Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl'de Eski Parklar Yenileniyor

İnegöl Belediyesi, Kemalpaşa Mahallesi’nde kullanım ömrünü doldurmuş çocuk oyun alanında yenileme çalışmasına başladı. Parkta inceleme yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Olabildiğince tüm mahallelerimizde bu tür yapıları, donatı alanlarını hayata geçirmek istiyoruz. Çünkü buralar gerçek yaşam alanları” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2020 21:48
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2020 21:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl'de Eski Parklar Yenileniyor

İnegöl Belediyesi, bir yandan yeni sosyal donatı alanları oluştururken bir yandan da eskiyen alanları yenileyerek adeta şehri süslüyor. Bu kapsamda Kemalpaşa Mahallesi Karaca Sokak üzerinde bulunan çocuk oyun alanında revizyon başladı. Parktaki oyun aletlerinin ömrünü tamamlaması nedeniyle yapılan yenileme çalışmasıyla, park modern bir görünüme kavuşacak.

DEPREM ÖNCESİ YAPILAR DÖNÜŞMELİ
Devam eden çalışmaları Belediye Başkanı Alper Taban da bugün beraberindeki heyetle birlikte yerinde inceledi. İnceleme sonrası bir açıklama yapan Taban, 17 Ağustos Marmara Depremini hatırlatarak “Bugün 17 Ağustos… Bildiğiniz gibi Marmara Depreminin 21. Yıl dönümü. Bundan dolayı, bir kez daha hakka uğurladığımız tüm vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Buradan şehrimiz adına da sonuçlar çıkarmakla ilgili; kentsel dönüşüm yapabilir miyiz, hangi bölgelerde öncelikli yapabiliriz çalışmalarını sürdürüyoruz. Sağlıklı yapılar oluşturmak zorundayız. Ancak şehrimizdeki yapıların bir kısmı deprem öncesi yapılmış yapılardır. Bunların dönüşümünü de sağlıklı şekilde tamamlamamız gerektiğine inanıyorum. Bunlarla ilgili çalışmaları da zamanla yeri geldiğinde duyuracağız” dedi.

YENİ KONSEPT UYGULANACAK
Çalışma hakkında da bilgi veren Taban, şöyle devam etti: “Bulunduğumuz Kemalpaşa Mahallesi Karaca Sokakta arkadaşlarımızın daha önce yaptığı çalışmalar vardı. Buradaki parkımızı revize edeceğiz. Burada geçmişte uygulanmış olan malzemelerin zaman içerisinde yıpranması, eskimesinden kaynaklı bugün biraz daha günün şartlarına uygun, yeni bir konseptle parkımızı mahalle sakinlerimizin hizmetine sunmuş olacağız.”

BENZER ÇALIŞMALARI TÜM MAHALLELERİMİZDE HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ
“Düzenleme kapsamında yenilenen parkımızda çocuk oyun alanı ve fitness alanı olacak. Yine parkın kenarlarında ailelerin ve çocuklarımızın bir arada oturabileceği oturma alanlarımızı oluşturacağız. Yeşillendirme çalışmalarımız olacak, parke taşı uygulamalarımız ve alanın etrafının renkli çit alanıyla güvenlikli hale getirilmesiyle çalışmamız tamamlanmış olacak. Daha önce farklı mahallelerimizde de benzer çalışmalarımız olmuştu. Olabildiğince tüm mahallelerimizde bu tür yapıları, donatı alanlarını hayata geçirmek istiyoruz. Çünkü buralar gerçek yaşam alanları. Vatandaşımız evinden çıkıp çocuğunu buraya getirip kendisi de burada dinlenebilecek. Çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.