Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kenan Evren ilahi adalete teslim

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2015 00:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2015 00:58

Ölüm haberlerinin ardı ardına geldiği günleri yaşamaktayız Cuma günü Zeki Alasya için üzülürken Cumartesi akşamı Kenan Evrenin ölüm haberi geldi. Bir müddet tereddüt ettik çünkü daha önce sosyal paylaşım alanlarında ölüm haberi beş, on kez verilmiş fakat hepsinde yalan asparagas haber olarak çıkmasından dolayı yine acaba diye düşündük. Ulusal ve ciddi haber ajanslarına bakınca haberin doğruluğunu anladık.

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, tedavi gördüğü GATA’da 97 yaşında hayatını kaybetti. Öğle saatlerinde yaşlılığa bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle sağlık durumu ciddileşen Evren, yoğun bakım ünitesine alındı. Solunum cihazına bağlanan Evren, kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Kenan Evren, 12 Eylül sabahı TRT’den darbe yapılıp yönetime el koyduklarını söylüyordu. 12 Eylül 1980 darbesinin Evren liderliğinde beş generalden oluşan cunta yönetimi, ilk iş olarak siyasi partileri yasakladı, 'sözde' yargılamalarla 50 kişiyi idam sehpasına gönderdi, 1 milyon insanı işkenceden geçirdi.

ERDAL EREN 17 YAŞINDA ASILDI

Görüşü ne olursa olsun 17 yaşında bir çocuğun idamını uygulamak hangi vicdana sığar? Darbe mahkemelerinde yapılan sözde yargılamalarda, 517 kişiye idam cezası verildi, bu cezalardan 50'si infaz edildi. 17 yaşındaki Erdal Eren'in idam kararı Yargıtay tarafından iki kere iptal edilmiş olmasına karşın, MGK tarafından onaylanarak 13 Aralık 1980'de infaz edildi.

Evren bu dönemde, Devlet Başkanlığını da üstlendi. MGK başkanı imzasıyla yayımladığı bildiride, ‘Türkiye'nin iç ve dış düşmanlarının tahriki içinde olduğunu, devletin başlıca organlarının işlemez duruma getirildiğini, siyasal partilerin kısır çekişmeler içinde bulunduğunu, ülkenin savaş eşiğine getirildiğini’ belirtiyordu. TBMM ve hükümeti feshetti, bütün ülkede sıkıyönetim ilɑn etti. Deniz Kuvvetleri eski komutanı emekli Oramiral Bülent Ulusu'yɑ hükümeti kurma görevi verdi. Askeri darbeler daima Demokratlara yapılmış olup bu iktidarlardaki kalkınma ve büyüme hızı hala yakalanamamıştır. Ülkemize düşmanlık yapan darbeciler dış güçlerin etkisi ile Demokrasi kesintisi yaratmıştır. Demirel, Ordudan yardım istemesine rağmen karşılık bulamamamış ve yıllar sonra Kenan Evren'in itiraflarında ‘Demirel bizden yardım istedi ama biz darbe şartlarının oluşması için 1,5 yıl daha bekledik’ demişti.

 

ABD BÜYÜKELÇİSİ'NİN KRİPTOSU

Dönemin ABD Büyükelçisi'nin ülkesine gönderdiği kriptoya, "Bizim çocuklar işi bitirdi" diye geçen 12 Eylül Askeri Darbesi'nin cunta yönetimi, daha da ileri giderek "Burunlarının kanaması halinde cezaevindeki herkesin öldürülmesi" talimatını verdi. Darbenin başındaki komutan Kenan Evren, yıllar sonra katıldığı bir televizyon programında, bu emri doğruladı

 

KENAN EVREN’İN SÖZLERİ:

Biz gelmeseydik Fatsadakiler gelecekti.

Asmayalım da besleyelim mi? Erdal Eren için söylemiştir.

İsmet İnönü siyaseti okulda mı öğrendi?

Kadınların saçlarının görünmesi günah olacaksa Allah onları sɑçsız yaratırdı.

Beni Cemal Gürsel gibi felç mi etmek istiyorsunuz?!

Burunlarının ortasına bir yumruk daha istiyorlar galiba.

Adalet yerini bulsun diye bir sağdan bir soldan asıyorduk. Eğer sağdan 2 asmışsak ertesi gün 2 de soldan asıyorduk.

Yɑhu bu resmi ben de yaparım! (Picasso'nun tablosuna bakarken)

Yargılanırsam intihar ederim.

Yapılması gereken ne varsa hepsini askıya aldık.

Bugün olsa gene idam hükümlerini imzalardım.

İdamları imzalarken ellerim hiç titremedi.

Hak edeni asmazsan bunlar virüs gibi çoğalırlar, işte o zaman Atatürk İlke ve İnkilaplarından kopulur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.