Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kalite Birliği basına hesap verdi

Yazının Giriş Tarihi: 11.02.2017 07:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.02.2017 07:12

Türkiye’de kalite anlayışını gerçek değerine yükseltmeye çalışan KALBİR (Kalite Birliği Derneği) 2016 yılını “Kalite Yılı” ilan etmişti. 2016 yılının Uludağ Üniversitesi’nde yapılan açılış toplantısında bir yıl boyunca gerçekleştirilecek olan KALBİR projeleri ile ilgili faaliyetlerin bir kapanış toplantısı düzenlenerek basına hesap verme anlayışı ile açıklanacağı KALBİR Başkanı Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK ve Başkan vekili Mustafa KARAMAN tarafından duyurulmuştu.

Gerçekten de 08.02.2017 Çarşamba günü Yıldırım ilçesinde faaliyet gösteren Kahve Trendi’nde bir kapanış toplantısı düzenlenerek basın bilgilendirildi ve sorulara cevaplar verildi. “2016 yılı Kalite Yılı” projeleri kapsamında yapılan faaliyetler bir bir anlatıldı. Hiçbir kâr amacı gütmeyen ve sadece kalite anlayışının gelişmesi için çaba sarf eden KALBİR bu çalışmalarda da güzel bir sınav verdi. Bu çalışmaları yürüten; başta Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK ve Mustafa KARAMAN olmak üzere tüm kişi ve kuruluşları kutlamak gerek.

Peki, 2016 yılında gerçekleştirilen faaliyetler  hangileri idi ?
Erkan hoca yapılan tüm faaliyetleri özet olarak sunabildi. Tamamını yazmaya kalksak birkaç yazı yazmamız gerekecek. Ancak özet şeklinde sıralayacak olursak;

“2016 yılı, Kalite Yılı” projesi 25 kurum ve kuruluştan oluşan paydaş ile başlamış ve daha sonraları 43 paydaşa ulaşmıştır.
43 paydaş arasında; Bursa Valiliği, Uludağ Üniversitesi (UÜ),  Bursa Teknik Üniversitesi, Türk Standartları Enstitüsü (TSE),  Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO),  Bursa Büyükşehir Belediyesi,  Bursa Platformu, Bursa Ticaret Borsası,  İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, Dünya Helal Birliği, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bursa Bölge Müdürlüğü,  Ulutek, Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF),  Uludağ Tüketicileri Koruma Derneği (ULUTÜKODER),  Çevrem Derneği,  Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi,  TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi,  Bursa Ekonomi Gazetecileri Derneği (BEGD),  U.Ü. Ekonometri Topluluğu,  Bursa U.Ü. İ.İ.B.F. Mezunları Derneği Bursa (BİMED),  Genç İş Adamları ve Yöneticileri Derneği Bursa (GESİAD),  Sönmez Medya gibi Bursa’nın önde gelen kurum ve kuruluşları yer almıştır.
Yapılan çalışmalarla ilgili olarak KALBİR Başkanı Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK hoca şu bilgileri verdi: “2016 Yılı Kalite Yılı projesinde, yıl boyunca çoğu kalite şehrinde olmak üzere, toplam 55 faaliyet planlanmış olmasına karşın, 8 Şubat 2016 ile 8 Şubat 2017 dönemi itibarıyla toplam 121 faaliyet gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında Bursa TV’de her hafta 50 dakikalık canlı yayında Kaliteye Yolculuk programında kalite tanımlarına yer verilmiş ve kalite şehrinde, yıl boyunca kalite konusunda konunun uzmanları tarafından bilgilendirilme ve bilinçlendirilme çalışmaları yapılmıştır.
43 paydaş ile birlikte yürütülen kalite seferberliği kapsamında gerçekleştirilen seminerlerimiz, toplum tüm kesimlerine açık olup, kalite konusunda toplumun tamamına ulaşılma amacı güdülmüştür. Kuşkusuz, sosyal sorumluluk projeleri üreten ve kısa adı Kalbir olan Kalite Birliği Derneği veya diğer paydaşların hiçbiri bu eğitimlerden kesinlikle herhangi bir gelir elde etmemişlerdir. Projenin temel amacı, kalite konusunda bireyler başta olmak üzere kamu kurum ve özel kuruluşlarının tamamında kalite konusunda bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık yaratılmasına ek olarak, sanayinin rekabet gücünün artırılmasına ve toplumun refah seviyesinin iyileştirilmesine göreceli olarak da olsa katkı sağlamaktır. “
Ve Erkan hoca son söz olarak şunu söylüyor: “bir yıl boyunca bütün bu faaliyetleri neden yaptınız? şeklindeki bir soruya vereceğimiz yanıt, KALBİR yönetim kurulu olarak, “Biz Türkiye’yi ve kaliteyi karşılıksız seviyoruz, sevmeye ve temiz kalite için mücadele etmeye devam edeceğiz”


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.