Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kentsel Dönüşüm Zirvesi 7 Şubat’ta Merinos AKKM’de

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2015 00:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.01.2015 00:13

 

Bursa aslında öylesine güzel bir şehir ki, çok da farkında olamıyoruz ve Bursa’da yaşamak her anlamda bir ayrıcalık diyeceğim.

İtirazları duyar gibiyim ama yine de ısrarcıyım…

Bursa, coğrafi konumu ve sosyo-ekonomik yapısı bakımından önemli bir cazibe merkezi.

Bursa’nın çekiciliği kente karşı ilgi ile birlikte göçlerin de etkisiyle ülkemiz ortalamasının üzerindeki bir oranda nüfus artışına sebep oluyor.

Günümüzde nüfusu bakımından Türkiye’nin dördüncü büyük kenti olan Bursa’nın 10 yıl sonraki nüfusuyla ilgili farklı tahminler var.

TÜİK’e göre 3 milyon, yerel yönetimlere göre 5 milyon ve bazı akademik odalara göre de 2023 yılında Bursa’nın nüfusunun 8 milyona kadar ulaşacağı tahmin ediliyor.

Bu tahminler pek çok anlamda gelecek için şimdiden hazırlanmamız gerektiği gerçeğini önümüze koyuyor ve bu hazırlıkların başında da kentsel dönüşüm geliyor.

Bu açıdan, Bursa’da yaşamak her anlamda ayrıcalık sözüme itiraz edenlerin bir miktar haklı olduklarını da kabul ederken, bu konu yani Bursa’nın kentsel dönüşümü ile ilgili 7 Şubat’ta Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir zirve gerçekleştirileceği bilgisini paylaşıyorum.

Zirvede, çarpık ve plansız yapılaşmanın önüne geçerek, şehirlerin yaşanabilir alanlara dönüştürülmesini amaçlayan kentsel dönüşüm konusu, tüm detaylarıyla masaya yatırılacak.  

İnşaat sektörünün ihtisas yayını durumunda olan Konut ve Yapı Gazetesi tarafından ilgili kurumların desteğiyle düzenlenecek Bursa Kentsel Dönüşüm Zirvesi, inşaat ve finans sektörünü, yerel yönetim temsilcilerini, kamu ve özel sektör profesyonellerini ve akademisyenlerini, kentsel dönüşümün mevcut durum tespitini değerlendirmek, kentsel dönüşümün uygulandığı ve uygulanacağı bölgeler için fikirler geliştirmek ve sorunlara çözüm bulmak amacıyla bir tartışma platformunda bir araya getirecek.

Ayrıca, Deprem konusunda Türkiye’nin önde gelen bilim adamları arasında yer alan Prof. Dr. Ahmet Ercan, 7 Şubat’ta gerçekleşecek olan Kentsel Dönüşüm Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılarak, kentsel dönüşüm ışığında Bursa’nın deprem analizi başlıklı oturumda Bursa’nın depremselliği ve kentsel dönüşümün önemi hakkında açıklamalarda bulunacak.

Geleceğin inşa edilmesi adına, sanayi yapılarının ve bölgelerinin de dönüşümünü tamamlanmış bütün bir kentsel dönüşüm önemli bir çalışma olacak…

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında ülkemizdeki mevcut yapı stokunun üçte birinin yenilenmesi söz konusu ve bu durum Bursa için de geçerli.

Yapılan açıklamalarda kentsel dönüşüme bugün hemen başlansa bile 20 yıl sürebileceği belirtiliyor.

Ama en azından 2023’te tarihi ve turistik dokusu korunmuş, büyüme ve gelişme doğrultusunda ihtiyaçları karşılanmış bir Bursa hayal edebiliriz.

Bunun için neler yapılması gerektiği 7 Şubat’ta Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek Bursa Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde ele alınacak. Bu kentte yaşayanların ve bütün ilgililerin kaçırmaması gereken bir organizasyon olacak…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.