Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstikrar, iktidar demektir…

Yazının Giriş Tarihi: 06.11.2019 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.11.2019 00:01

Küresel oyun kurucular Türkiye'nin son dönem ataklarından fazlasıyla huzursuz. Öyle ki, IŞİD dahil birçok kirli tuzağın ve terör finansmanlarının ana oyun kurucularını açıklayan Trump, azlediliyor! Amerika, tarih içerisinde birçok hukuksuzluk ile yüzleştiği halde belki de en acımasız olanı Donald Trump'ın başına gelenler diyebiliriz. Öyle ki, Kennedy katliamı bile Trump'ın yaşadıkları yanında fazlasıyla masum kalıyor.

Ülke yönetimlerinde 3İ kavramının etkisine inananlardanım. Öyle ki, 3İ ne kadar güçlüyse o ülke o kadar güçlüdür. İktisat, istihbarat ve istikrar üçlüsünden oluşan 3İ kuralını Türkiye, başarılı bir süreçle yürütüyor. Birçok oyun bozucu sayesinde ciddi bedeller ödeyen Türk Ekonomi Dünyası, yerli ve milli çıkışı ile yeniden canlandı. Döviz ataklarını ithalat yerine ihracat hamleleri ile alt etmeye devam eden Türk İş Dünyasının başarılı oyun kurucuları olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin her bir üyesini kutluyorum.

***

Sandık ile gelen demokratik yönetimi hile, hurda ve en sonunda darbe girişimi ile yıkmak isteyenlere 15 Temmuz kanlı ihanet gecesinde Milli İstihbarat Teşkilatı MİT başta olmak üzere tüm istihbarat birimlerimiz gereken cevabı en hızlı şekilde verdi, vermeye devam ediyor. Milletin egemenliğini tesis eden Devlet yapısında tamiri mümkün olmayan yaralar açmak isteyenler, 15 Temmuz gecesi Millet tokadını yedi.

İstihbarat denildiğinde ne kadar başarılı bir alt ve üst yapımız olduğunu başta Afrin operasyonu olmak üzere FETÖ ve terörle mücadelenin her safhasında herkese  başarı ile gösterdik. Ve son olarak Barış Pınarı Harekatı ile istihbarat ve askeri yeteneklerimizi çok kısa bir sürede Dünya'nın gözüne sokmayı başardık. Türkiye'nin gururu olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin her bir ferdi başta olmak üzere Emniyet ve İstihbarat birimlerimizi saygıyla selamlıyorum. Şehitlerimize dua ederken, gazilerimize şifalar diliyorum.

***

Ve en son ana temel katman olan İstikrar konusunda bazı gerçekleri ve geleceğe dair beklentileri masaya yatırmak istiyorum. Türkiye'nin yaşadığı 15 Temmuz kanlı ihanet girişimi, 1999 depreminden daha ağır ve yaygın bir yıkıma neden oldu. Sadece ekonomi ve sanayi değil, aksine devlet yönetimlerinde ve toplumun kılcal damarlarında ciddi enkazlar ortaya çıktı. Elbette bazı enkazlar altında fazlasıyla masum insanlar kalırken, bazı hainler ve zanlılar ise şimdilik gözden uzak olmayı başardı!

Sürecin hukuki ve güvenlik boyutlarının ötesine çıktığımızda ortaya bambaşka bir odak noktası çıktı. Enkaz halini almış olan toplumsal değerler devlet aklı ile hızla onarılırken, ekonomi yeni baştan inşa edilmeye başlandı. Elbette burada özellikle siyasi anlamda yeni oluşumlara imkan tanıyan fırsatlar ortaya çıktığını kabul etmeliyiz. Türkiye'nin yeni gündeminde daha güçlü bir Anayasa inşa etmek var. Başkanlık sisteminin uygulama eksikliklerini tedavi edebilecek, finans yönetimini daha sağlam ve yerli bir alt yapı ile güçlendirecek adımlar atmalıyız. Birilerinin Türkiye'yi, Suriye ya da Irak gibi görme hayalleri hiç bitmeyecek. Ama inanıyorum ki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pozitif söylemleri ve çok partili sistemi destekleyen partisiz yönetim biçimine doğru olan samimi yolculuk, milli istikrarın tesisini daha güçlü inşa edecek.

Türkiye'nin özünü yeniden güncellemesi şart. Acı, bu toprakların ve milletin kaderinden hiç eksik olmadı. Eğer dün yaşananların intikamı ile yanmak yerine yeniden tek yürek olmayı başarabilirsek, yeni yüzyılımız bize daha büyük fırsatlar sunacaktır. Önümüzdeki 4 yıl fazlası ile önemli. Milli ekonomi modellerini tesis eden, yerli üretimi ve tüketimi öncelikli kılan, kalite standartları yüksek, ileri teknoloji ile buluşan bir Türkiye inşa etmek zorundayız. Ve bunu siyaset eliyle inşa ederken birbirimizi daha fazla ve samimi kucaklayabilirsek eğer inanıyorum ki, ortaya çıkacak istikrar milletin iktidarını yeniden ve daha güçlü inşa ededektir…

Şimdi yine, yeniden daha güçlü bir Türkiye inşa etmek için daha fazla çalışmalı ve birbirimize saygı duyarak bağlanmalıyız. Unutmayın, başka bir Türkiye yok ve olmayacakta!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.