Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayapa’da mutlu son, OSB oldular…

Yazının Giriş Tarihi: 14.07.2014 13:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.07.2014 13:34

 

İki hafta önce “OSB’lerin ülkemiz için önemi” başlıklı yazımda, Bursa’daki organize sanayi bölgelerinden bahsedip, ıslah çalışmalarında sona yaklaşan Kayapa Sanayi Bölgesi’nin OSB olmasına kısa süre kaldığını belirtmiştim.

Cuma günü Kayapa OSB’nin Müteşebbis Heyeti ilk toplantısını yaptı, Kayapa OSB olma sürecini tamamladı ve Bursa’daki OSB sayısı 14’e yükseldi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun başkanlığında Bilal Çelik, Mustafa Bozbey, Aytuğ Onur, Aydın Yakupoğlu, Cüneyt Şener, Hakan Kale, Halil İbrahim Kuzucu, İlker Duran, Kağan Yeşil, Nazmi Kırımcı, Orhan Tezyaparlar, Özgür Orakçı ve Sezayi Sezer ile Vedat Kantar’dan oluşan Kayapa OSB Müteşebbis Heyeti’nin ilk toplantısına Kayapa Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ayhan Korgavuş ev sahipliği yaptı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ve iki buçuk yıllık bir sürecin ardından sona ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşayan Kayapa Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ayhan Korgavuş ve KSİAD Yönetim Kurulu üyelerinin heyecanları ve sevinçleri görülmeye değerdi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın da katıldığı toplantıda konuşmasına, “Bugün Kayapa Sanayi Bölgesi için tarihi bir gün” diyerek başlayan Korgavuş, desteklerinden dolayı bu sürece katkı sağlayan bütün kurumlara teşekkürlerini iletti.

Bursa Valisi ve Kayapa OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Münir Karaloğlu da Bursa’da ıslah çalışmaları devam eden 8 sanayi bölgesi bulunduğunu ve bunların başında gelen Kayapa Organize Sanayi Bölgesi’nin çalışmalarını tamamladığını müjdeledi.

Hedeflerinin diğer ıslah sanayi bölgelerindeki çalışmaların da bitirilmesi olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu konuşmasında önemli mesajlar da verdi.

Bursa’da bundan sonra organize sanayi bölgelerinin dışında sanayi yapılanmasına izin verilmeyeceğini, yeni sanayi parseline ihtiyacı olanlara sanayi bölgeleri içerisinde yer gösterileceğini belirtti.

“Bundan sonra kimsenin kafasına göre tarlada, tarım arazisinde sanayi yapılanmasına izin verilmeyecek” demek suretiyle aslında yıllar öncesinden uygulanması gereken bir kararı net bir şekilde dile getirdi.

Kayapa Sanayi Bölgesi’nin ıslah sürecindeki çalışmaları nedeniyle Ayhan Korgavuş başkanlığındaki KSİAD Yönetimine de teşekkürlerini dile getiren Vali Karaloğlu, diğer ıslah sanayi bölgelerindeki çalışmaların da hızla devam ettiğini belirtti.

Kayapa OSB Müteşebbis Heyeti’nin ilk toplantısında Yönetim Kurulu da, Vali Münir Karaloğlu (Başkan), İlker Duran (Başkan Vekili), Mustafa Bozbey ile Cüneyt Şener (Üye) olarak belirlendi. OSB müdürlüğüne ise Recai Akıncı atandı.

Şimdi sırada Akçalar, İnegöl-Yenice, Barakfakih, Çalı, İnegöl-Cerrah, Kestel-2 ve Nilüfer Başköy sanayi bölgelerinin ıslah çalışmalarını tamamlayıp OSB olmaları var.

Bu sanayi bölgelerin ıslah sürecinde Bursa Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu ile Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Latif Deniz’in gayretli çalışmalarının etkili olduğunu da belirtmek isterim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.