Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kanlı terör belası

Yazının Giriş Tarihi: 12.10.2015 00:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.10.2015 00:14

Ankara’da düzenlenen “Barış Mitingi”nde iki büyük patlama haberi ile ülke gündemi bir anda allak bullak oldu,

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin düzenlediği mitingde sebebi bilinmeyen patlamalar yaşandı ve 86 vatandaş hayatını kaybetti.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) Ankara’da düzenlediği “Barış Mitinginde” henüz nedeni bilinmeyen iki büyük patlama meydana geldi.

KESK, DİSK, TMMOB, TTB tarafından düzenlenen ve HDP, CHP, Birleşik Haziran Hareketi, HDK bileşenleri, kadın kurumları ve gençlik kurumları tarafından da destekleniyordu barış mitingi.

Patlama alanında bulunan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, patlamaya dair “Kortejler toplanırken 2 büyük patlama oldu. Müthiş bir coşku vardı burada. Ama görüyoruz ki buna tahammül edemeyenler engellemeye çalışıyor. Ses bombası olduğu söylendi ama yaralılarımız var. Doğrudan polis tarafından yapılan bir saldırı bu çok açık” dedi. Ve burada polisi suçlaması bize enteresan geldi. Ancak DP İl yönetiminde birlikte görev yaptığım dostumuz Nesrin Köseler Düşünceli de Ankara'daki mitinge gitmişti ve bayram havasında başlayan miting fotoğraflarını sosyal paylaşım sitelerinde yayınlamıştı ardından patlayan iki bomba haberini duyunca kendisini aradık fakat saatlerce ulaşamadık bir iki saat sonra tekrar aradım bu kez telefon çaldı ve hemen açtı geçmiş olsun dileklerimi sunarak kendisinin iyi olduğunu söyleyerek olayı anlattı: ‘Sevinçle toplanan kalabalık adeta bayram havasındaydı etrafta hiç poliste yoktu kalabalık çoğalınca ardı ardına iki patlama oldu herkes can derdine düşmüştü ölenler ve yaralananlar yerdeydi bir anda polisler ortaya çıktı ve tomalarla halka tazyikli su sıktılar halkın içine giren polisler önüne gelene vuruyorlardı’ diyerek yaşadığı şoku anlatıyordu. Türkiye'nin yaşadığı en büyük terör katliamına canlı tanıklık eden Nesrin Köseler Düşünceli sağ salim aramıza döndü şükür. İlerleyen saatlerde HDP Genel başkanı Selahattin Demirtaş ekranda konu ile ilgili açıklama yaptı. Söyledikleri Nesrin Köseler Düşünceli ile tamamen aynıydı diyebiliriz. Fakat an itibarı ile kaybedilen 86 can ve 28 i ağır 186 yaralı var ölü sayısı yükselebilir korkusu da hepimizde mevcut.

Ankara’da yaşanan katliam sonrasında Miting Tertip Komitesi bir açıklama yaptı. Komite, olay yerinde 69, hastanede 28 kişinin, toplamda 97 yurttaşın hayatını kaybettiği açıkladı. İşte her zaman benzerini yaşadığımız bir durum daha Hükümet yetkilileri farklı tertip komitesi farklı rakam veriyor bizler hangisine inanacağız?

İçişleri Bakanı Selami Altınok ‘istifa edecek misiniz’ sorusuna etmeyeceği yönünde yanıt verdi. Bu sırada Adalet Bakanı Kenan İpek’in soruya gülmesi dikkat çekti. Gülünecek ne bulduysa bilemiyoruz artık!

Katledilen Askerimize, Polisimize ve Vatandaşımıza üzülüyoruz hiç suçu olmayan insanlar kirli oyunların kurbanı olarak hayatlarını yitiriyor geride öksüz, yetim çocuklar acılı eşler gözü yaşlı analar, babalar kalıyor. Evlerinde katledilen iki polisimizin kapıları zorlanmamış evin içinde boğuşma darp olmamış eşya devrilmemiş olması bizi düşünceye sevk etmişti kritik ve tehlikeli bir yerde görev yapan polisler daima tetikte olurlar ve düşüncemi yazılı söylersem iki polisimiz de kapıyı tanıdığı kişilere açmış kanısı bir çok insanda var,

Karakola atılan bomba yüklü römork ise ayrı bir vaka tonlarca bomba ilçeye geliyor gezdiriliyor depolanıyor sonrasında römorka yükleniyor bir daha gezdirilip karakol hedef alınarak patlatılıyor ve bunu görecek anlayacak engelleyecek olan birimimizden ses yok!

Güvenlik zafiyetini ele alırsak bu konuda yetişmiş profesyonel kadrolar yine pasifize edilmiş durumda kadro ve görev yerleri şekilleri değiştirilmiş durumda Terör ve istihbarat konusunda ülkemizin en iyi üç adamından biri ile yakında görüşüp fikir alış verişinde bulunacağım eğer müsaade ederse siz okurlarımızla bu röportajı paylaşacağım.

Medeni ve gelişmiş batı ülkeleri ile yarışması gereken Türkiye bunun aksine giderek geri kalmış Ortadoğu ülkelerine benziyor.

Memleketim Ankara'yı ele alırsak ülkede en güvenli şehir olması gerektiğini düşünür ve biliriz. Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, Bakanlar, Genelkurmay başkanlığı ve devletin en üst düzey birimlerinin yerleşik olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara'da adına Barış mitingi denilen ve ülkenin bir çok ilinden katılımcı vatandaşımızın iştirak ettiği bu mitingde iki bomba patlıyorsa onlarca insanımız yaşamını yitiriyorsa yüzlercesi yaralanıyorsa ve MİT bunu önlemiyorsa vah halimize diyecek tek sözümüz kalıyor el insaf PES YANİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.