Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karanlığın ışığında…

Yazının Giriş Tarihi: 08.07.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.07.2019 00:00

Küresel dengelerin aşırı belirsizlik işaret ettiği önümüzde ki günler, Türkiye için aydınlık ışığı üretecek gibi. Her ne kadar Ak Parti ve Erdoğan hususunda ciddi olumsuzluk ifadelerine yer veriliyor olsa bile, kabul etmeliyiz ki son 25 yıldır daha iyisi hiç olmadı. Ak Parti’nin sıkı bir değişim ve parti içi güçlendirme süreci sonrasında yeni 25 yıla hazır olacağına inananların sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Ümmetin umudu olan Türkiye, Erdoğan ile birlikte hızla güçlenen bir yapıya ulaştı. Ekonomik verilerin dip seviyeleri gördüğü günlerden hızla yukarı ivme sağlayan veriler, başta istihdam olmak üzere umut verici.

Elbette tüm verileri değerlendirirken Bursa’yı baz almak en anlamlı terazi diyebiliriz. Sanayi ve ticaret kenti Bursa, son yıllarda birçok sektör için umut ışığı olmaya devam ediyor. Önceki gün BURKON Turizm ve Kongre şirketinin 2019 ilk yarı değerlendirmesi elime ulaştı. Ocak ve Haziran ayları aralığında BURKON tıp ağırlıklı 22 kongrede 6 bin 165 katılımcıyı ağırlamış. Yine bu katılımlarla 10 bin geceleme rakamına ulaşan BURKON, 14 kongreyi Bursa’da yaparak 6 bin geceleme rakamını yakaladı. Bursa’nın kongre turizminin merkezi olabilmesi için birçok koşulun doğal bir plato şeklinde hazır olduğunu ifade eden BURKON Turizm ve Kongre Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker, “Dünya turizmindeki büyümeyi sürükleyen turizm dallarının başında kongre turizmi geliyor. Yapılan araştırmalar günümüzde 100 milyona yakının kişinin kongre, toplantı ve iş amaçlı seyahat gerçekleştirdiğini belirtiyor. Ülkemizde bu rakam 2017 yılında 1,7 milyon civarındaydı. Bursa, lokasyonu başta olmak üzere gastronomideki zenginliği ve tarihsel mirası kültürel izleri ile büyük bir turizm destinasyonu diyebiliriz. Bursa’nın turizm alanında daha fazla pay alması için kent ve ülke olarak birlikte hareket etmeliyiz” diyerek bacasız sanayinin gücünü ortaya koyuyor.

Yine bir başka değer bu günlerde yokluğunu fazlasıyla hissettiğimiz Bursaspor. Kentin doğal marka gücü ve bütünlüğü olan Bursaspor’un ligden düşmesi ‘ben Bursalıyım’ diyen herkesi üzdü. Elbette Bursaspor’un ligden düşmesi başta siyaset olmak üzere iş dünyasının da ciddi değer kaybetmesi ile sonuçlandı. Bursa’nın mülki amiri olan Bursa Valisi Yakup Canbolat önderliğinde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekilleri ve iş dünyası temsilcileri Bursaspor için Başkan Mesut Mestan katılımı ile ‘Yeniden Zirveye’ programında bir araya geldi. Bursaspor adına yapılacak tüm girişimleri geniş kapsamlı değerlendiren Bursalılar her ne kadar geç kalmış olsalar bile, Vali Canbolat bir umut ışığı yaktı diyebiliriz.

Karanlıktan çıkabilmek için ya bir ışık yakabilmeli ya da o ışığı bulabilmeliyiz. Bazen bu asla mümkün olmaz. O zaman karanlığın ışığını kullanarak aydınlığı karanlığın yardımı ile yaymayı bilmeliyiz. Karanlığın ışığını keşfedebilmenin ilk sırrı sabırdır. Sonrasında tevazu sahibi olarak kırdığımız herkes ile kucaklaşabilmek gereklidir. Yani samimiyet aydınlık için olmazsa olmaz bir değerdir. Akıl her ne kadar yol gösterici olsa bile, zeka tüm bütünlüğü ile rahmani değildir. Bugün Türkiye’nin içerisinde bulunduğu zor şartların varlığını da kendini çok akıllı zanneden yetki sahiplerine borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Daha aydınlık ve refah dolu bir ülke için artık gelecek nesillerde umut vermiyor. Bu nedenle kendi karanlığımızdan ışığımızı üretebilmeli ve başta bizler olarak ülkeyi yeniden aydınlığa kavuşturabilmeliyiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bunu 1919 yılında başarmıştı…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.