Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kenetlendik olacak!

Yazının Giriş Tarihi: 19.05.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.05.2019 00:01

24 yıl önce her maça çıktığımda formanın ağırlığı ve taraftarın verdiği ruhla yaptığım mücadelenin onurunu bana yaşatan şampiyon Bursaspor taraftarına binlerce kez teşekkür ediyorum.Futbolcu kardeşim,24 yıl sonra sende böyle hatırlanmak için Pazar günü çık ve gereğini yap.” Bu cümleler futbolcu Ercüment Şahin’e ait. Böyle seslendi futbolculara twetırdan. Şu inanmışlık şu hırsın benzeri olsa futbolcularda da keşke. Ama yok kalbi karartmaya gerek yok. Bütün şehir kenetlendi. Bu kez olacak. Camia bütünleşti. Bursa’nın sokakları, caddeleri Bursaspor pankartlarıyla donatıldı. O eski 2010 ruhunu kaybetmiştik ya  hani, yavaş yavaş yeniden yükleniyor sanki öyle hissettim.

Bütün bu gelişmeler için geç kalınmış dahi olsa,  yine de iyidir iyi. Bütün bir hafta boyunca taraftarlar sosyal medyadan örgütlendi. Öyle inandılar ki bu sefer de olacak. Küskün taraftarlar tribünlere geri döndü. Sahurlara kadar hesap kitap yapanı mı dersiniz, bütün olasılıkları ardı ardına sıralayan mı dersiniz. Bursaspor taraftarı yakında matematik alanında tez hazırlarsa şaşmayacağım.

Birlik olma zamanı dedik dedik sonunda olduk. Bu kritik mücadelemizde iş dünyası çok geç kalmış olsalar da yine de yalnız bırakmadı. Göztepe maçını kapalı gişe oynayacağız. Bu bir ilk olacak. Taraftar üzerine düşeni yaptı. Şimdi sırada futbolcular var. Yapmaları gereken 2010 ruhuna yakışır şekilde mücadele vermek ve bu maçtan galip ayrılmak. Şehir hazır sıra sizde.  Ne demişti rahmetli Necati Akgün,” Bursaspor sadece bir spor kulübü değildir. Simitçisinden sanayicisine kadar Bursa’nın en büyük simgesidir.” İşte bunu hatırlamak şartoğlu şart. Hatırlamak şart. Bursaspor bir zamanlar neydi içi neden bu kadar boşaltıldı. Niye 3 senedir düşmemeye oynuyoruzu sonra konuşulur. Ama öncesinde ligde kalmamız lazım. Ne dedim yazımın başlığına Kenetlendik olacak. Taraftar inanıyor. Umut yükleniyor. Haydi Timsah Göztepe’yi yen sonra önümüze bakalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.