Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kasırga Harekatı gün sayıyor…

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2019 00:00

Türkiye'nin gündemini uzun yıllardır meşgul eden terörizm ile etkin mücadele sonuç veriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın titizlikle üzerinde durduğu süreç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun samimi duruşu sayesinde sonuç buluyor. Pençe, Kıran ve son olarak Barış Pınarı Harekatı ile güçlenen sınır ötesi askeri operasyonlar Anadolu içerisinde de terörle etkin temizlikte başarı sağlanmasına neden oldu. Fırat Kalkanı ile Güney sınırımızda çelikten bir ağ kurarken, Barış Pınarı Harekatı ile sınır ötesinde güvenli ve barış dolu günleri tesis ediyoruz.

 

Önceki gün Van'da gerçekleşen seminerde gündeme dair açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Suriye'de gerçekleştirdiğimiz operasyonda DEAŞ'ın etkili bir ismini ele geçirdik. Önümüzdeki günlerde çok önemli operasyonlar göreceğiz" diyerek FETÖ ile ilgili daha somut ve örgütün belini kıracak adımlar atılacağını belirtti. Türkiye'nin özellikle askeri ve terörizmle mücadele merkezli operasyonlara harcadığı bütçe on yıllardır yüzlerce milyar dolar değerinde. Özellikle son dönemde gündeme gelen terör örgütlerinin lider kadrolarına yönelik sonuç odaklı operasyonlar, hem Millî İstihbarat Teşkilatı hem de Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kaliteli personel ve strateji gücünü ortaya koyuyor.

 

Türkiye'nin en köklü ekonomi reformuna ihtiyaç duyulduğu şu günlerde bir yanda Amerika başta olmak üzere NATO üyelerinin diğer yanda Avrupa Birliği üyelerinin siyasi ve ekonomik baskılarını görmezden gelemeyiz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Amerika'da Dünya'ya meydan okurcasına gerçekleştirdiği ziyaret bu süreçte fazlası ile anlamlı. İnanıyoruz ki; bürokrasinin ve diplomasinin bittiği yerde Türk Silahlı Kuvvetlerimizin altın vuruşunu tatmak istemeyen Dünya, eminim ki sulh ile yola devam diyecektir.

 

Bursa, yüzünü ekonomiye çevirdi!

 

Siyaset, kenti fazlasıyla yordu. Özellikle tek partili çıkışlar artık kentte negatif karşılanıyor. Liyakatın tükendiği siyasetten iş dünyası başta olmak üzere herkes rahatsız. Bu nedenle yeniden ekonomi merkezli çıkışlar yapmak zorundayız.

 

Türkiye'nin yüzünü döndüğü sanayi devriminde maalesef yerli kısmında yetersiz kalıyoruz. Yerli üretimi hükümetin destekleri ile büyütmeyi hedeflemek sadece hayal değil, aynı zamanda büyük bir ahmaklık! Bunun en büyük nedeni ise, yerli olmayan tüketim çılgınlığı. Üretilen yerli ürünün markalaşma, reklam, kurumsallaşma, yetkili servis ve satış ağını oluşturmak için finans gerekiyor. Bunun için vergi bazında yapılacak düzenlemeler ötesinde yerli ürün tüketim alışkanlığını da geliştirmemiz şart.

 

Son dönemde Bursa siyasetinde var olan kaos, ekonominin öncelikli olmasını sağladı. Düşündüğümüzde Bursa da otopark fiyatlarının yüksekliğinden tutunda, azalan istihdama kadar çok fazla sorunu çözemeyen bir siyaset ile yönetiliyoruz. Yine sosyal politikalar üretelim diye haykıran ama gerçeğinde dilencilerin sayısının trafik lambalarından sokak aralarına, zengin mekanların önlerine ve hatta sokak aralarına kadar uzadığı bir sosyal ekonomik çöküş ile yaşamaktayız.

 

Kentin dinamiklerini bu şekilde sorguladığımızda, yüksek maliyetli üretim yapan fabrikaların bakımsızlıktan çürüdüğünü görüyoruz. Yine markalaşma ve dijital dönüşümde yetersiz kalan Bursa'da, yüksek girdiler reklamasyon başta olmak üzere yerli üretimi yabancı tüketime ezdiriyor. Ve en önemli gerçek ise, hızla büyüdüğünü fark edemediğimiz çocuklar ve hızla yaşlanan gençlik…

 

Türkiye'nin ikinci ihracat kentinde halen daha hemşehricilik, cinsiyet, zenginlik gibi sanal kavramlarla kavga ederken anlamsız bir siyaset üretiyoruz. İşte tam da burada kabul etmeliyiz ki, ekonomi olmazsa siyaset olmaz. Bakınız günümüz iktidarı…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.