Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İskender Paydaş iz bıraktı

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2019 00:00

Ben bu festival teşekkür etmekten yorulmadım gerçekten. Teşekkürler Fatma Durmaz Yılbirlik, teşekkürler Ahmet Erdönmez teşekkürler Hacer Özbek Akbaba. Bu festivale katkı koyan her kim var ise hepsine kocaman teşekkürlerimi sunuyorum. Güzel bir kültür sanat yolculuğu yaptık sayelerinde. Hepsi çok güzeldi ama iki konser gerçekten enfesti.

Bunlardan ilki Müzisyen, aranjör ve yapımcı olan İskender Paydaş’ın “Zamansız Şarkılar” adlı konseri hafızalarda unutulmaz izler bıraktı gerçekten. Gecede Paydaş’a eşlik eden oğlu Alef gönülleri fethetti. Minik basgitarıyla sahnede şov yapan minik paydaş beğenilerin en büyüğünü aldı. Suat Suna, Gülçin, Özgün’ün yansıra Paydaş’ın orkestrasının solistleri performanslarıyla mest ettiler hepimizi. Kayahan’dan Orhan Gencebay’a, Erol Evgin’den Fatih Erkoç’a kadar usta müzisyenlerin şarkılarını kendilerine has şekilde yorumlayan orkestra üyelerini Bursalı sanatseverler, adeta açık havaya hapsetti. Uzun performanslarının ardından Bursalıların alkış yağmuruna daha fazla dayanamayan İskender Paydaş ve ekibi 3 kere daha geri gelerek performans yaptılar. Bizim yaş grubumuza nostalji yolculuğu yaptıran usta müzisyenler alkış yağmuruna tutuldu. Orhan Gencebay’ın batsın bu dünya şarkısı ise açık havayı adeta uçurdu.

FLAMENKO’NUN PRENSLERİ

58. Uluslararası Bursa Festivali bizi bir başka muhteşem gösteri ile daha buluşturdu. Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu bu kez de Flamenko’nun prenslerine ev sahipliği yaptı. Gerçekten reklamları dönmeye başladığı andan itibaren en merak ettiğim gösteriydi. Flamenko dansı ve müziklerini seviyorum. Ama izlediğim gösteri bundan çok daha fazlasıydı. Sahnede dünyaca ünlü İspanyol dans grubu Los Vivancos vardı. Daha önce de Bursa’ya gelmişlerdi ama ben izleme şansına erişmemiştim. Bu kez kaçıramazım. Yedi erkek kardeşin kurduğu grup Bursalı sanatseverleri kendilerine bir kez daha hayran bıraktı. Öyle bir performans sergilediler ki biz gerçekten izlerken yorulduk. Yaklaşık iki saat süren şovları boyunca bizleri adrenalini bol heyecanlı bir yolculuğa çıkaran flamenkonun prensleri ayakta alkışlandı. Alkışlara karşılık veren grup üyeleri sahneden inerek seyircileri selamladılar. Gerçekten tadına doyulmaz bir gösteriydi. Böyle şovları sadece festival sayesinde izleme şansına erişebiliyoruz. Bu festival o kadar önemli ki Değerini anlamamız ve sahip çıkmamız şart. Son olarak temennim Uluslararası Bursa Festivali’nin çok daha uzun ömürlü olması. Bizden çok sonraki nesillere de ulaşması.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.