Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kalite Birliği’nden TSE’ye açık çağrı

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2017 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2017 00:00

Kalite Birliği Derneği, tüm Türkiye çapında gerçek kalitenin yaygınlaştırılması çabalarına hızla devam ediyor. Önceki yazılarımda KALBİR (Kalite Birliği Derneği) başkanı Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na ve TÜRKAK’a (Türk Akreditasyon Kurumu) gönderilen mektupları yayınlamıştım. Bu hafta da bu haklı mücadeleye destek sağlayacağı umudu ile Erkan hocanın TSE’ye yazmış olduğu mektubu dikkatlerinize sunuyorum.

“Ülkemizde kalitenin yaygınlaşması, temiz kalite anlayışının toplumun her kesimine ulaşması, kaliteli üretimin teşvik edilmesi, kaliteli ürünlerin tercih edilmesi, israfın azalması, istihdamın artması, yerli üretimin teşvik edilmesi, ülkemizde üretilen ürünlerin uluslararası piyasalarda pazar bulabilmesi için çalışmalar yapan ve bunları kendine görev olarak belirleyen KALİTE BİRLİĞİ, sosyal sorumluluk projeleri ile gerçek, temiz kaliteyi savunmakta ve ülkemizin kalkınma hamlesinin kalite ile gerçekleşeceğine inanmaktadır.

Sahada yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde görülmüştür ki; Eğitim camiamızın ve özellikle temel eğitim kurumlarımızın kalite ile ilgili bilinç seviyesi oldukça düşüktür. Temel kalite eğitimlerinin İlköğretimde öğrencilere verilmesi ve KALİTE dersinin zorunlu ders olarak okutularak, gelecek nesillere kalite bilincinin verilmesi ülkemizin yarınlarına ışık tutacaktır.

Sadece özel günlerde verilen konferanslarla, kalite ve tüketici hakları konusunda öğrencilere çok fazla bilgi verilmediği, kalite ve TSE belgeli ürünlerle ilgili bilinç seviyesinin düşük olduğu, sahada yapmış olduğumuz çalışmalarla müşahede edilmiştir. Ülkemizin 2023 vizyonunun gerçekleşmesi, Bilgili, bilinçli, haklarını bilen, hakkını arayan bir neslin yetiştirilebilmesi için İLKÖĞRETİM OKULLARINDA "KALİTE" DERSİNİN ZORUNLU DERS OLARAK OKUTULMASI İÇİN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA YAZILI MÜRACAATIMIZI YAPMIŞ BULUNMAKTAYIZ.

 Ülkemizde Yönetim Sistemleri konusunda faaliyet gösteren ve milli akreditasyon kuruluşumuz olan TÜRKAK tarafından akredite edilen bir kısım belgelendirme kuruluşlarının uygulamaları arasındaki farklılıklar haksız rekabet oluşturmakta, kalite kirliliğine sebebiyet vermekte, toplumda ve özellikle sanayi kuruluşları nezdinde kalitenin kirletilmesine sebebiyet vermektedir. Akreditasyon kurallarının belli olmasına rağmen, bir kısım belgelendirme kuruluşları sahada farklı, doküman üzerinde farklı işlem tesis ederek, işini ciddi yapan belgelendirme kuruluşlarının pazarını daraltmakta, haksız rekabete sebebiyet vermekte, temiz kalite anlayışına zarar vererek özellikle KOBİ seviyesindeki sanayi kuruluşlarının yanlış yönlendirilmesi ile onların pazar paylarını daraltmaktadırlar.

TETKİK EDİLECEK OLAN BELGELENDİRME KURULUŞLARININ SADECE OFİS DENETİMİ İLE YETİNİLMEMESİ, TETKİK HEYETLERİNİN DE FİRMALAR NEZDİNDE SORGULANMASINI, GEREKİRSE AÇILIŞ TOPLANTILARININ VE TETKİKLERİN GÖRÜNTÜLÜ KAYIT ALTINA ALINMASINI, AYRICA BELGLELERİ İPTAL EDİLEN VEYA ASKIYA ALINAN BELGELENDİRME KURULUŞLARININ KAMUOYUNA İFŞA EDİLMESİ İÇİN, TÜRKAK BAŞKANLIĞINA YAZILI MÜRACAATIMIZI YAPMIŞ BULUNMAKTAYIZ.

 Her iki konu direkt olarak TSE ile ilgilidir ve TSE'nin görev alanına girmektedir. Ülkemizin kalite alt yapısının daha kaliteli olması için okullarda kalite dersinin zorunlu olması, haksız rekabetin önlenmesi, temiz kalitenin yerleşmesi için de TÜRKAK daha etkin olarak saha denetimlerini yerine getirmelidir. Bu konularla ilgili olarak makamınızın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜRKAK başkanlığı nezdinde girişimlerde bulunması, konu ile ilgili çalışmaları yönlendirmesi, yönetmesi hususunda gereğini arz ederim”

                                                                                                                          Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK

                                                                                                                          KAL-BİR BAŞKANI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.