Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Keka Meselesi…

Yazının Giriş Tarihi: 11.04.2019 00:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.04.2019 00:08

Eminim gözünüzden kaçmamıştır;

Sosyal medyada belediyelerin kaynaklarını cömertçe aktardıkları vakıfların,derneklerin isimleri aktarılan miktarlar ile çarşaf çarşaf yayınlanıyor.

Diyelim ki dörtte üçü gerçek dışı, kalan dörtte biri doğruysa o bile felaket.

İş anılan kurumlarla kalsa yine iyi.

Sosyal medya,rant uğruna peşkeş çekilen kamu arazilerinin,adrese teslim ihalelerin,binlerce kiralık makam otomobili ve bu otomobillerin belediye hizmetleri ile alakası olmayan kişilere tahsisinin,sanki bilerek yapılmış hissini uyandıran hatalı yatırımların,liyakatı yok sayan atamaların görselli,metinli haberleri ile dolu.

Hele bir de ATM memurları iddiaları var ki yenilir yutulur cinsten değil.

Ülke insanı ekonomik sıkıntılarla boğuşurken,hem kendileri hem çocukları işsiz kalırken,yediği her şeyi ithal edilirken,kan emici bankalara esir olmuşlarken,hayatlarını asla kendilerinden kaynaklanmayan sıkıntılara ihale etmişlerken  birileri belediyelerden sağladıkları ayni nakdi nemalarla keyif sürüyorlar.

Bu da bana seçim öncesi günde kırk kere parlatılan son on gündür ise parlatanların ağızlarına bile almadıkları beka meselesinin aslında keka meselesi olduğunu düşündürüyor.

Öyle ya hayatını belediyelere endeksleyip ekmek elden su gölden modunda yaşayanlar için keyifler keka dan başka ne denilebilir?

Çok şey denilebilir ve denilecekte,hazretler bu keyfi kekadan vazgeçmemek için daha neler yapacaklar önce onu görmek gerekir.

Yazılan ve dillendirilen rakamların büyüklüğünü bu güne dek yirmi bin lirayı bir arada görmeyen bendenizin hafsalasının alması beklenemez tabi de  milyon dolarların da, pek çok insanın para algısının ötesinde kalma olasılığının da yok sayılmaması gerekir diye düşünüyorum.

Bir de ateşle duman ilişkisi var ki,onun doğruluğundan da bunca yaşanmışlığım ile sonuna kadar eminim.

Diğer illerde muhalefet partilerin seçim sonuçları ile ilgili itirazlarına pek yüz verilmediği için olduğu ile bırakılıp bitti sayılan seçim İstanbul ‘da bir türlü bitemedi.

Aslında daha on gün önce bitti de, işin içine keyif girdi.

Gerçi,yukarıda ki olumsuzlukların önemli bir bölümümün İstanbul hakkında yazılması neden bitmediğini açıklıyor bu konuda fazla söze hacet yok..

Görünen o ki,biz sıradan insanların algıladığı İstanbul Yerel Seçimi,algıladığımız gibi değilmiş.

Hele keyfe keder hiç değilmiş.

Belediyenin ilk adı Şehri Emanet idi.

Belediye başkanına da Şehri Emin denirdi.

Şehrin emanet edildiği kişi yani.

Varın ötesini siz getirin…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.