Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oltacılar: Önemli olan düzenleme değil denetim

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hazırladığı ‘Su Ürünleri Kanun Tasarısı’na göre 18-60 yaş arasındaki kişilerin spor veya dinlenme amaçlı balık avcılıkları Bakanlık iznine bağlanacak. Düzenlemeye, Galata Köprüsü’nde...

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2013 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2013 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Oltacılar: Önemli olan düzenleme değil denetim
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hazırladığı ‘Su Ürünleri Kanun Tasarısı’na göre 18-60 yaş arasındaki kişilerin spor veya dinlenme amaçlı balık avcılıkları Bakanlık iznine bağlanacak. Düzenlemeye, Galata Köprüsü’nde oltayla balık tutan balıkçıların çoğundan destek geldi. Balıkçılar, özellikle ağla avlanan teknelerin denetlenmesini istedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Su Ürünleri Kanun Tasarısı’na göre, deniz kenarında oltayla ya da kayık ve teknelerle hobi amaçlı balık tutanlar önce Bakanlıktan izin alacak. Bunu ihlal edenler 200 lira para cezasına çarptırılacak. Yeni düzenlemeyle İstanbul Boğazı ve Haliç’te oltayla balık tutanlar da Bakanlık'tan izin belgesi almak zorunda kalacak.

Galata Köprüsü üzerinde oltayla avlanan balıkçıların bir kısmı düzenlemeye destek verirken bir kısmı ise gereksiz buldu. Düzenlemeyi destekleyen balıkçılar, bilinçsiz avcıların küçük balıkları yakaladığını, bunun da balık türlerinde azalmaya yol açtığını savundu. Olta balıkçıları, özellikle ağla avlanan teknelere yönelik denetimlerin yetersiz olduğunun altını çizdi. Balıkçılar, yeni düzenlemeyle birlikte teknelerin de daha sıkı denetlenmesi gerektiği vurgulandı. Denetimin önemine değinen balıkçılar pazar tezgahlarında olması gerekenden daha küçük balıkların satıldığını öne sürdü. Kameralara konuşmaktan kaçınan bazı balıkçılar ise düzenlemeyi gereksiz buldu. Balıkçılar üzerinde durulması ve denetlenmesi gerekenin teknelerin ağla avlanması olduğunu savundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın getireceği yeni kanun tasarısında 18-60 yaş arasındaki dinlenme ve spor amaçlı balıkçılık yapacak kişilere verilecek izin belgesi, belli bir süre eğitim karşılığında olacak. Temel balıkçılık eğitimini alacak kişiler, izin belgesi ile istedikleri yerde avcılık yapabilecek.





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.