Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaya, "akıl teri ile başarı mümkün"

Yazının Giriş Tarihi: 13.07.2018 00:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.07.2018 00:03

Son günlerde yoğunluğu güçlü bir gündem 'Ekonomi.' Türkiye'nin yeniden inşası velhasıl kuruluş döneminde öne çıkan ilk değer elbette mali değerler. Kentimizin en köklü gazetesi Bursa Haber Medya ailesi olarak bizlerde seçim süreci ve sonrasında ziyaretçi akınına uğradık. Son dönemde Ak Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen ve Mustafa Esgin ile gerçekleştirdiğimiz keyifli sohbetlerin öncesinde ve sonrasında elbette gelenimiz gidenimiz eksik olmuyor. Hal böyle olunca bizede gündemi belirleyen yazıları yazmak düşüyor. Türkiye'de yıllardır beden teri ve alın teri ile üretilen emek sayesinde kazanımlar yapıldığına vurgu yapan Uluslararası Patent Birliği (UPB) Başkanı Erdem Kaya ile keyifli bir söyleşiye imza attık.

Türkiye'nin yeni döneme girmesinin sevindirici olduğunu ifade eden Kaya, "artık akıl teri ile başarının mümkün olduğuna gençlerimiz inanıyor. Küresel çatışma ortamları ve gerilimler yurt dışına daha önceden verdiğimiz beyin göçünü tersine çevirmemize fırsat verecektir. Sanayi ve Ticaret erbabı ile yaptığımız görüşmelerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlık sisteminin ekonomi adına somut gerçeklikleri hayata geçireceğine dair güveni okuyoruz sektörler temsilcilerinden. Cari açığın sonlandırılabilmesi en önemli talep. Cari açığın azaltılabilmesi için ise, yerli ve milli üretim modellerinin patentle desteklenmesi gerekiyor" diyor. Başkan Erdoğan'ın yeni kabinesinden memnun olduklarını ifade eden Kaya, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kurmak Türkiye siyaseti adına devrim niteliğinde bir karar. Yine Ticaret ve Ekonomi Bakanlıklarını Ticaret Bakanlığı altında birleştiren Başkan Erdoğan, Dünya'ya küresel ekonomide bizde güçlü bir şekilde varız mesajını verdi. Türkiye'nin son dönemde gerçekleştirdiği savunma yatırımlarında milli marka ve patent oranı yüksek. Bursa bana göre Türkiye'nin 2'nci büyük sanayi ve teknoloji üretim kenti. BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın burada emeği fazlasıyla büyük. TEKNOSAB başlı başına Bursa ve Türkiye adına bir başarı hikayesi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'da ki sinerjiyi çok iyi okuyor ve inanıyorum ki, ilerleyen süreçte ve yakın tarihlerde Bursa daha büyük yatırımlara ev sahipliği yapacaktır" diyerek gençlerin artık Türkiye'den başka ülkelere gitmeyi öncelikleri arasına almadığını vurguluyor.

Bursa engellerini aşıyor...

Bursa adına önemli başarılardan bahsetmek mümkün. Şahsen en büyük başarıyı yerel yönetimlerimiz ile Bursa Valiliğimiz ortak fayda projeleri ile Engelli kardeşlerimizin yüzlerini güldürerek gerçekleştiriyor. Önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Valisi İzzetin Küçük'ün misafiri olduk. Ziyaret esnasında Hamidiye Ziraat Lisesi bahçesinde engelli kardeşlerimizin tüm engelleri aşarak emekleri ile var ettikleri, yetiştirdikleri organik sebzeleri görme fırsatı bulduk. Organik sebze sera bahçelerinde yetişen mahsülün tadına ilk bizler bakarken, onların yüreklerinde ve gözlerinde ortaya çıkan mutluluğa şahit olduk.

Bursa’da ‘Tarımla Engellerimizi Aşıyoruz Projesi’ ilk meyvelerini verirken, hayata geçen bu proje ile engelli vatandaşlara tarım alanında uygulamalı mesleki eğitim verilerek meslek edinmeleri sağlandı. Projeye destek olan tüm kamu görevlilerine gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Bursa önceki dönem Milletvekili Bennur Karaburun'un da katılım gösterdiği programa çok sayıda kamu görevlisi katılırken, Osmangazi İlçe Kaymakamı Zafer Orhan ile keyifli bir sohbete imza attık. Sohbet tarımdan açılınca elbette GDO ve organik tarım anlamında bilirkişi olarak kabul edilen Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitü Müdürü Yıldıray İstanbullu'dan görüş almadan olmazdı. Tarım projelerinin yeni dönemde daha da önem kazandığını ve Türkiye'nin bu anlamda büyük hedefleri gerçekleştireceğini ifade eden İstanbullu'yu Osmangazi Kaymakamımız Zafer Orhan ile ziyaret etme kararı verdik. Kabul etmemiz geliyor ki, halkın kapısından içeri giremediği devlet kurumlarından halkı için kapıların ötesine geçen, sokağa çıkan kamu görevlilerinin, kaymakamların, valilerin olduğu bir döneme geldiğimiz şu günlere ne kadar şükretsek az. Mübarek Cuma gününüzün hayırlara vesile olmasını dilerken, Cuma namazında duaları ülkemiz ve devletimiz için etmeyi ihmal etmeyelim diyerek Allah'a emanet ediyorum hepimizi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.