Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karacabey ve Ali Özkan

Yazının Giriş Tarihi: 22.02.2015 11:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.02.2015 11:18

 

Uzun zamandır belediye başkanlarımızın çalışmaları ve performanslarıyla ilgili yazmak istiyordum ancak sürekli değişen sıcak gündem müsaade etmemişti. Başkanlık görevini 2-3 dönemdir veya daha fazla süredir devam ettirenleri değerlendirme dışı bırakırsak, bu dönemde özellikle incelediğim başkanları değişen üç ilçe var. Bu ilçeler; Yıldırım, Mudanya ve Karacabey.

 

Farklı partiler, benzer yaklaşımlar

Şu ana kadar edindiğim izlenimler doğrultusunda, Yıldırım'da AK Parti'den seçilen İsmail Hakkı Edebali, Mudanya'da CHP'den seçilen Hayri Türkyılmaz ve Karacabey'de AK Parti'den seçilen Ali Özkan, partileri farklı olsa da halka yaklaşım ve icraatlar noktasında benzer özellikler sergiliyorlar.

Bu üç başkanla da bire bir görüşme ve tanışma fırsatım oldu. Zaten kendileriyle ilgili olumlu kanaatlerim de bu görüşmelerde edindiğim izlenimlerden kaynaklanıyor. Her üçünün de samimi, halkla ilişkilere önem veren ve kaynak kullanımı noktasında hassas davrandığına dair bir izlenim edindim. Diğer başkanlarla daha derinlemesine bir görüşme fırsatım olmadığı için bugün özellikle Ali Özkan'ın ve Karacabey'in üzerinde duracağım.

 

Profesyonel yönetim

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan Ali Özkan, geçmişinde AK Parti Bursa İl Yöneticiliği, BBP MYK üyeliği ve Nizam-ı Alem Ocakları İstanbul İl Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuş bir siyasetçi. AK Parti'nin Karacabey'de adeta 'bile bile lades' şeklinde tanımlanabilecek Ergün Koç'la yaşadığı 'iş kazası' sonrasında yeni dönem için aday gösterdiği Ali Özkan çok zor bir seçim süreci yaşadı. Tüm sıkıntılara rağmen bir önceki seçime göre partisinin oylarını 11,5 puan arttırıp yüzde 35 oy alarak başkanlık mazbatasını aldı.

Özkan, koltuğa oturur oturmaz profesyonel bir yapılanmaya gitti. Başkan yardımcılıkları ve müdürlüklere yaptığı atamalarla arkasında güçlü bir ekip kurdu. Ayrıca belediye bünyesinde avukat, mühendis gibi teknik kadroların yer aldığı yeni birimler oluşturdu.

Bugün bir çok belediye başkanı arkalarında güçlü bir ekip kurmadığı için sıkıntı yaşıyor.

 

Mehmet Vural tercihi

Başkan Özkan, Bursa'dan tanıdığımız, Osmangazi Belediyesi Meclis Üyeliği ve Kent Konseyi Genel Sekreterliği görevlerinde bulunan Mehmet Vural'ı Karacabey'e transfer etti. Vural, Karacabey'de özel kalem müdürü ve başkan yardımcısı olarak hizmet veriyor. Yıllarca Bursa'da görev yapan ve belediyeciliği iyi bilen Mehmet Vural'ın yanında olması Başkan Ali Özkan'ın yaptığı doğru bir tercih. Dürüstlüğü ve çalışkanlığıyla tanıdığım iyi bir arkadaşım olan Vural sayesinde bu dönem Karacabey'i daha yakından takip ediyorum.

 

Bugüne kadar yapılanlar

Ali Özkan'ın bugüne kadar ki icraatlarına baktığımda yukarıda bahsettiğim iyi yöndeki beklentim doğru çıkıyor. Bugüne kadar yaptıklarıyla ilgili olumlu kanaat taşıyorum ancak hemen belirtmeliyim ki, bu yazı bugüne aittir. Yarın bir değişiklik olursa onu da sizlerle paylaşırım çünkü yıllar içinde başlangıçta çok iyi olup sonradan değişen belediye başkanlarına da şahit olduk.

Ali Özkan başkanlığındaki Karacabey Belediyesi, özellikle halkla ilişkiler konusunda ciddi mesafe almış durumda. Başkanın '3D' diye özetlediği; doğum, düğün ve defin (cenaze) konularında belediye vatandaşına dokunuyor.

Belediye bünyesinde açılan için hizmet masaları, vatandaşların sorunlarının daha hızlı çözümü için çalışırken, mahallelerdeki beklentilerin yerinde tespiti için de mobil anket ekipleri sahada görev yapıyor.

Yine belediye bünyesinde oluşturulan ‘işkur başvuru masası’ ile Karacabeyliler Bursa'ya gelmeden iş müracaatında bulunuyor. Karacabey yetenek geliştirme kurslarıyla da ilçedeki insanlara mesleki eğitim veriliyor. İlçedeki camiler için de düzenli olarak temizlik hizmetleri sağlanıyor.

Başkan Ali Özkan, bu hizmetleri anlatırken adeta gözleri ışıldıyor. İlk yılda yapılanlardan aklımda kalanlar bunlar.

Son bir not da 'sürekli eleştiriyorsun' diyerek beni eleştirenlere, bakın iyi şeyler yapıldığında takdir de ediyoruz. Daha fazla yerinde inceleme imkanı buldukça diğer ilçeleri de değerlendireceğim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.