Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İyi tatiller!

Yazının Giriş Tarihi: 30.12.2016 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.12.2016 00:00

Ziraat Türkiye Kupası’nda geçtiğimiz hafta Aydın deplasmanında hiç beklemediği saha ve skorla karşılaşan Bursaspor’da, hemen ardından Başkent deplasmanında da 3-1 alınan Gençlerbirliği yenilgisi moralleri bozmuştu.  Bu nedenle Bursaspor açısından özellikle sonucu çok önemli bir mücadeleydi. Tatil öncesi alınacak bir galibiyet hem moralleri düzeltecek, hem de kupada önemli bir avantaj yakalanmış olacaktı.

Yağmur ve kar yağışı nedeniyle ağır bir sahada oynanan maçta yeşil beyazlı ekip yine yedek ağırlıklı bir kadro ile sahaya yer aldı. Rakibi karşısında baskılı bir oyun ortaya koyan yeşil beyazlılar, 35’te rakibinin 10 kişi kalmasıyla da iyice rahatladı. 41.dakikada Sercan ile gelen gol ise yeşil beyazlı ekibin ilk yarıyı önde kapatmasını sağladı.

İkinci yarıya Bursaspor arzulu başladı. Rakibine önde basarak oyun kurmasını ve ileri çıkmasını engellemek istedi. Ancak bu da savunmasında zaman zaman açık vermesine neden oldu. İşte böyle bir pozisyonda da yeşil beyazlı savunmayı ikiye bir yakaladı ve golü de bularak skora 1-1’lik dengeyi getirdi.

Bu golün ardından Bursaspor’un baskısı daha da arttı. 71.dakikada sağ kanattan gelişen organize atakta Sercan ceza alanı yakaladığı net bir fırsatı değerlendiremedi.

İlk yarının aksine 10 kişi kalan rakibi karşısında etkili olamayan ve fazla oynamasının avantajını kullanamayan Bursaspor, galibiyet golünü bir türlü bulamazken, tribünlerdeki çok az sayıdaki taraftarının da konuk takımı alkışlamasına neden oldu.

Bu arada yeşil beyazlı ekibe 3 puan için gol lazım olmasına rağmen Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, ikinci oyuncu değişikliği için 85. dakikaya kadar bekledi. Bu dakikada Timsah’ın golünü atan Sercan oyundan çıkarken, Necid oyuna dahil oldu. Sinan-Necid-Kubilay ve Deniz Yılmaz ile bir anlamda dört forvetle sahada yer alan Bursaspor, aradığı golü bulamadı. 87’de korner atışında Necid’in 1 metreden topu bomboş topu dışarı atması ise inanılır gibi değildi.

Geçtiğimiz haftanın aksine, Aydınspor 10 kişi nasıl oynanır onun dersini yeşil beyazlı ekibe verdi ve aldığı 1 puanla gruptan çıkma şansını kuvvetli bir biçimde sürdürdü.

Bu sonuç yeşil beyazlı ekip için de büyüt bir hayal kırıklığı oldu. Şimdi devre arası tatili zamanı. Tatili hak edenlere iyi tatiller.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.