Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnsanlığın katilleri kim?

Yazının Giriş Tarihi: 01.05.2017 00:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.05.2017 00:02

Asırlardır huzur bulamayan İslam ülkeleri; savaşlar, terör, katliamlar ve cehalet ile iç içe yaşıyor. Aslında ilk emri oku (ikra) olan bir dinin mensupları olarak bunu idrak edememiş olmanın acılarını yaşıyoruz. İlim, bilim ve teknolojiyi işaret eden İslamiyet insan hayatını her şeyin üstünde tutuyor. Ayette ''Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir'' derken çok önemli hususu gözden kaçırmamalıyız. ''Bir insanı'' diyor yani bir Müslümanı demiyor! Öldürülecek olanın hakkını savunuyor Müslüman, Yahudi, Hristiyan, Budist, Ateist ayırmadan insan olarak bakıyor ve insana değer veriyor. Ne dinini, ne ırkını ne de rengini ayırmaksızın insan diyor.

Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim iyi okunup anlaşılabilseydi eminim ki bugün dünyanın en gelişmiş ülkeleri Müslüman devletler olurdu. Temelinde adalet ve hoşgörüyü barındıran İslamiyet hakkı ile değil de ne yazık ki hurafelerle, cehaletle ve kulaktan dolma bilgilerle yaşanılmaya çalışılıyor. Batı dünyası günümüzde Müslümanlar ile terörizmi bir arada yansıtmaya çalışmakta ve bu işe çanak tutan bir çok hainde bu görüntüyü ısrarla verme taraftarı. İslam ülkeleri günümüzde Batı tarafından petrol ve madenleri hortumlanarak sefil bırakılmakta. Yönetimleri değiştirilen, terör batağına sokulan, bir türlü ekonomik refaha ulaşamayan, ulaşılırsa baltalanan İslam ülkeleri dünya genelinde geri kalmış ve terör yuvası gibi yansıtılsa da bazı gerçekleri hatırlamamızda fayda var.

Milyonlarca insanın öldüğü ve sakat kaldığı 1. Dünya Savaşını kim başlattı? Yine milyonlarca insanın öldüğü sakat kaldığı Japonya'nın iki şehrine Hiroşima'ya, Nagasaki'ye atom bombasını kim attı? Kuzey ve Güney Amerika'da tahmini 150 milyon yerlileri kim katletti?  180 milyonluk Afrika nüfusunun neredeyse her üç kişiden ikisini köle yapıp kim sattı? Avustralya yerlileri olan 20 milyon Aborjin'i kim katletti?

Vietnam'da beş milyon insanı kim öldürdü? Filistin'de yıllardır çoluk, çocuk demeden insanları kim öldürdü? Bosna'da on binlerce Müslümanı kim katletti? Bu örnekler sıralanıp gider fakat bu kadar katliamı yapan Batı gerek basın gerek televizyon ve gerek sineması ile bu katliamları tersine çevirerek İslam alemini bu görüntüye sokuyor. Bizler de çaresizce bu algı operasyonlarına sessizce izliyoruz.

Sosyal paylaşım sitelerini takip edenler Facebook'ta veya Youtube'da izlemiş olabilirler; komik videolar bölümünde Arap elbiseleri giymiş saç ve sakalı da o tarzda olan biri elinde çanta ile bir çok farklı mekana giriyor. Elindeki çantayı atıp kaçıyor, kaçması ile birlikte mekanlarda ki herkes panik ve çığlıkla bulundukları yerden kaçıyor. Kaçarken düşenler apar topar kalkıp canını kurtarma telaşı ile bilinçsizce mekandan uzaklaşma çabasında. Yine bu şahıs trafik ışıklarında bekleyen arabanın içine çantayı atıp kaçıyor. Araçtaki iki kişi Müslüman kıyafetli bu kişinin bomba atan terörist olacağı ön yargısı ile arabayı lambalarda bırakıp araçtan inerek kaçıyorlar. Videoyu izlerken kahkaha atabilirsiniz; üstelik gülerken gözlerinizden yaşta akabilir. Kamera şakası gibi olsa da burada çok sinsice hazırlanmış bir algı operasyonu var. ‘Müslüman gibi giyinmiş ve o şekilde görünen herkes potansiyel teröristtir’ vurgusu var. Bizler gülerken bu tehlikeye dikkat etmeden pas geçiyoruz. Bu oyunlara gelmemeliyiz. Hala telefonla ekranlara bağlanıp ''hocam sizi ailece beğenerek izliyoruz bilmem ne yaparsak orucumuz bozulur mu?'' diye soracağımıza biraz okuyup kendimizi geliştirelim. Düşünelim araştıralım, Mekke'de cemaatler olarak kavga etmeyelim, İslamiyet insana, ilime, bilime değer verir; hurafeye, fitneye fesatlığa değil.

Esen kalın…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.