Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl Belediyesi Ekim Ayı Meclisi 2. Oturumu Gerçekleştirildi

İnegöl Belediyesi Ekim ayı olağan meclisi ikinci oturum toplantısı Pazartesi günü yapıldı. 7 gündem maddesiyle açılan mecliste, 2021 yılı mali performans programı ile bütçe tasarısı da görüşüldü.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2020 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2020 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl Belediyesi Ekim Ayı Meclisi 2. Oturumu Gerçekleştirildi

İnegöl Belediyesi Ekim Ayı olağan meclis toplantısının 2. oturumu 19 Ekim Pazartesi günü yapıldı. 14.00’da Sani Konukoğlu konferans salonunda Belediye Başkanı Alper Taban Başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında, Başkan Alper Taban nezaretinde gerçekleştirilen toplantıda; 2021 yılı mali performans programı ile bütçe tasarısının da yer aldığı 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

“DAHA FAZLA YATIRIM YAPAR HALE GELECEĞİZ”

Mecliste ilk gündem 2021 yılı mali performans programı oldu. Mali performans programına ilişkin parti grup sözcüleri söz alarak görüşlerini bildirdi. Başkan Alper Taban ise, “Kamu kaynağını en doğru şekilde kullanabilmek noktasında hedeflerimiz var. Bundan sonraki yıllarda da yatırım miktarımızın artacağını ümit ediyorum. Daha verimli ve daha fazla yatırım yapar hale geldiğimizi göreceğiz” dedi. Mali performans programı İYİ Partili üyelerin ret oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

BÜTÇE TASARISI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Gündemin 2. Maddesinde yer alan 2021 yılı ve izleyen iki yılın gelir ve gider tahminlerini gösteren bütçe tasarısı ise oy birliği ile kabul edildi.

HUZUREVİ BAKANLIĞA DEVREDİLDİ

Mecliste görüşülen konulardan biri de Yeniceköy Mahallesinde bulunan İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi’nin Bakanlığa devredilmesi konusu oldu. Huzurevinin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına devredilme konusuyla alakalı bilgi veren Başkan Alper Taban, “Bakanlıklarla yaptığımız görüşmelerde, bu konularda Bakanlıkların detaylı çalışma yaptığını görüyoruz. Devrettikten sonra da desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi. Huzurevinin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ücretsiz olarak devredilmesine karar verildi.

DAHA HIZLI YIKIM KARARI

Gündemin 6. Maddesinde de kaçak yapılarla ilgili yeni bir uygulamanın kabulü görüşüldü. Kaçak yapıların önlenmesi amacıyla uygulamaların daha çabuk sonlandırılması için yıkım işlemlerinin yapılması konusunu içeren karar hakkında konuşan Başkan Taban, kaçak yapılara kesinlikle göz yummayacaklarını söyleyerek, “Daha hızlı hareket etmek istiyoruz. Yıkımları binalar yükselmeden başladığı gibi gerçekleştirmek istiyoruz. Herkes kanuna uymak zorunda. Yapılar kurallara uygun yapılmalı” dedi.

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Bu zamana kadar kaçak yapıların yıkımında encümen kararı alınırken, yeni alınan kararla artık encümen kararı beklenmeksizin yıkım yapılmasının önü açılacak. Ancak bu madde, muhalefet meclis üyelerinin daha detaylı görüşülmesi teklifi ile bir sonraki mecliste görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.