Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti’nin Bursa kadrosu

Yazının Giriş Tarihi: 18.08.2020 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.08.2020 00:00

İYİ Parti Bursa il teşkilatı kongresini tamamladı. Kurucu il başkanı Yüksel Yılmaz ile başkanlık için yaan Selçuk Türkoğlu, kongreyi kazanan taraf oldu.

Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Erozan’ın divan başkanlığında gerçekleştirilen İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi’nin oldukça seviyeli ve herkesin bir birine saygı duyduğu bir ortamda gerçekleşmesi dikkat çekti. Kongrede divan kurulunda Hasan Toktaş, Ayşegül Özyiğit Gül, Hatice Deniz, Emre Furkan Oruç görev aldı.

Mevcut başkan Dr. Yahya Bahadır’ın aday olmadığı kongrede toplam 587 delege oy kullanırken, 348 oy alan Selçuk Türkoğlu İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı görevine gelen isim oldu. Yüksel Yılmaz ise 237 oy aldı. Yeni il başkanı Selçuk Türkoğlu, seçilen parti yönetiminde ülkesini ve milletini düşünen ve bu ülkenin çağdaş, modern geleceği için mutlu beraberliği için fikir ve proje üreten bir ekiple göreve geldiklerini söyledi.

Selçuk Türkoğlu’nu bizler,Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ne öğrenci olarak Kayseri’den geldiği günlerde tanıdık. Dönemin Ülkü Ocaklarında görev aldı. Okulda öğrenci temsilcisi oldu. Sonra, okuldan mezun olup, Kamu Sen bünyesinde sendikal faaliyetlerde bulundu. Kamu Sen Bölge Temsilcisi iken görevinden istifa edip MHP’den milletvekili aday adayı oldu. Sonra, emekli oldu. Sigortacılık yapmaya başladı. Sonra, MHP içindeki tartışma kavgalar sırasında Meral Akşener’in saflarında yerini aldı.

MHP’den ayrılma ve İYİ Parti’nin kuruluşu sırasında da dik duruşunu gösterdi. Şimdi de İYİ Parti’nin, senelerce zıtlaştığı, karşılıklı mücadele ettikleri sol örgütlerle CHP ile ittifak içinde olan partisinin il başkanlığını kazandı. Hayırlı ve uğurlu olsun.

Siyaset bu. Ne zaman ne olacağı pek belli olmaz. Ama, siyasetinde yeni kadrolar ve yeni yüzlere ihtiyacı var. Selçuk Türkoğlu’nun listesine baktığımızda bizler, Bursa siyasetine yeni kazandırılan bazı isimleri görüyoruz.

100 Kişilik yönetim listesi şu isimlerden oluştu;

Selçuk Türkoğlu İl Başkanı, Yönetim kurulu üyeleri; A.Mehmet Bilgin, Afet Gürorman, Asım Şahin, Aslı Erdem, Aykut Erpamukçu, Ayşe Akgün, Bahri Deniz, Bahtiyar Acaroğlu, Baki Öz, Beyhan Erdoğan, Cihan Cav, Elif Gürdeniz, Emir Boran, Erdal Ay, Erdal Işık, Erdem Kaçmaz, Erhan Öztürk, Erkan Zorba, Ermail Akbulut, Ersin Erdönmez, Ertan Beler, Esat Yıldırım, Eyüp Sabri Atlıoğlu, Faruk Ünal, Fatih Alemdar, Fehim Çaptık, Fehim Tiryaki, Gizem Sakin, Gülcan Somuncuoğlu, Gülseren Demir, Güven Levent, Hakan Yılmaz, Halil Naci Yenice, Hasan Can, Hayriye Tevfikoğlu, Hüsamettin Taşdemir, Hüseyin Koçak, Hüsniye Pıtırlı, Hüsnü Doğruoğlu, İbrahim Erdoğan, İbrahim Şimşek, İsmail Yeni, Kadir Ateş, Kazım Haluk Ünal, Kerem Aslan, Kutay Vural, Kürşat Beşe, Levent Çetinkaya, Mediha Emer, Mehmet Deligöz, Mehmet Erdinç, Mehmet Ergün, Mehmet Koçer, Melis Kirevitözen, Mesut Şen, Mine Ezim Parlar, Muhammed Yiğit, Muhittin Sarıkaya, Muhlis Koç, Mustafa Gökbulut, Mustafa Yıldız, Nazım Lükel, Necla Timur Külahçı, Nevzat Kocakurt, Oğuz Alperen Aydoğdu, Oktay Koç, Orhan Avcı, Orhan Galata, Ömer Cihan, Özcan Altuntaş, Özge Damla Ateş, Özgür Şimşek, Rana Eyigün, Recep Yedikardeş, Resul Kaplan, Sabire Ünver, Saime Yaldar, Salih Pınarbaşı, Sefa Cihan Çukran, Selçuk Yıldırım, Semra Doğan, Sermin Can Özensoy, Sevda Çolak, Sevilay Önder, Selfullah Kılıçarslan, Seylan Güler, Soner Mestan, Suat Seyrek, Suna Taş, Şaban Aksoy, Şakir Özdere, Şeyda Şahin, Tekin Emsal Ünlüsoy, Tuna Gerçek, Yavuz Sümer, Yılmaz Duman, Yılmaz Gürsen, Yiğit Kiremitçi, Yusuf Özgan,

Bu isimlere baktığımızda, İYİ Parti adına Bursa siyasetinin aktörleri arasında eski ve yeni isimleri görüyoruz.

Gelelim, siyasete yeni adım atan ve teşkilatlandırma çalışmalarını sürdüren Ali Babacan’ın DEVA Partisine. Bursa il başkanı olarak Serkan Özgöz atandı. Bursa’da bilgisayar ve iletişim sektöründe faaliyetlerde bulunan Serkan Özgöz, görevi alır almaz yeni yönetim kurulu ve ilçe başkanlarını belirlemek için çalışmaya başladı.

Tabi, bu atama, Bursa siyasetinde ismi pek bilinmeyen genç bir iş insanının yeni kurulan parti başkanlığına getirilmesi, görev bekleyen ve koltuk bekleyen eski siyasetçilerden bazıları üzdü. DEVA Parti kulislerinde konuşulanlara göre il başkanlığı için Ankara’ya davet edilen Burak Yalım, Burak Bilgin, Serdar Gönen, Canan Cihan, Yağmur Koç, Mümtaz Öztürk, Hamza Türk, Şahan İdilkurt arasından bir isim atanması bekleniyordu. Hatta, Bursa’da eskiden ANAP içinde siyaset yapmış, şimdi ise bir işadamı kuruluşunun başında bulunan Recep B.’nin de il başkanı olabilme adına epey kulis yaptığı fakat netice alamadığı da gelen bilgiler arasında.

Kendilerine il başkanlığı teklifi yapılan eski bir belediye başkanı ise “ben başkan seçildiğim partimden memnunum. Siyasete de bu partide nokta koyarım” ifadesi üzerine. DEVA Partisi eski bir vekile teklif götürdü. Bu teklif de kabul edilmeyince işbaşına genç bir iş insanı getirilmiş oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.