Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl Protokolü Covid Denetimlerini Sürdürüyor

Pandemi sürecinde virüsün yayılmasını ve bulaşmasını önleme adına alınan tedbirlere ve açıklanan kurallara uyulup uyulmadığı konusunda ilçe protokolünün denetimleri sürüyor. Bugün yeniden sokaklara inen Kaymakam Şükrü Görücü ile Belediye Başkanı Alper Taban, kapı kapı gezerek denetim gerçekleştirip uyarılarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2020 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2020 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl Protokolü Covid Denetimlerini Sürdürüyor

Covid-19 salgınıyla ilgili alınan tedbirler ve kurallara ilişkin belirli aralıklarla yapılan denetimler sürüyor. Genelgeler kapsamında farklı günlerde sahaya çıkarak bizzat denetimler gerçekleştiren Kaymakam Şükrü Görücü ile Belediye Başkanı Alper Taban, bugün yine sokaklarda vatandaşları ve esnafı denetleyerek uyarılarda bulundu.

İTİNAYLA DİKKAT EDİLMEDİ

Emniyet, jandarma ve zabıta ekiplerinin de eşlik ettiği denetimlere ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi şehrimizde de pandemi sürecine ilişkin denetimlerimize devam ediyoruz. Maske, mesafe ve hijyen kurallarımızı vatandaşlarımıza, esnaflarımıza hatırlatmaya devam ediyoruz. Çok şükür ki sahada vatandaşlarımızın çoğunluğunun özellikle maske hususundaki kurallara riayet ettiğini, uyduğunu görüyoruz. Ancak tabi burada ne kadar tedbir açıklanırsa açıklansın, her bireyin kendisini bu konuda yetiştirmesi gerektiğini hatırlatmak isterim. Nihayetinde kendiniz taşıyıcı olabilirsiniz, bir başkasından virüsü kapmış olabilirsiniz. Burada kimsenin kimseye bir hakkı hukuku geçmemesi adına da itinayla dikkat etmek gerektiğini hatırlatıyoruz. Kaymakamımıza ve yöneticilerimize çabalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

FELAKET BAŞA GELMEDEN TEDBİR ALIN

Kaymakam Şükrü Görücü ise “Zaman zaman pandemiye yönelik ülke genelinde denetimler yapılıyor. Bugün de biz bu denetimleri yine Belediye Başkanımız, Emniyet, Jandarma ekiplerimizle çok fazla kalabalık oluşturmadan kurallar çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Kurallara uyulması konusunda vatandaşlarımızı ve esnafımızı uyarıyoruz. Biliyorsunuz son genelgeyle artık maskenin ev dışında tüm alanlarda kullanılması zorunlu hale geldi. Bu nedenle hemşerilerimizin gerek sokakta, gerek işyerlerinde, gerek oturdukları mekanlarda maske kuralına mutlaka uymaları noktasında hem bilinçlendirme hem de kuralları hatırlatma amaçlı denetimler yapıyoruz. Sürekli söylüyoruz zaten maske, mesafe ve hijyen konusu bu işin temeli. İnsan sağlığı açısından çok önemli. Felaket başa gelmeden tedbir almak lazım. Biz birlikte hareket edip kurallara uyduğumuz takdirde bu hastalığı yenmememiz için bir sebep yok. Maske kuralına uyan vatandaşlarımızı tebrik ettiğimiz gibi uymayan vatandaşlarımızı da bir kez daha uyarmak durumundayız. Artık işletmelerle ilgili kurallara uymadıkları takdirde uyarmaksızın kapatma yetkisi de verildi bizlere. Ama bunlara gerek duymayalım. Bu noktada hemşerilerimiz kurallara mutlaka uysun. Kurallara uyduğumuz takdirde başarılı oluruz. Uymazsak maalesef vaka sayıları artıyor. Bunu önlemenin tek yolu kurallara uymak” açıklamalarında bulundu

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.