevi devralan Başkan Tanır, kent için önemli planları var. Bu süre içerisinde halk ile güzel bir sinerji yakalamış, Kestel’in çehresini değiştirmek için de çalışmalara hızlı başladığını söyleyebiliriz.

Başkanın Kestel doğumlu olması, aktif siyasette çeşitli görevlerde yer alması ve Meclis üyeliği yapması Kestel için önemli bir isim olduğu biliniyor.

Başkan Tanır, Kestel’de planladığı ve ilk uygulamaya koyacakları projeleri bizimle paylaştı.

Özellikle belirttiği konular ise şu şekildeydi.

“Bir önceki yönetimi kötülemeden, kendi projelerimiz ve öngörülerimizle zaman içerisinde halkımız ile karşılıklı etkileşim içinde güzel işlere imza atacağız diyen Tanır, Kestellilerin kendilerine büyük destekleri olduğunu vurguladı.”

İlçenin en büyük sorununun şuan ne olduğunu sorduğumuzda, ulaşım olduğunun altını çizdi.

Kestel’in rahat ve ulaşılır bir kent olması için Bursa’da ulaşım sorununu olmayan, yine ilçelerden bir ilk olacak ‘Kestel Trafik Ulaşım Mastır Planı’nı hazırladıklarını ve kısa sürede uygulamaya konulacağını belirtti.

Tanır,  “kent içerisinde ki kavşaklar ve yolları ana arterler dâhil incelemeye aldık.  Tek yön uygulamasını başlatmayı düşündüğümüz yeni dönemde, Kestel daha ulaşılabilir bir kent olacak. Yine otopark projelerimiz tamamlandığında vatandaşlarımız Kestel’de rahatlayacak” dedi.

Yapımı devam eden bir otoparkın olduğunu belirten Tanır, bu proje tamamlandığında kent içi trafiği rahatlayacak ve aynı zamanda trafik sıkıntısı çekmemek için vatandaşlarla birlikte otopark kültürüne alışmanın da artık kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Başkan Tanır’ın üzerinde önemle durduğu bir başka konu da Kestel’in doğal güzelliği ve mimari özelliklerin bütünleştirilmesi…

Kestel’in sorunları çözmek için dinamik ve sorunları hızla çözebilecek bir kadro ile çalıştıklarını belirten başkan Tanır ve ekibinin öncelikli hedefleri arasında doğa ve yeşilin hakim olacağı bir Kestel için kalıcı mimari yapıların inşa edileceği görüşü hakim.

Kestel’i onlarca yıl ötesine taşıyacak, daha yaşanılabilir bir cazibe merkezine dönüştürecek dokunuşlarla en çok tercih edilecek ilçe olacağının müjdesini verdi.

Başkanın olmazsa olmazlarından biri de Kestelli gençleri sporla buluşturmak…

Kestel belediyesi birçok alanda öğrencileri ve gençleri spora kazandırmaya devam ediyor. “Gençlerin kötü alışkanlıklar edinmemesi ve gençlerin bu kötülüklere yönelmemesi için en büyük enstrümanın spor olduğunu belirten Tanır, gençleri şuan önemli projelerle buluşturduklarını, Kestel’in spor alanında da adından söz edecek ilçe konumuna getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. dedi.

Kestel’de öğrencilerin unutulmadığı ve öğrencilere çeşitli kırtasiye ve değişik yardımların yapılması da önemli işlerden biri olduğu gözlerden kaçmayan bir başka ayrıntı.

Yine Başkanın Kestel için önemli bulduğu bir başka konu ise; çevre ve kirlilik…

Geçtiğimiz hafta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bursa’yı ziyaret etmişti.

Başkan Tanır bu ziyaret ile ilgili de açıklamaları var. Tanır, “Bakan Kurum’un ziyaretinde Bursa’nın tüm ilçe başkanlarına söz verildiği, sıra Kestel’in sorunlarına geldiğinde en büyük sorunun ‘kirlilik’ olduğunu söyledim” diyor.

Kestel’i ilgilendiren hava, su ve çevre ile ilgili kirlilikleri bakana brifing olarak verdiğini anlatan Tanır, Bakan Kurum’un da buna sıcak baktığı, bu konunun hızlandırılması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne talimat verildiği bilgisini verdi bize.

Özetle başkan heyecanlı, başkan özverili, başkan çalışıyor. Biz de Bursa Haber ailesi olarak başkana ve ekibine çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.