Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl Belediyesi İle ‘Her Kapak Bir Umut’ Olacak

İnegöl Belediyesi, engelli aracı kampanyalarına destek olabilmek adına şehrin 3 ayrı noktasında mavi kapak toplama alanı oluşturdu. ‘Her Kapak Bir Umut’ sloganıyla hayata geçirilen projeyle, toplanacak binlerce mavi kapak engelli vatandaşlara engelli aracı olarak dönecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2020 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2020 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl Belediyesi İle ‘Her Kapak Bir Umut’ Olacak

Her alanda hayata geçirdiği çalışmalarla 7’den 77’ye tüm vatandaşlara dokunan İnegöl Belediyesi, engelli bireyler için özel bir projenin startını verdi. Engelli aracı kampanyalarına destek olabilmek adına, şehrin 3 ayrı noktasında mavi kapak toplama alanı oluşturuldu. Pano şeklindeki alanlarda, vatandaşlar kapak attıkça engelli logosu mavi kapaklarla dolan ve bu alanda ciddi bir farkındalık oluşturması beklenen panolar bugün itibariyle İnegöl Belediyesi önü, İnegöl AVM bölgesi ve çarşı bölgesinde iki kapı kahve olarak ifade edilen alanda konuşlandırıldı.

PROJEYİ BAŞAKN TABAN TANITTI

Toplanacak mavi kapaklarla engelli bireylere engelli aracı alınası konusunda yapılacak çalışma, ‘Her Kapak Bir Umut’ sloganıyla kamuoyuna duyuruldu. Projenin duyurusunu bugün 13.30’da Belediye Başkanı Alper Taban gerçekleştirdi. İnegöl Belediyesi önünde bulunan mavi kapak toplama panosu önünde yapılan tanıtımda, Başkan Taban’a AK Partili yöneticiler ve meclis üyeleri de eşlik etti. Taban, tüm vatandaşları engelli bireylere katkı sağlamak adına kampanyaya destek vermeye davet etti.

MAVİ KAPAKLAR ENGELLİ ARACI OLARAK GERİ DÖNECEK

Burada bir açıklama da yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün ‘Her Kapak Bir Umut’ başlığı altında özellikle su şişelerinde bulunan mavi kapakların toplanmasıyla ilgili çalışmanın belediyemiz eliyle organize edilmesi adına bir çalışma başlatıyoruz. Bildiğiniz gibi geri dönüşümlerle ilgili yürüttüğümüz çalışmalar var. Evlerimizden düzenli olarak geri dönüşümleri toplamayla ilgili yeni bir organizasyonun içerisindeyiz. Bununla ilgili yeni bir şirket kurulumu gerçekleştirdik. Geri dönüşümü daha güçlü şekilde kaynağında ayrıştırarak toplamayı hedefliyoruz. Ancak bunun yanı sıra bazen sokaklarda böyle mavi kapakları yerlere atılmış şekilde görüyoruz. Bunların faydaya dönebileceğini vatandaşlarımız da görsün diye arkadaşlar şehrimizin 3 noktasına panolar yerleştirerek bu panolar içerisine atılan plastik kapakları bizler ilgili bertaraf firmalarına ulaştırarak, buradan elde ettiğimiz değerleri de tekerlekli sandalye olarak özel bireylere ulaştırmak istiyoruz” dedi.

3 BÖLGEDE TOPLAMA ALAN OLUŞTURULDU

Engelli bireyler ve mavi kapak konusunda biraz daha farkındalığı arttırmak istediklerini dile getiren Taban, “Engelli kardeşlerimizin bu konuda bizlerden beklentileri var. En azından onları anlamamızı, anlayabilmemizi bizden bekliyorlar. Bizler de onlara gerek şehirleşme anlamında gerekse şehrimizdeki onlar adına engel olan her türlü fiziki engeli kaldırabilmek adına ‘engelsiz şehir’ olabilir miyiz düşüncesiyle çalışmalar başlatmıştık. Bu arada da engelli arkadaşlarımızın yanlarında olduğumuzu onlara hissettirebilmek adına da tüm vatandaşlarımızın bu konuda farkındalığını arttırmak istiyoruz. Arkadaşlarımız bu panoları şehrimizin 3 ayrı noktasına yerleştirdiler. Burada gördüğünüz gibi resimde tekerlekli sandalye amblemi üzerinde şeffaf pleksiyle hazırlanmış bir resim var. Kapaklar atıldığında, resim tamamlanmış olacak. Panolar belediye binamız önünde, İnegöl AVM bölgesinde ve çarşı merkezinde iki kapılı meydan dediğimiz bölgede yer alıyor. Ben tüm vatandaşlarımızı destek vermeye davet ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Açıklama sonrası Başkan Taban da panoya mavi kapak atarak ilk desteği vermiş oldu. Ardından AK Partili yöneticilerle çevredeki vatandaşlar da mavi kapakları panoya attılar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.