Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karacabey dikkat çekiyor

Yazının Giriş Tarihi: 12.02.2016 00:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.02.2016 00:39


 

 

Haftanın büyük bölümünü işlerim dolayısıyla Karacabey'de geçirdim ve Ali Özkan belediye başkanı olduktan sonra ilçede yaşanan değişimi yakından gözlemleme şansım oldu. Hem belediye tarafıyla hem de vatandaşla temas ettim ve güzel gelişmeler yaşandığına şahit oldum.

 

Özkan öne geçti

Fikri takip noktasında arşive dönmekte fayda var. 22 Şubat 2015 tarihinde yine bu sütunlarda üç ilçede (Yıldırım, Karacabey, Mudanya) yeni göreve gelen başkanlardan umutlu olduğumu yazmıştım. O tarihte hepsiyle yaptığım kısa görüşmelerimin ardından 'her üçünün de samimi, halkla ilişkilere önem veren ve kaynak kullanımı noktasında hassas davrandığına dair bir izlenim edindim' diye yazmıştım.

Bunu bir hizmet yarışı olarak ele alırsak, aradan geçen bir yılda hızıyla öne geçenin Karacabey olduğunu belirtmek isterim. Mudanya'da Hayri Türkyılmaz'ın gereğinden fazla parti içi siyasi mücadelelerle anılması şık olmadı.

 

3T ve 3D

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, göreve gelirken hedeflediği konularda önemli yol almış. Kısaca 3T olarak adlandırdığı Tarım, Turizm, Teknoloji alanlarında güzel çalışmalar yapmış ve yeni bir çok projenin de altyapısını hazırlamış. 3D olarak adlandırdığı ve hayatın en reel kırılma noktalarına temas etme amacıyla hazırladığı Doğum, Düğün, Defin çalışmalarıyla da başarıyı yakalamış. Sosyal projelerle ilgili ilçede ciddi bir memnuniyet söz konusu. Kendisini 'mobil başkan' konumlandıran ve böyle anılmaktan da keyif alan Ali Özkan, sürekli vatandaşlarla temas halinde. Bunun meyvelerini de alıyor. Seçimde yüzde 35 oyla seçilen Özkan'ın Karacabey'de yapılan son anketlerde yüzde 50 oranında beğenildiği görülüyor.

 

Keşfedilen değerler

Yıllardır Nilüfer Belediyesi'nin üstlendiği Leylek Şenlikleri artık festivale dönüştürülerek Karacabey Belediyesi tarafından düzenleniyor. İlginç değil mi? Ciddi bir turizm potansiyeli olan bu güzel köy, Karacabey'e bağlıyken son iki yıla kadar yok sayılmış. Ben de yıllarca burasının Nilüfer'e bağlı olduğunu sanıyordum. Geçmiş dönemin yönetimi, başka bir belediyenin kendi sınırlarında iş yapmasını ilginç bir şekilde uzaktan izlemiş.

Benim de geçen yıl haberdar olduğum Longoz Ormanları, Karacabey'in ve şehrimizin çok büyük bir doğal güzelliği ve turizm değeri. Yapılan çalışmalar bu hızla giderse, yakında tüm ülkenin ilgi gösterdiği yeni bir doğal parka kavuşacağız gibi görünüyor.

 

Halil İbrahim Sofrası

Ali Özkan'ın diğer belediyelere de örnek olan Halil İbrahim Sofrası Projesi ilçe halkından tam not alıyor. Biri kent merkezinde, diğeri köylerde olmak üzere, haftada iki gün başkan ve ekibi bir camiye sabah namazına gidiyor. Namaz çıkışı da cami yakınındaki kahvede hep birlikte kahvaltı yapılıyor. Vatandaşlar da sorunlarını ve taleplerini yüz yüze başkana aktarabildikleri bu etkinliğe büyük ilgi gösteriyor. Özetle, Karacabey'de erken kalkan yol alıyor.

 

Büyükşehir ile iyi ilişkiler

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile iyi bir iletişim dili yakalayan Ali Özkan, bu gayretleriyle ilçesine ciddi bir yatırım desteği sağlamış. Ak Partili belediye başkanlarının her ay bir araya geldiği toplantı çarşamba akşamı Karacabey'de gerçekleştirildi. Bu toplantı vesilesiyle de aradaki muhabbeti yakinen gördük. Ayrıca o toplantıda, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle ilçede bir yılda son beş yıldan daha fazla asfalt yol yapıldığını izledik.

Altyapı yatırımları için de Karacabey'e bu yıl 70 milyon TL kaynak ayrıldığını ve bu rakamın 2019'a kadar 150 milyon TL'yi bulacağını öğrendik.

 

Başkana öneriler

Başkan Özkan'ın en büyük özelliği vatandaşa dokunmayı becerebilmesi. Başkan halkla bu kadar iç içe ama gördüğüm kadarıyla medya ile de bir o kadar mesafeli. Başlangıca göre bir mesafe aldığı görülse de, özellikle görsel medya da daha fazla yer alarak hem icraatlarını hem de ilçenin güzelliklerini Bursa'ya ve Türkiye'ye anlatmalı. Karacabey'in özellikle turizm değerleriyle ilgili tanıtım çalışmaları yapılmalı.

Başkana bir diğer önerim de, personelin toplam kalitesini arttıracak çalışmalara hız vermeli çünkü görebildiğim kadarıyla hızı yakalama konusunda bir senkron problemi yaşanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.