Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’de bir İlk İnegöl'de hayata geçiriliyor

İnegöl Belediyesi, Yenice Köprülü Kavşağında peyzaj düzenleme çalışmalarına başladı. Çalışmayı yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alper Taban, “Burada sıradan bir düzenleme yerinde biraz daha farklı, özel bir uygulama yapmak istedik. Bu da Türkiye’de bir ilk olacak. Karayolları üzerinde böyle bir görsel yok. Arkadaşlarımız araştırdı inşallah biz ilkini gerçekleştireceğiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2020 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2020 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’de bir İlk İnegöl'de hayata geçiriliyor

İnegöl Belediyesi, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yolca kavşak şeklinde düzenlenen Yenice Köprülü Kavşağının peyzaj düzenleme çalışmasının startını verdi. Karayolları Bölge Müdürlüğü talebi üzerine İnegöl Belediyesi tarafından yapılan çalışma için, şehrin batı girişi olduğu da düşünülerek özel bir proje hazırlandı. Türkiye’de ilk olacak görsellikte düzenlemenin ihalesi yapılarak peyzaj düzenlemesinin startı verildi.

ÖZEL BİR UYGULAMA
Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki heyetle birlikte çalışmayı yerinde inceledi. Burada proje hakkında bilgi de veren Başkan Alper Taban, “Yenice köprülü kavşağımızdayız. Burada karayollarımızın yaptığı çalışmayla güvenli yol geçişini sağlamı olduk hem Yeni İnegöl, TOKİ ve Akhisar istikametine hem de Yeniceköy mahallemize. Dönüşlerimizi artık daha güvenli şekilde sağlıyoruz. Ancak burada köprülü kavşak çalışması esnasında karayolları bölge müdürlüğümüz peyzaj çalışmalarını belediyemizin yapmasını istemişti. Biz de süreç aksamaması adına bunu üzerimize almıştık. Burada tabi sıradan bir düzenleme yerinde biraz daha farklı, özel bir uygulama yapmak istedik. Arkadaşlarımız bunu çalıştılar, ihalesini yaptık ve süreç başladı” dedi.

DOSTUM VURGUSU YAPILACAK
Şehrin batı girişi ve DOSTUM faktörünün olduğuna değinen Taban, “Bu kavşak İnegöl’ün batı tarafından giriş akslarından biri. Aynı zamanda Yeniceköy’deki Doğa Sporları Merkezimizin de dönüş noktası. Dışarıdan gelenler DOSTUM merkezimize buradan ulaşıyor. Dolayısıyla burada hem peyzaj hem de üzerinde oluşturacağımız görsellerle, Doğa Sporlarına da buradan vurgu yapmak istiyoruz. Biliyorsunuz 30 bin araç bu karayolunu kullanıyor. Hem gece aydınlatmasıyla hem de beraberinde gündüz üzerine konulan görsellerle, peyzajıyla güzel bir alana kavuşmuş olacağız” açıklamalarında bulundu.

TÜRKİYE’DE İLK OLACAK
Çalışma hakkında detayları da paylaşan Taban, şöyle devam etti: “Burada 27 bin metrekarelik yeşil alan oluşturacağız. Ciddi bir rakam. Beraberinde köprünün hiçbir statiğine zarar vermeden şev taşlarıyla düzenlemeler yapılacak. Kemer görüntüleri oluşturulacak. Bu da Türkiye’de bir ilk olacak. Karayolları üzerinde böyle bir görsel yok. Arkadaşlarımız araştırdı inşallah biz ilkini gerçekleştireceğiz.”

AKILLI SİSTEM KURULACAK
“Tabi burada dijitalleşmeye, teknolojiye sürekli vurgu yapmıştık. Akıllı sulama sistemini de burada devreye almış olacağız. Gerek aydınlatma gerek sulamayla ilgili arkadaşlarımız burada dijital altyapıyı kurarak sulamayı da enerji yönetimini de bu şekilde gerçekleştirmiş olacaklar. DOSTUM merkezimizde iyi ve kaliteli zaman geçirilmesi noktasında iyi bir alan oluşturduk. Burada inşallah vatandaşlarımıza yönelik bir çekim gücü oluştursun istiyoruz gelen geçen araçlara yönelik. Bu çalışma yaklaşık 2 ay sürecek. Tamamlandığında da inşallah çıkan sonucu göreceğiz. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.