Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jakaron Hüseyin

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2020 00:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2020 00:24

Jakaron Hüseyin gerçek ismi ile Hüseyin Yılmaz, fakat Hüseyin Yılmaz derseniz pek bilinmez, yiğit namı ile anılır derler ya işte Jakaron Hüseyin dediniz mi herkes tanır. 1992 yılında girmiş olduğum Doğruyol partisinde yıllarca siyaset yapmış ve yüksek derecede emeği geçmiş bir isimdir Jakaron Hüseyin. Benim siyasete başladığım 1992 yılında Nilüfer ilçe başkanlığına aday olmuş fakat son anda kazanması beklenilen kongreyi yalnızca beş oyla kıl payı kaybetmişti. Yine de partisine küsmeden yıllarca emek vermeye devam etti.

Jakaron lakabı ve ismi Hüseyin beye geçmişte yaptığı iş ile alakalı, jakarlı ve desenli kumaşların en iddialısı ve kalitelisini imal etmiş ve yine aynı kumaşın üç metre genişliğinde olanını ilk kez kendisi üretmiş. Firmasının ismi de Jakaron tekstil olmuş doğal olarak Hüseyin beyin. Geçmişe dönüp baktığımızda Jakaron Hüseyin'in bir çok hizmetini görüyoruz. Çalı güreş ağalığı yapmış, Kayapa güreş ağalığı yapmış dört kez ağalığa seçilmiş bir kaç yıl önce kendisi ile birlikte Çalı güreşlerine izleyivci olarak katıldım ve kendisine yapılan ilgi alakayı görüp şahit oldum, bölgede güzel hatıralar ve isim bıraktığını canlı canlı görmüş oldum.

Güreş ağalıkları haricinde yine dolu dolu geçen bir kulüpçülük tarihi var Jakaron Hüseyn'in Nilüferspor'u kurmuş başkanlığını yapmış ardından yine Mensucatsporu kurup iki yıl başkanlını yapıyor. Jakaron Hüseyin'in burada ki amacı gençleri  kötü olaylardan uzak tutarak spora çekmekti, işte bu düşünceyle bizzat Jakaron Hüseyin'in büyük çabaları ve harcamaları ile 1990-2003 yılları aralığında tam 13 yıl Nilüfer futbol turnuvalarını düzenlemiş bir değerdir.

Hüseyin abimizin bu yönlerinin aksine bizim yollarımızın çakıştığı alan siyaset olmuştu elbette ve siyaset hayatımda tanıyıp çok sevdiğim babacan isimlerden biridir kendisi bizzat. Yazıyı yazma sebebim su an yaş olarak 70 i aşmış olan  kalbi güzel insanı sağlığında onore etmek ve hakkını verebilmektir. Bir çok yönüyle tanıdığım Jakaron Hüseyin'i aslında kendisi ile sohbet ettikten sonra 35 yıldır tanıdığımı fark ettim. Eski santral garaj esnaflarından olduğu anlattığı zaman ''sen omuydun'' sorusu ağzımdan çıkmıştı. 

Siyaset sahnesinde de bir çok emeği olan Hüseyin abi geçmiş yıllarda bir il kongresi öncesi mevcut il başkanına ''Jakaron Hüseyin'i büyük kongre delegesi olarak yazalım'' demiştim. 5 dönem ilçe başkanlığı yapmış biri olarak elbette sözümüz geçerdi, fakat nasıl olduysa Hüseyin abi o an il yönetim kurulu üyesi olmasına rağmen listeye kongre delegesi olarak yazılmamıştı. Elbette biz partinin emektarını unutacak değildik.!

Bir dönem sonra Hüseyin abinin hayalinde olan olaylar gerçekleşmeye başladı, bir sonraki kongre de önce hakkı olan delegeliği ve ardından en zor günlerde partisine sahip çıkarak formasını giyip Nilüfer belediye başkan adayı olarak ter döktü emek verdi. Nilüfer ilçesinin her mahallesini, her köyünü karış, karış gezerek partisini gururla temsil etti.  Yerel seçimlerden sonra boşalan ilçe başkanlı görevi teklif edildi ve yine partisini yalnız bırakmaya gönlü razı olmayınca bu görevi de kabul etti, kadrosunu kurarak partiye hizmet etmeye devam etti.

Müteşebbis bir karaktere sahip olan dostumuz asla boş durmaz,  mutlaka yeni bir şeyler düşünmek, üretmek peşindedir, aslında ülkemizin gelişimi açısından ihtiyaç duyduğumuz ruh ve karakter tamda budur. Telefon görüşmemizde bir anısını anlattığında kahkalarımı tutamadım.

''biz Bursaspor kongresinde Mümin Gençoğlu'nu desteklemiştik Atatürk stadında Şeref trübününde maç izliyoruz hemen Mümin Gençoğlu'nun arkasında oturuyorum. nasıl oldu anlamadık rakip takım bize gol attı ve o anda Mümin başkan goooollll diye bağırarak ayağa kalktı.! hepimiz şok olduk. nasıl olduysa başkan takımları karıştırmıştı'' bu hatırasına güldük elbette, fakat düşününce Rahmetli başkan Mümin Gençoğlu nun ya kafası o an çok dalgın ve sıkıntılıydı veya rakip takım yeşil veya beyaz forma giymişte olabilirdi. Aksi takdirde böyle bir şey elbette mümkün değildir. kendisini bu vesile ile tekrar rahmetle anıyoruz.

Değerli insan Jakaron Hüseyin Yılmaz'ın bir çok anısını anlatabiliriz bu gün hala işletmesinin başında torunu ile koşturuyor çalışmadan duramaz. kendisini anlatmaya köşe yazısı değil kitap yazmak gerekir. bu değerli dostumuza sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.