Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kent Konseyi’nde yeni yönetim

Yazının Giriş Tarihi: 03.07.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.07.2019 00:00

Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle kurumsal bir yapı olan ve bir Bursa Markası olarak Türkiye ve Dünya’ya örnek olma yolunda ilerleyen Bursa Kent  Konseyinde yeni bir dönem başladı.

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 76. maddesi ile 6 Haziran 2009 tarihli Kent Konseyi Yönetmeliği’ne göre kurulan Bursa Kent Konseyi teknik, ekonomik, sosyal ve kültürel değerleri Bursa’ya ve Türkiye’ye taşımaya yönelik çalışmalarıyla biliniyor.

Yerelleşme ve demokratikleşme sürecinde iktidarın kent konseyleri oluşumuna çok önemli katkıları olan konseyin ilk başkanı ise Mehmet Semih Pala olmuştu.

Bursa’ya önemli hizmetler  sunmak için kurulan,  halkın ve toplumsal örgütlerin katıldığı, düşüncelerini yöneticilere aktardığı önemli kurumdur bu açıdan.

Herkese ve her kesime açık olan toplantıya katılan herkese konuşma hakkı veren konsey, kent yaşamında;

 Kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek gibi önemli işler de imza atıyor.

Bu bağlamda konseyin diğer amaçaları, belediyeler kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, sendikaların, noterlerin, üniversitelerin, ilgili sivil toplum örgütlerinin, siyasî partilerin, kamu kurum ve kuruluşlarının ve mahalle muhtarlarının temsilcileri ile diğer ilgililerin katılımıyla oluşan kent konseyinin faaliyetlerinin etkili ve verimli yürütülmesi konusunda yardım ve desteğini  sağlaması da kent için önemli bir etkendir.

Bu amaçlar doğrultusunda kurulan ve hizmete başlayan Bursa Kent Konseyi, ilk başkan Semih Pala’dan sonra görevi Hasan Çepni devraldı 2018 seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu ve yönetimi Şuayip Toprak’a geçti. Şuaip Toprak ile süre gelen Kent Konseyi yeni dönemde ise Şevket Orhan ile devam edecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle çalışmalarını sürdüren, kentin en önemli sivil toplum kuruluşlarından olan Bursa Kent Konseyi geçen hafta iki aday yarıştı. Seçimde 200 oyla Şevket Orhan, konseyin yeni başkanı oldu.

Şevket Orhan’ı kısaca tanıyalım…

Bursa siyasetinde önemli görevlerde bulunan Şevket Orhan değişik birimlerde görev aldıktan sonra Osmangazi Belediye Başkanı adayı oldu. Seçimler sonrasında Hikmet Şahin, Şevket Orhan’a İnegöl Belediyesi’nde Başkan yardımcılığı görevi verdi.

Daha sonra 2001 yılın sonlarında kurulan AK Parti, Bursa kurucu il başkanı olarak göreve geldi. Sonra, yapılan seçimlerde milletvekili oldu.

Orhan Şevket ile birlikte Yürütme kurulu da belirlendi

Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan döneminde görev yapacak olan Yürütme Kurulunda 16 asil ve 16 yedek üye var

Bu yeni dönemde asil üyelerin içinde yer alan Bursa basınında önemli bir isim de yer alıyor.

Daha önce Bursa Haber’de beraber çalışma fırsatı yakaladığım ve bu meslekte bana çok katkısı olan, epey deneyim ve birikimlerinden faydalandığım  İlhami Yıldız da  yeni yönetimde yer alıyor.

Gazeteci kimliğiyle Bursa’ya ve Bursa’nın sorunlarına hakim olan mevcut sorunların çözümünde önemli katkı sunacağını bildiğim biridir İlhami Yıldız.

Bursa’nın mahalli idareler açısından fikir ve proje üretmesi amaçlı kurulan ve Türkiye’ye  örnek olan bu kuruluşu ben de burada hem gazeteci ağabeyim İlhami Yıldız’a hem de Şevket Orhan’a ve ekibine daha yaşanılabilir bir Bursa için başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.