Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kazanamıyorsan kaybetme

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2019 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2019 00:04

Zorlu bir maç daha. Rakip kardeş takım Ankaragücü. Tribünler bu sefer hayatını kaybeden iki genç Ankaragücü taraftarı İÇİN kenetlenecek ç. Hem Ankaragücülü taraftarlar hem de Bursasporlu taraftarlar.

Ancak saha içine baktığımızda Bursaspor için çok zor bir maç. Kazandığı taktirde çok önemli bir 3 puanın sahibi olacak yeşil beyazlılar. Ancak bu maçı kazanmak öyle kolay değil. İtiraf edelim ki Ankaragücü, Bursaspor’dan çok daha iyi futbol oynuyor ve bu ara istim üzerindeler.

Bursaspor’un bu karşılaşmada rakibin önemli isimlerini çok iyi kilitlemesi gerekiyor. Orgill gelen hafta Antalya deplasmanında üç gol attı. Birebirde tutulması zor bir oyuncu. Gol yollarında da çok etkili. Ona atılacak toplara ilk müdahaleyi yapmak şart.

Orta alanda Aytaç ve Badji’ye kanatlarda da Umut Meraş ve Burak’a çok iş düşecek. İleride kanatlarda oynayacak oyuncuların da savunmaya yardım etmeleri gerekiyor. Ankaragücü’nün temposunu düşürmek maçın püf noktalarından biri. Çünkü Ankaragücü tempolu oynadığında daha kolay gole ulaşıyor.

Hem rakibi kontrol etmek hem de gol aramak ve bulmak bu sezon Bursaspor’un bunları bir maç içinde yapabildiğini pek göremedik. Ama artık ligin boyu kısalıyor. Son haftalar yaklaşıyor. Puan kayıplarının telafisi olmayacak haftalara giriyoruz.

Bursaspor’un deplasman karnesini de biliyoruz. Maalesef iç açıcı değil. Böyle puana ihtiyacınız olduğu ancak kaybetmemenin de çok önemli olduğu maçalarda sanırım alınacak 1 puan da kötü olmayacaktır.

Gerçekten Ankaragücü’nün de düşmeme anlamında büyük bir kimlik ortaya koymak zorunda olduğu haftalarda kaybetmemek için ve hatta kazanmak için bütün kozlarını oynayacağını düşünüyorum. Açıkçası maçın favorisi olarak da Ankaragücü ağır basıyor.

Ancak Bursaspor’un da son haftalarda tıpkı kardeş rakibi gibi bir kimlik ortaya koyarak oynadığı taktirde bu maçtan en az 1 puan alabileceğini düşünüyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.