Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnşaat all risk sigortası

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2016 16:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2016 16:25
İnşaat All Risks Sigortası, her türlü inşaat projenizi (bina, yol, baraj, liman, kanalizasyon, içme suyu ve elektrik hatları, havaalanı, vb.), inşaatın başladığı ilk günden projenin tamamlanacağı ya da teslim edileceği güne kadar risklerinize uygun teminatlarla güvence altına alır.
İnşaat All Risk Sigortası yeni inşa edilen yapıların inşaat döneminde karşı karşıya kalabilecekleri olaylar sonucunda uğrayacakları zararların finansmanını sağlayan sigortadır. İnşaat sahasında gerçekleşen ve poliçe üzerinde istisna edilmeyen ani ve beklenmedik tüm hasarları karşılayan bir üründür.
İnşaat sigortaları, inşaat sektörünün karşı karşıya bulunduğu riskleri, bu sektörde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların yasal olarak yaptırmak zorunda oldukları ve temel risklerini koruma altına almaları için yaptırmaları gereken sigortaları kapsamaktadır. İnşaat sigortaları konusundaki bilinçlenme, oluşabilecek tehlikeler karşısında firmaların güvence sağlaması açısından büyük önem arz etmektedir
Teminatlar: Yangın, yıldırım, infilak, sel, seylap, toprak çökmesi ve kayması, kar ağırlığı, çığ, fırtına, kasırga, deprem, uçak ve uçaktan parça düşmesi, araç çarpması, hırsızlık ve hırsızlığa teşebbüs.
Ek teminatlar: Geçici şantiye tesisleri (cpe), enkaz kaldırma masrafları, inşaat makineleri (cpm), yurtiçi taşımalar, mevcut tesisler, fazla mesai ve nakliye masrafları, deprem, grev, lokavt, kargaşalık, halk hareketleri, kötü niyetli hareketleri ve terörizm, kusurlu dizayn, 3. şahıs sorumluluk, çapraz sorumluluk, bakım devresi klozu. Zorunlu teminatlar: Her türlü doğal afetler ( yıldırım, seylap, toprak çökmesi, kaya düşmesi, deprem, don, fırtına, su basması, sel), yangın, hırsızlık, sabotaj, hava taşıtları çarpması, kötü işçilik, ehliyetsizlik, ihmal, insan hataları.
İsteğe bağlı teminatlar: İnşaatın yapılması için kullanılan makina alet ve teçhizat ile geçici inşaat barakaları ve yardımcı yapılar, üçüncü şahısların maruz kalacağı zararlar dolayısıyla sigortalıya düşecek hukuki sorumluluklar, hasar neticesi enkazın kaldırılması masrafları, teminat kapsamına giren herhangi bir hasar sonucu ziya ve hasarların gerektirdiği uçak dışında kalan seri vasıtalarla yapılan nakliye ve fazla mesai ücret zamları, grev lokavt halk hareketleri ve terörizm, inşaatın bitim veya geçici kabulünden sonra başlayan bakım devresi.
İnşaat All Risks Sigortası, müteahhit kuruluşlar için ciddi bir güvence olmuştur. İnşaat All Risks Sigortası, yapı malzemelerinin inşaat alanına indirilmesinden, tesisin kullanılmaya başlamasına kadar geçen süre içinde, doğa, teknik ve insan faktörlerinin neden olabileceği çok geniş bir risk yelpazesini güvence altına almaktadır. İnşaat firmaları, yaptıracağınız İnşaat All Risks Sigortası talepleriniz için en yakın sigorta acentesine başvurmanız yeterlidir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.