Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kanser savaşçılarının cephaneye ihtiyaçları var…

Yazının Giriş Tarihi: 29.08.2018 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.08.2018 00:02

Ölüm raporunda doğal sebepler yazıyordu.

Raporu elime aldığımda dizlerimin üzerine çöküp doğal sebepler sözcüğüne uzun uzun baktığımı anımsıyorum.

Hastalığı konusunda fikir birliğine varamayan uzmanlar(!) olsa olsa doğal sebeptir deyip imzalamışlardı raporu.

Sadece biri demişti; kanser olma olasılığı yüksek ama kanser dersek gereğini yapmamız gerekir ki bunu da hasta kaldıramaz.

Söz konusu olan hekim için hasta, benim için babamdı…

Bu yazıyı yazdığımda 86 gün olmuştu o raporu göreli. İnanmayalı benim raporum yazılana kadar sürecek.

Kanser;

Bir organ veya dokuda ki hücrelerin düzensiz olarak bölünüp çoğalmasıyla beliren, yüzü aşkın türü saptanan kötü huylu tümöre ve urlara verilen ad; Yaygın ve yanlış deyimle umarsız hastalık.

Genellikle iş işten geçtikten sonra müdahale edilmeye çalışılan, aslında erken tanı ile diğer kronik hastalıkların seviyesine çekilebilme olasılığı bulunan bu illete halk arasında umarsız denilmesi de sanırım geç tanıdan kaynaklanıyor.

Rakamlar da bu savımı destekler nitelikte Türkiye’de sadece 2017 de kansere yakalanan kayıtlı 160 bin kanser hastası varmış. Varın ötesini siz düşünün.

Ya da sizin yerinize düşünen düşünmekle de kalmayıp kanseri düşman belleyip onunla savaşan Bursa Kanserle Savaş Derneğine kulak verin.

Bursa Kanserle Savaş Derneği 1974 yılında kurulmuş.1985 yılında Kamu yararına çalışan Dernek statüsünü kazanarak ilimizin sayılı derneklerden biri olmuş.

Amacı tüzüğü gereği kanser hastaneleri ve hastalarına desteklerde bulunmak, ihtiyaçlara imkan nispetinde cevap vermek.

İmkan nispetinde sözcüklerinin özellikle altını çizdim; yazı sonunda buraya döneceğim.

Bursa Kanserle Savaş Derneği eller havaya lay lay lom modunda bir dernek olmadığı için medyatikte değil; Bu yüzden faaliyetlerinde ki derinliği onları yakından izlerseniz anlayabiliyorsunuz. Ben yıllardır uzaktan da olsa izliyorum onları bu satırları da ne olduklarını bilmenin gönül rahatlığı ile yazıyorum.

Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesine bağlı ek hizmet binası olan, Dağ Yolu Ümran Sönmez ek binasının yapımında ciddi destek sağlayan dernek, hastaları  için düzenlediği moral günleri ve gezilerin yanı sıra, erken teşhis, tarama, tedavi, takip, hasta hakları bilgilendirme ve Psikolojik destek gibi sürekliliği elzem konularda hizmet veriyor.

Saygın bir sivil toplum kuruluşu olan Bursa Kanserle Savaş Derneği kurulduğu günden bugüne kadar olanakları kısıtlı binlerce kanser hastasına maddi ve manevi yardımlarda bulunmuş, bulunmaya da devam ediyor.

Bursa’nın sağlığın parayla at başı gittiği günümüzde de kanser savaşçılarının kanser hastalarına sağladıkları desteklerin ne kadarının farkında olduğunu bilmiyorum ama onların fark yarattıklarından eminim.

Sivil Gündem’in bu yıl artık gelenekselleşme kulvarına giren ve beşincisini Aralık 2018 de gerçekleştireceği Fark Yaratanlar 2018 in jüri heyetinin de bunu göz ardı etmeyeceğinden hiç şüphem yok.

Şimdi gelelim mi yukarıda altını çizdiğim sözcüklere?

İmkanları nispetinde idi ya o sözcükler; işin en önemli kısmı da bu.

İçinde bulunduğumuz sağlıksız yaşam koşulları neticesinde kanserin yüzden fazla çeşidinden birine yakalanma olasılığımız en azından yakalanmama olasılığımızla aynı.

Elbette Allah korusun, elbette ağzımdan yel alsın da bu da yadsınamaz bir gerçek ne yazık ki.

Kanser erken tanı ile büyük ölçüde engellenebilir bir hastalık. Ama öncelikle kentimiz de onunla savaşan kırk dört yıllık Bursa Kanserle Savaş Derneğinin önündeki engelleri kaldırmamız gerekiyor. Yani oluşturdukları farkındalığa onları fark ederek yanıt vermemiz gerekiyor. Her hizmetlerinin belli bir maliyeti var ve bu konuda sadece bize güveniyorlar. Yüz cepheli Savaşlarında bu kocaman yürekli savaşçıları cephanesiz bırakmamakta bize düşüyor. İmkanlarının nispetini çoğaltmak yani.

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ecemiş, Başkan yardımcısı Reyhan Gökçen, Yönetim Kurulu Üyeleri Op. Dr. Ibrahim Atak Elif Yükselen Kölük, Özer Özkan, Genel sekreter Müveddet Koyaş, Muhasip üye Arzu Dölay Can kanserle savaşın bayraktarlığını yaparken haklı olarak ta Bursa’nın da üzerine düşeni yapmasını bekliyorlar.

Bunca yıllık sivil toplum kuruluşu ağırlıklı çalışmalarımdan ziyadesi ile biliyorum ki benim kentimin insanı bu beklentiyi karşılıksız bırakmayacaktır.

Hemen hepimizin ailesi içerisinde, değilse yakınlarımız arasında muzdaripleşen bu hastalıkla savaşanların yanında nefer olmak isterim derseniz ve demekle kalmayıp siz de bu Alaya katılmaya karar verirseniz aşağıda ki bilgiler işinize yarayacaktır;

Bursa Kanserle Savaş Derneği

Atatürk Cd. Kültür Sok. Akyürek Apt. No 32 Osmangazi Bursa

Telefon 0 224 221 47 53

Bağış Banka Hesabı: Y.Kredi Setbaşı Şb. TR28 0006 7010 0000 0069 192507

Ben yazılarımda bir ilki gerçekleştirdim ve bir derneğin tüm bilgilerini yazdım.

Sıra hepimizde;

Savaşçılara cephane yetiştirmekte…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.