Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

LYS 115’incisi Canan Dilmaç: Dershane olmasaydı derece yapamazdım

Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili yapılan açıklamalara bir tepki de üniversiteye giriş sınavlarında 115 olan ve yüzde 100 burs kazanarak özel bir üniversitede eğitimeni devam eden Canan Dilmaç'tan geldi.Canan Dilmaç, Hatay'ın Reyhanlı...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
LYS 115’incisi Canan Dilmaç: Dershane olmasaydı derece yapamazdım
Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili yapılan açıklamalara bir tepki de üniversiteye giriş sınavlarında 115 olan ve yüzde 100 burs kazanarak özel bir üniversitede eğitimeni devam eden Canan Dilmaç'tan geldi.

Canan Dilmaç, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2012-2013 eğitim öğretim döneminde ilçede faaliyet gösteren bir dershaneye giderek Türkiye derecesi yapmasında dershanenin çok etkili olduğunu düşünüyor. Öğretmen lisesi öğrencisi olmasına rağmen okulda boş derslerinin ve konu eksiklerinin olduğunu aktaran Dilmaç, "Ben bu konu eksiklerimizi dershane hocalarım sayesinde kapatabiliyordum. Aynı zamanda dershane hocalarımız kendilerini sürekli geliştirdikleri için sorularımızı zaman kaybetmen hızlı bir şekilde çözdürebiliyordu. Bizlerin de ders çalışamadığı, motivasyon bozukluğu yaşadığımız dönemler elbette oldu. Bu dönemleri fark eden hocalarımız gerekli sosyal aktivitelerle veya evlerinde bizleri ağırlayarak bu süreci hem ders hem de eğlenceli olarak atlatabildik. Bunu ne Milli Eğitimdeki nede dershanedeki hocalarımız yapmak zorunda değil. Ancak dershane hocalarımız bu işi gönüllü olarak yapıyorlardı. Ben şu anda Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yüzde 100 burslu olarak okuyorum. Benim başarımda dershanenin ve rehberliklerinin etkisi olduğunu düşünüyorum. Dershane olmasaydı belki ne üniversite kazanabilirdim, ne de Türkiye derecesi yapabilirdim, nede yüzde 100 burslu okuyabilirdim." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.