Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kalitenin önemi

Yazının Giriş Tarihi: 31.10.2014 14:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.10.2014 14:09
Bursaspor bu sezon lige iyi başlayamadı. Deplasmanda oynadığı 4 maçta 3 galibiyet alarak büyük bir başarıya imza atan ve bir anlamda deplasman lideri olan yeşil beyazlı takım, iç sahada ise deyim yerindeyse ilk 7 haftada küme düştü.

Bursaspor açısından ilk 7 haftada durum böyle. Ama şunu da kabul edelim ki, Bursaspor sezon başından bu yana oynadığı futbolla gelecek haftalar adına umut veriyor. Kadro kalitesi de zaten bu tezi daha da güçlendiriyor.

Yeşil beyazlı takımın bir seri galibiyete ihtiyacı var. Aslında Eskişehir maçıyla birlikte bu seriyi başlatma imkanı vardı ancak, o maçta yaşanan talihsizlik buna engel oldu.

Ancak, Balıkesir maçında alınan farklı galibiyet yeni bir hava getirdi. Sivas ve Erciyes maçlarında alınacak 2 galibiyet, Fenerbahçe maçında bu şehri tam anlamıyla kucaklaşmaya yetecektir. O zaman Fenerbahçe maçında tribünlerin dolması içten bile olmaz. Hele hele orada alınacak bir galibiyet 2010 ruhunu tekrar geriye getirmeye yetecektir diye düşünüyorum.

Sanıyorum istediğimiz çok şey değil, Bursaspor kadrosu bunu yapabilecek kalitede..

Süper Lige gelince;

En son söyleyeceğimi ilk önce söyleyelim:

Bu ligin ilk 7 haftanın lideri Beşiktaş.. Bakıyoruz 7 haftada kaybettiği tam 7 puan var. Sadece bu tablo bile bu sezon ligin kalitesini ortaya koymaya yetiyor. Kadro kaliteleri ile şampiyonluğun güçlü adayı diye gösterilen Galatasaray’ın, Trabzonspor’un durumu ortada. Galatasaray, Başakşehir’den, Trabzonspor ise Gaziantepspor’dan 4 gol yedi. İçten içe kaynıyorlar.. Herkesin ‘bu sezonun en iyisi’ dediği Beşiktaş son dakika golleri ile 14 puan toplayabildi. Bazılarımızın memnun olmadığı, istikrarsız dediği Bursaspor’da 10 puan topladı. Aradaki fark 4 puan.

Şehir olarak kenetlenildiğinde çok başarılı bir sezonu geride bırakabiliriz. Yeter ki isteyelim, yeter ki biz buna inanalım ve birbirimizin hatalarını görmezden gelelim.

Bu tespitlerin ardından şunu da hemen belirtelim;

Sivas maçı bu tabloda çok büyük önem arz ediyor. Kesinlikle ivme kazanmak, o hamleyi yapabilmek adına 3 puanla kapatılması gereken bir mücadele. Rakibin durumu ortada, Bursaspor gibi bir takımı yenerek üzerlerindeki baskıdan kurtulmak istiyorlar. Bunu avantaja çevirip kesinlikle sahadan 3 puanla ayrılmalı ve zirveye tam olarak tutunma, o eşiği atlama adına bu adımı atmalıyız.

Bursaspor kadrosu bunu yapabilecek kalitede ve güçte diyerek taraftarlara bir kez daha çağrıda bulunalım:

Gelin maçları izleyin, takıma sahip çıkın..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.