Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kalite ordusu geliyor

Yazının Giriş Tarihi: 24.09.2016 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.09.2016 00:00
Türkiye’nin en önemli sorunları hangileridir diye sorulsa halkımızın büyük bir kısmı bilinen gerçekleri sayacaktır haklı olarak; terör, trafik, çevresel sorunlar, dar gelirli vatandaşların durumu vb. Ancak çok önemli bir konu var ki aslında bilinmesine rağmen pek göze batmaz ve fark edilmez: Kalitesizlik

Kalitesizlik tabii ki çok geniş bir kavram. İçine neler sığar neler. Eğitimde, trafikte, insan ilişkilerinde, sağlık hizmetlerinde, banka hizmetlerinde ve daha birçok alanda kalitesiz hizmetler ve müşteri memnuniyetsizlikleri. Bu memnuniyetsizliklerden sonra gelen haklı tepkiler.

İşte bu ve buna benzer tüm olumsuzlukların ana kaynağı aslında kaliteyi yakalayamamaktır. Yani kalitesizliktir.

Peki, o zaman kaliteyi nasıl yakalayacağız? Kalitesizliği nasıl önleyeceğiz? Bu soruların yanıtı gayet basit; kalite eğitimlerini arttırarak toplumda gerçek bir kalite algısının ve kalite bilincinin oluşmasını sağlamak. Bu da elbette ki eğitimle olur. Yani malûm deyişle; eğitim şart.

KALBİR’in tek başına gerçekleştirdiği projeler ile elbette ki tüm topluma kalite bilinci aşılanamaz. Bu nedenle KALBİR’in önerdiği “Okullara zorunlu Kalite Dersi” uygulamaya alınmalıdır. Okullarımızda öğrencilere çağımızın şu gerçeği anlatılmalıdır: Bu ülkenin kalkınıp zenginleşmesi için üretilen tüm hizmet ve ürünlerin, insan ilişkilerinin kalite pınarında yıkanarak olması gereken seviyeye çıkarılması bir zorunluluktur.

Bursa’da kalite eğitimleri konusunda öncü bir sivil toplum kuruluşu olan Kalite Birliği Derneği (KALBİR) her yıl olduğu gibi bu yıl da dernek başkanı Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK hocanın önderliğinde kalite uzmanı yetiştirme programı olan “Kalite Ordusu” projesi ile eğitim faaliyetlerine başlıyor. Bu eğitim faaliyeti başta Uludağ Üniversitesi 3. Ve 4. Sınıf öğrencileri olmak üzere KALBİR’e üye olan herkese açık bir proje. Hiçbir kâr amacı gütmeyen ve kaliteyi tanıtmayı hedefleyen tamamen hizmet amaçlı bir organizasyon olan “Kalite Ordusu” çalışmaları 10 hafta sürüyor ve eğitimler tamamlandığında da sınav yapılarak çıkan sonuca göre sertifikalar veriliyor. Böylece kalite eğitimlerini almış olan öğrenci ve diğer katılımcılar iş hayatındaki faaliyetlerine katma değer kazandırmış oluyorlar.

Genç neslin kalite bilincinin arttırılması amacına yönelik olarak düzenlenen kalite ordusu programı Uludağ Üniversitesi Kampüsü’nde bulunan Ulutek’te gerçekleştiriliyor. Başta Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK olmak üzere diğer hocaların da katılımı ile geleceğin mimarlarına kalite mayası ekiliyor. Bu çalışma artık KALBİR’in geleneksel bir hizmeti haline geldi. Bu sayede eğitimleri tamamlayıp sertifika alan öğrenci ve diğer katılımcılar aynı zamanda iyi bir referansa sahip oluyorlar.

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da KALBİR’e gerçekleştireceği tüm etkinlik ve faaliyetlerinde başarılar diliyorum.

 

   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.