Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl 15 Temmuz’a Hazır

İnegöl Belediyesi; tek yürek olan bir milletin yedi düvele karşı destanlaşan bir kahramanlık örneği ortaya koyduğu 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının yaşandığı gecenin 4’üncü yıl dönümünde, milli şuurun tazeleneceği etkinliklerle düzenlenecek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı için hazırlıklarını tamamladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2020 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2020 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl 15 Temmuz’a Hazır

 

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4’üncü yıl dönümünde, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Türkiye genelinde düzenlenecek anma etkinlikleri çerçevesinde İnegöl Belediyesi de hazırlıklarını tamamladı. İnegöl Belediyesi tarafından yapılacak anma programlarında; kahramanlık destanının yazıldığı 15 Temmuz ve o dik duruş ruhunu yeniden yaşatacak programlar ilçe halkıyla buluşturulacak.

BAŞKAN TABAN TÜM İLÇE HALKINI DAVET ETTİ
15 Temmuz hain darbe kalkışmasının dördüncü yıldönümü anma programları, bu yıl 14 Temmuz Salı sabahı başlayacak. Salı günü 10.00’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanında ‘15 Temmuz Fotoğraf Sergisi’ açılışı yapılacak. Sergi 2 gün boyunca burada kalacak ve vatandaşların izlenimine sunulacak. Fotoğraf sergisiyle hain darbe kalkışması yeniden hafızalarda canlandırılarak. Fotoğraf sergisi Çarşamba akşamına kadar devam edecek.

MEVLİT VE ŞEHİTLİK ZİYARETİ
15 Temmuz Çarşamba günü ise 12.30 ile 13.30 arasında İshakpaşa Camisinde mevlit okutulacak. Ardından şehitlik ziyareti yapılarak dualar edilecek.

15 TEMMUZ ANMA PROGRAMI
Anma programları Çarşamba akşamı ise 21.00’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanında (Belediye Önü) başlayacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayacak program, daha sonra kuranı kerim tilaveti, protokol konuşmaları, Tarihi İnegöl Mehteri konseri, Dursun Ali Erzincanlı şiir söyleşisi, kum sanatı gösterisi, Mehmet Ercan ve saz ekibi şiir ve konseri ile devam edecek. Program gece yarısı dualar ve salaların okunmasıyla son bulacak.

PANDEMİ KURALLARINA DİKKAT EDİLECEK
Belediye Başkanı Alper Taban, programlar öncesi açıklama yaparak ilçe halkını etkinliklere davet etti. Taban, 15 Temmuz’un bir beka vurgusu olduğuna değinerek; “Demokrasinin kazandığı bir gecedir 15 Temmuz. Fetö’nün hain planının tutmadığı, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve milletimizin iradesiyle yerle bir olduğu bir gecenin yıldönümüdür. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız. Her zaman gelecek nesillere aktarılması noktasında da öncü olacağız. Beraberinde bir daha böyle bir hain girişimin yaşanmaması adına bu bilincin ebedi şekilde yerleştirmiş olacağız. Ben başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu olumsuz tablonun bir daha yaşanmaması adına yüce rabbimden kötülere fırsat vermemesini ve bizlere de her zaman uyanık ve diri olmamızı, bir ve beraber olmamızı nasip etmesini diliyorum. Etkinliklerimize tüm ilçe halkımızı davet ediyoruz. Hazırlıklarımızı tamamladık. Programlarımız sosyal mesafe ve pandemi kurallarına uygun şekilde yapılacak. Vatandaşlarımızı maske ve hijyen konusunda dikkatli olmaları doğrultusunda da bir kez daha uyarmak istiyorum” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.