Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KARADENİZSİAD: Önceliğimiz Türkiye

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2018 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2018 00:00

Kent ekonomilerinin ulusal coğrafyada ne kadar değerli olduğunu önceki gün bir kere daha anlamış olduk. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Süleyman Uzun KARADENİZSİAD Başkanı olarak gazetemizi ziyaret etti. Beraberinde KARADENİZSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Faruk Çolak ve Hızır Çetinkaya'nın da olduğu Başkan Süleyman Uzun, "Türkiye'nin bir sınırını boydan boya belirleyen 18 ilden oluşan Karadeniz, ülkemizin en büyük ekonomilerini üretecek potansiyele sahiptir. Bursa'dan filizlenen KARADENİZSİAD ile bizler Anadolu'da yerli üretim, yerli tüketim, ulusal kalkınma hamlelerinin bölgesel anlamda ve sivil toplum duruşu ile ilk adımlarının atılacağı bölge olarak Karadeniz'in uygun olacağına inanıyoruz. Bugün Karadeniz dediğimizde turizmden sanayiye, enerjiden kırsal kalkınmaya birçok projenin başarı ile uygulanabileceği bir bölgeden bahsetmiş oluruz" dedi.

Bursa İş Dünyası içerisinde hatırı sayılı olan Karadenizlilerin tek vücut olarak bir araya gelmelerinin kentimiz için önemi fazlasıyla büyük. Başkan Uzun, "elbette bir ekonomi derneği olarak büyük hedefler belirlemek zorundayız. Bu nedenle en büyük önceliğimiz Türkiye diyerek yola çıktık. Bugün hem kabine de hem de sanayiden inşaata, tekstilden turizme, ulaşımdan gıda sektörüne kadar her sektörde Karadenizliler işveren olarak var. Artık bu sinerjiyi Karadeniz lehine harekete geçirerek hem büyük şehirlerden tersine göçü başlatmak hemde Karadenizden göçün önüne geçerek yerinde kalkınmayı desteklemek istiyoruz" diyerek yerel seçimler sonrasında yeni üye kayıtları ile daha fazla büyüyeceklerini ifade ediyor.

Bursa'da uzun zamandır yaşanan Sanayici ve İş Adamları sessizliğini bozan KARADENİZSİAD başarılı bir yönetim kurulu ekibinin ötesinde genç bir yönetime sahip. Siyasetin arka bahçesinde veya herhangi bir siyasi partinin tekelinde olmamayı ilk ilke belirleyen KARADENİZSİAD'ın Bursa'ya katacağı değerlerinden fazla olacağına inancım sonsuz.

Çolak, "deprem imar tanımaz"

KARADENİZSİAD ziyaretinde kentinde fazla yabancı olmadığı bir dostumuz ile hasret giderdik. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Faruk Çolak'ta KARADENİZSİAD kurucu üyelerinden. Başkan Faruk Çolak ile kentsel dönüşüm ve imar barışı üzerine sohbet etme imkanı bulduk. Bursa'da imar barışı ile ilgili önemli bir talep yoğunluğu yaşanıyor olsa bile, yaşanan yoğunluğun iş ödemeye geldiğinde düştüğünü ve bu şekliyle yüzde 10 ötesinde bir başarı kaydedilmesinin zor olduğunu ifade eden Çolak, "hükümetimizin acilen imar barışı konusunda var olan süreyi 8 ay daha uzatması, ödemeleri taksitlendirmesi, kendisini mimar veya mühendis olarak tanıtan ya da bu konuda bürosu olduğunu iddia eden dolandırıcılara karşı yasal soruşturma başlatması, deprem hususunda kent analizlerini belediyeler ile birlikte halkla paylaşması gerekiyor. Bursa bir deprem kuşağıdır ve gerçekleştiğinde ne imar ne imar barışı tanımaz. Sağlam binaların tesisis için kentsel dönüşüm hususunun siyasi kayıplar düşünülmeksizin gerçekçi olarak değerlendirilmesi gerekiyor" diyor.

Tıpkı KARADENİZSİAD Başkanı Süleyman Uzun Bey ile olduğu gibi Faruk Çolak ile gerçekleştirdiğimiz önemli sohbeti de Bursa Haber Medya gurubunun yayın kuruluşlarından olan Artı Haber TV ve Bursa Haber Web TV ekranlarından izleyebilirsiniz diyerek hayırlara vesile olacak bir Cuma günü diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.