Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İyi Parti Kongresi

Yazının Giriş Tarihi: 02.04.2018 00:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.04.2018 00:05

Meral Akşener'li İYİ Parti kuruluşundan 4 ay sonra Ankara'da ilk olağan üstü kongresini yaptı diğer partiler'den AK Parti, Cumhuriyet Halk Parti, Demokrat Parti ve Saadet Partisine kurultay davetiyesi gönderilirken  MHP ve HDP davet edilmedi. Ankara spor salonunda yapılan ve sabahın erken saatlerinde dolan salonun içi ayaktaki partililer ile birlikte 15 bin salon dışında kalanların da takriben 35-40 bin civarı olduğu söylendi demek ki olağanüstü kongreye katılımın 50-55 bin civarı olduğu tahmin ediliyor yeni kurulmuş bir parti için mükemmel bir katılım diyebiliriz. 

Meral Akşener önce ki konuşmalarının aksine daha coşkulu ve daha vurucu cümleler kullandı konuşmasının bazı noktalarında ''Her gittiğim yerde bize yüreğini açan, yüreğinden kopanları bize hediye edenlere önce bir selam olsun. Sinop'tan Fatma teyzeye, Bitlis'ten Hatice bacıya, Mersin'deki Sevda kardeşime, Edirne'den Selma Hanım'a selam olsun, teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum. Bu kurdeleyi kafasından çıkarıp elime tutuşturan 9 yaşındaki Zeynep'i unutmak olmaz. 9 yaşındaki Zeynep 'Babama iş bulur musun Meral abla, babam işsiz, bu kurdeleyi unutma' demişti. Türkiye'nin her yerinden, işini, evini, ailesini bırakıp yollara düşen dava arkadaşlarım, kıymetli basın mensupları sizlere de selam olsun. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına, bir an bile gözünü kırpmadan toprağa şehit düşen şehitlerimize selam olsun. Ekonomi tepetaklak olmuş yokuş aşağı olmuşken, korkunun sessizliğini huzurun sessizliği gibi yutturuyorlar. Biz iyiler o duvarı yıkacağız ki insanlar düşüncelerini korkmadan söyleyebilsinler. Bizler korkudan susanlar değiliz. Bizler, bağıranlardan korkup boyun eğenlerden hiç değiliz. 

Hiç kimse milletten büyük değildir. Cumhuriyet ve demokrasi tek kişinin eline bırakılmayacak kadar değerlidir. Ülkenin tüm kaynakları ırk, din, mezhep, politik, cinsiyet ayrım yapılmadan herkese eşit dağıtılmalıdır.Güçlü, güçsüz herkesin güvenliği devlete ait tir.Ahlak bilim ve hesap verebilirlik insan olmanın temel değerleri'dir.İnanç özgürlüğü ve teşebbüs özgürlüğü hukukun güvencesi altındadır.Bizi bizim yerimize tarif etmeye çalışanlar boşuna uğraşmasınlar. Bizler siyasi yelpazeye sığmayacak kadar geniş vizyona sahibiz. Kötülerin ve kötülüklerin karşısında birlikte duracağız ve biz kazanacağız!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.