Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kanser ve grip aşısı üretiminde dev adım

Yazının Giriş Tarihi: 07.10.2015 00:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.10.2015 00:26

 

Geçtiğimiz hafta atılan Büyük Sanayi Sitesi Altyapı Temel Atma Töreni’nde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kanser ilacı ve grip aşısının artık Türkiye’de üretileceğini müjdeledi.

içinde kapalı spor salonu, sağlık tesisi, banka şubeleri, TIR parkı, kongre salonu, otel, sosyal tesis, ibadet alanı, ticaret merkezleri, itfaiye, fast food alanları, karakol ve yönetim binası olan yeni bir yaşam alanı; BESOB Büyük Sanayi Sitesi için geri sayım başladı.

Hadi bir de müjde verelim; Kentin doğusundaki Çataltepe’de 25 bin kişinin yaşayacağı konutlar da inşa edilecek. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan’ın, aylık 350 ile 450 TL arasında değişen ödemelerle dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacaklarını söylemesi sonrası kopan alkışı duymak gerekirdi… Ancak ev sahibi olmak isteyenlerin 7-8 bin liralık ilk ödemeleri yapmaları gerekiyor…

Bursa kamuoyunda uzun süredir tartışılan Çataltepe ile ilgili yargı süreçleri sona erdikten sonra geçtiğimiz hafta Büyük Sanayi Sitesi’nin altyapı temel atma töreni gerçekleştirildi. İçme suyu, atık su, doğalgaz, elektrik, telefon, anayol ve tali yolların inşaatı 2 yıl içinde bitirilecek ve maliyeti bugünkü fiyatlarla 77 milyon liraya mal olacak.

Altyapı yatırımı temel atma törenine, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, iktidar milletvekilleri Hüseyin Şahin, Zekeriya Birkan ve Hakan Çavuşoğlu; Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye Esnaf ve Sanatkar Odaları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, AKP İl Başkanı Cemalettin Torun, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, BGC Başkanı Nuri Kolaylı, Oda başkan ve üyeleri ile çok sayıda esnaf katıldı.

Toplam 307 hektar olan alanda 1 milyon 225 bin metrekare inşaat yapılacağını dile getiren BESOB Başkanı Arif Tak, 29 Mayıs 2011’de attıkları temelin, Bursa için bir şans olduğunu söylerken, sık sık protokol üyelerinin yüzüne baktı ve teşekkür etti. Sitede yüzde 25’lik doluluk oranını yakaladıklarını, Bursa’da 7 bin üretim yapan esnaf olduğunu, bunlardan en az 5 bininin siteye taşınması gerektiğini anlatan Tak, “şimdi buraya 2521 dükkan yapılacak. Demek ki daha fazla siteye ihtiyacımız var. Dükkanlar 200 ile 800 metrekare arasında değişen büyüklüklere sahip. Geçen gün baktım 40 işçi çalıştıran işyerleri var burada. Keşke burası 30 yıl önce yapılsaydı” dedi.

Arif Tak’ın ardından kürsüye çıkan Kestel Belediye Başkanı Yener Acar da kentin doğusuna değer katan Büyük Sanayi Sitesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Acar’ın 3. Sanayi Bölgesi’nde 350 fabrika bulunduğunu dile getirmesi, alt ve üst yapıda sorun yaşamadıklarını hatırlatması güzeldi. Acar’ın bir isteği ise gözümüzden kaçmadı; 6.2 kilometrelik yolun bitirilmesi çok önemliydi… Çataltepe’ye konut yapılmasını ilk kez seslendiren de Acar’dı.

KANSER İLACI

Törenin ağır topu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu oldu. Kürsüde müjdeler verdi. İlk kez duyduklarımızla kıvandım. Müezzinoğlu’nun verdiği bilgiye göre TÜBİTAK-Mam tesislerinde biyo-eşdeğer kanser ilacı üretimi başlıyor. Bu süper bir haber. Türkiye’de bir ilk olan bu yatırımın yanı sıra grip aşısı da artık Türkiye’de yerli olarak üretilecekmiş. Milyonlarca doları içeride tutacak sağlık yatırımlarını kutluyorum.

Bu arada Altınova ile Gemlik arasındaki otoyolun da önümüzdeki bahar aylarında bitirileceğini müjdeleyen bakan, TOKİ başkanı Turan’dan ‘Kestel’e 150 yataklı hastane’ sözü de aldı.

Vali Münir Karaloğlu da "Bursa için çok büyük öneme sahip bir tesisin altyapı inşaatının temelini attık. Bursa’ya yayılan 3 bin esnafın bir araya geleceği ve Türkiye’nin en büyük sanayi sitelerinden biri olacak tesisin altyapısının tamamı yapılacak. 77 milyon liraya mal olacak çalışmanın tüm pürüzleri giderildi ve artık hızla tamamlanmaya başladı" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, "Bölgeyle ilgili üzerimize düşen her türlü desteği verdik. Vermeye de devam edeceğiz. Projenin sonuna kadar yanında olacağız. Şimdi taşınmanın vakti geldi. Esnaflarımız buraya taşınacak, bizde dönüşüm çalışmaları ile Bursa’yı modern çağdışı bir kent haline getirme çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu. Altepe özellikle Yalova Yolu (şimdilerde İstanbul Yolu diyenler var) esnafını Çataltepe’ye davet etti…

NOT: Tören sonrasında Vali Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, TOKİ Başkanı Turan ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Yunuseli’de hayata geçirilen Basın Sitesi’ni ziyaret ettiler. Bu arada ben de site yanındaki konut alanının park yapılmasını önerdim başkanımız Kolaylı’ya. Kolaylı da sayın Altepe’ye iletmiş ve Altepe teklife sıcak baktığını dile getirmiş… Hadi hayırlısı…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.