Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahraman Türk kadınları!

Yazının Giriş Tarihi: 14.09.2018 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.09.2018 00:01

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı, üstlendiği misyonu gerçekten tam anlamıyla yerine getiriyor. Alnının akıyla çıktığı Bursa Festivali'nin ardından bu kez de Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde çok önemli br oyunla selamladı bizleri Usta oyuncu Ayla Algan'ın yönetmenliğini yaptığı "KURTULUŞ YOLUNDA KADINLARIMIZ" adlı oyunla, Gördesli Makbule, Şerife Bacı, Kara Fatma, Çete Emir Ayşe, Tayyare Rahmiye ve Nezahat Onbaşı gibi kahraman kadınnlarımız, Tayyare Kültür Merkezi sahnesinde yeniden hayat buldular.  

Canlarını vatan için feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum. Ve böylesine anlamlı bir oyunu Bursalılarla buluşturdukları için BKTSV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez ve Vakıf Müdürü Hacer Özbek'i kutluyorum. Kahraman kadınlarımızı hayat hikayelerini izlerken o günlere geri döndüm. Cesaretin ve fedakarlığın simge isimleri, İstiklal mücadelesine damga vurmuş kahraman kadınlarımızdı onlar. Milli mücadele tarihine isimlerini altın harflerle yazdırmış gerçek kahramanlardı. Yurdun dört bir yanı işgal altındayken bir an bile düşünmeden, her şeylerini geride bırakarak cepheye koşan gözüpek kadınlardı. Ruhları şad olsun bir kez daha.

Tarihe yolculuk yaptım adeta. Ve her kahramanın hikayesinde gözyaşlarım süzüldü yanaklarımdan. Ama beni en çok etkileyen Kara Fatma ile Nezahat Onbaşı performansları oldu. Usta oyuncu Ayla Algan'ın yönetmen koltuğunda olduğu bu oyunun mutlaka okullarda öğrencilerle buluşturulması gerekir. Bu ülkenin hangi şartlarda nasıl kurtulduğunun canlı bir anlatımı. Gerçekten muhteşem. Milli Eğitim Bakanı keşke Ayla Algan'la diyaloğa geçse de böyle bir projenin hayata geçirilmesine katkı koysa fena mı olur?..

AYLA ALGAN'DAN ELEŞTİRİ

Bunca güzelliğin ardından gecenin sonunda Ayla Algan ve oyuncuları ayakta alkışlarken, Algan'dan bir de küçük serzeniş geldi. Haksız da sayılmazdı doğrusu eleştirisinde. Kurtuluş Savaşı’nın ilk kadın subayı olan ve Bursa’nın kurtuluşunda da önemli katkılar sağlayan Kara Fatma’nın (Fatma Seher Erden) hikâyesinin anlatıldığı kısa bir ön gösterim de Beşevler Kara Fatma Anıtı Meydanı'nda sahnelenmişti. Oyunu karanlıkta oynamak zorunda kaldıklarını söyleyen Ayla Algan, Başkan Mustafa Bozbey'den heykelin ışıklandırılmasını rica etti. Kara Fatma'nın istiklal mücadelesinde üstlendiği görev düşülünce Ayla Algan'ın bu ışık eleştirisini buradan Başkan Mustafa Bozbey'e iletmiş olalım. Eminim kısa sürede ışıklandırma mevzusu çözüme kavuşacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.