Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kalite, Yönetim Kurulu Odasında Üretilir

Yazının Giriş Tarihi: 29.02.2016 01:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.02.2016 01:34


 

Her sene 14 Ekim ile başlayan hafta “Tüketiciyi Koruma Haftası” olarak kutlanır ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilir…

Biz daha Şubat ayını bugün bitiriyoruz, Ekim’e çok var demeyin, açıklayacağım.

2002 yılında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kurumsal İletişim Müdürü olarak görev yaptığım dönemde, 14 Ekim kutlamaları kapsamında farklı ne yapabiliriz diye dönemin TSE Bursa Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile görüşürken, özel bir etkinlik olması, farkındalık oluşturulması gayretindeydik.

Çünkü, 2. Bayezid zamanında, 1502 yılında yürürlüğe giren “Kanunname-i İhtisab-ı Bursa” isimli fermanın 500. yılı ve dünyanın ilk standart kanunu olarak kabul edildiğini, bu fermanda; hayvan ürünleri, türlü sebze-meyve, tuz, ekmek, sanayi ürünleri, tekstil ürünleri, tarım-tahıl ürünleri, orman ürünleri, deri ürünlerinin satışları, konulacak fiyatlar ve kalitelerinin daha o dönemde bir standarda bağlandığını, Bursa’nın ilk kalite kenti ve gelecekte de kalite başkenti olması gerektiğini biliyorduk.

Dönemin yönetiminin de büyük destekleri ile güzel çalışmalar gerçekleştirilmişti.

Kurumsal hafıza önemli ve unutulmasın, kayıtlarda kalsın diye zaman zaman bu tür anımsatmaları yapıyorum.

Bunları geçtiğimiz Cumartesi günü KALBİR tarafından düzenlenen toplantıda bir kez daha hatırladım.

Kısa adı KALBİR olan Kalite Birliği Derneği ile birlikte Bursamızın 41 güzide kurumunun katkılarıyla düzenlenen toplantıya TSE’nin eski başkanı olan günümüzün İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk de konuşmacı olarak katıldı.

2016 Kalite Yılı kapsamındaki konuşmasında standardizasyonun önemi ve milli ekonomiye katkılarına değinen Şentürk, bilen olan konuları ele aldı. Piyasa denetimi ve laboratuvar hizmetlerinden standardizasyon ve akreditasyon meselelerine kadar her alanda yeni adımlar atılması gerektiğine dikkat çeken Şentürk, kalite için güçlü işbirliği ile birlikte hamasi söylemlerin terk edilmesi, çok çalışılması ve üretilmesi hususunu üzerine basa basa ifade etti ve sözü yönetimlerin ve yönetenlerin kaliteli olması gerektiğine getirdi.

TSE’nin eski başkanı olan İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk’ten önce kürsüye çıkan ve Programa destek veren 41 kurum adına açılış konuşmasını yapan Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı da aynı konuya dikkat çekerken kendilerinin çalışmalarından örnekler verip “kalite, yönetim kurulu odasında üretilir” diyerek sözlerini tamamladı.

Doğru söz ne denir ki…

Evet, Bursa üreten, ihraç eden kent ve onun için her anlamda kalite en çok Bursa’ya gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.