Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl Turizmi Masaya Yatırıldı

Belediye Başkanı Alper Taban, sanayi ve tarımla öne çıkan İnegöl’ün bacasız sanayi olarak adlandırılan turizmden de daha fazla pay alabilmesi adına yapılabilecek çalışmaları şehrin turizm alanında faaliyet gösteren işletmecileri ve yöneticileriyle masaya yatırdı. Taban, “Şehrimizi turizmden daha fazla pay alır duruma getirmek istiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2020 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2020 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl Turizmi Masaya Yatırıldı

Belediye Başkanı Alper Taban, bu sabah Çamlıca restoranda İnegöl’ün turizm değerlerinin masaya yatırıldığı toplantıda turizmcilerle bir araya geldi. İnegöl’de faaliyet gösteren turizm acente sahipleri, otel işletmecileri ile Turizm Otelcilik Lisesinin idarecilerinin katıldığı toplantıda, Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa ile Kültür İşleri Müdürü Önder Kılıç da hazır bulundu.

Kahvaltıyla başlayan toplantıda, İnegöl’ün turizm değerleri masaya yatırıldı. Şehrin mevcut değerleri ve turizm alanında değer katacak yönleri üzerine istişareler yapıldı. İnegöl’ün turizm pastasından daha fazla pay alabilmesi adına İnegöl Belediyesi tarafından bugüne kadar yapılmış ve bundan sonra yapılabilecek projeler üzerine konuşuldu.

TURİZMİ DAHA GÜÇLÜ ŞEKİLDE DİLE GETİRMEK İSTİYORUZ
Toplantı sonrası açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün şehrimizde bacasız sanayi dediğimiz turizmi, turizmde kat etmek istediğimiz mesafeyi konuşabilmek adına konunu taraflarıyla bir araya geldik. Tabi ki bu şehirde güçlü bir sanayiyi her zaman konuşuyoruz. Tarımsal anlamda da yapmak istediklerimizi ve değerlerimizi konuşuyoruz ancak beraberinde turizmi de çok daha güçlü şekilde dile getirmek istiyoruz. Bu noktada geçmişte yaptığımız bir dizi çalışmalar olmuştu. Biliyorsunuz 60 civarı üniversiteden akademisyenlerin katılımıyla bir çalıştay yapmıştık, yine bir sempozyum yapmıştık. Bunların neticesinde bir eylem planı oluşturmuştuk. Bulunduğumuz dönem itibariyle de elde edilen kazanımlar ve hedeflerimizde var olan sapmalar nelerdir, dezavantajlı yönlerimiz, zayıf yönlerimiz nelerdir gibi bununla beraber pek çok güçlü argüman da var elimizde. Bununla ilgili olarak da güçlü yönlerimizin daha doğru sevk ve idare edilebilmesi, geliştirilebilmesi noktasında yapılabilecekler var mıdır? Zayıf ya da eksik yönlerimizle ilgili de öncelikli olarak neler yapmamız gerekiyor gibi pek çok çalışma başlığını değerlendirmiş olduk” dedi.

İNEGÖL DEĞERLİ BİR YER
Bugüne kadar şehre destek olan ve katkı koyan herkese teşekkür eden Başkan Taban, “İnegöl değerli bir yer. Aslında turizmde de hikayeler önemlidir. Biz de bu şehrin var olan hikayelerini, yaşanmışlıklarını ve öykülerini gün yüzüne çıkarıp bunu da en doğru ortamlarda tanıtarak bu şehre gelebilecek insanların pek çok sebebinin olmasını arzu ediyoruz. Birisi mobilyasını almak için gelirken, biri köftesini yemek için mola verirken, diğer bir başka turistimizin kaplıcalarımızda şifa bulmak, doğal güzellikleri görmek adına konaklamalarının yanı sıra daha ilave olarak üzerine koyabileceğimiz tüm değerlerimizle şehrimizi turizmden daha fazla pay alır duruma getirmek istiyoruz. Katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.