Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyet Mahallesi Yeni Otoparkına Kavuşuyor

İnegöl Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde 845 m2’lik alanın yeşil bant ve otopark olarak dönüştürülmesi ile ilgili çalışmalara başladı. Çalışmayı yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alper Taban, artan araç sayısı da göz önüne alındığında otopark yapım çalışmalarını arttırarak sürdürmeyi planladıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2020 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2020 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Mahallesi Yeni Otoparkına Kavuşuyor

Şehrin dört bir yanında hizmet seferberliğini sürdüren İnegöl Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesinde yeni bir otopark ve yeşil alan uygulamasını hayata geçirmek üzere çalışmalara başladı. Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki heyetle birlikte alanda incelemelerde bulunarak çalışmaya ilişkin bilgiler verdi.

EKSİKLERİ HIZLI ŞEKİLDE GİDERECEĞİZ

İnceleme sonrası açıklama yapan Alper Taban, “Cumhuriyet Mahallemizde devam eden çalışmalarla ilgili incelemelerimizi sürdürüyoruz. Burada bildiğiniz gibi Alanyurt bölgemizin 6 ayrı mahallesi var. Bunlardan bir tanesi de eski ve yerleşik mahallelerimizden olan Cumhuriyet Mahallesi. Bu mahallede ben eksiklerimizin fazlaca olduğunu biliyorum. Köy yerleşik alanından gelme, mahalleye dönüşme bir bölge Fatih Mahallemiz ve burası. Tabi yeni gelişen mahallelerde biraz daha site türü yapıların çoğalması, biraz daha kendi içlerinde imkanlarını oluşturuyor olması bir fırsat gibi. Ancak biz bu mahallelerimizde eksikleri bu dönem inşallah hızlı şekilde kaldırım düzenlemeleriyle, tretuvar düzenlemeleriyle, yeşil alan, otopark gibi düzenlemeleri hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Çalışma hakkında bilgiler de veren Taban, “Burada da arkadaşlarımız yaklaşık 845 m2’lik alanda araç otoparkıyla beraber yanında bir yeşil bant oluşturarak burada güzel bir çalışma ortaya çıkacak. Çok yakın zamanda başlayan çalışmamız, gördüğünüz gibi güzel bir noktaya doğru ilerliyor. Bunları şehrimizde olabildiğince arttırmak istiyoruz ki artan araç sayısına yetişebilmek adına, artan araç sayımızın da çok fazla olduğunu düşündüğümüzde bu ihtiyacın var olduğunu, elzem olduğunu görüyoruz. Burada arkadaşlarımız yarım daire şeklinde yürüyüş alanı, yine sert zemin alanı şeklinde mevcut ağaçları koruyarak yeşillendirme ve çeşitli bitkilendirmeler yaparak kısa zaman içerisinde çalışmayı tamamlayacağız” ifadelerinde bulundu.

Taban, Büyükşehir Belediyesi’nin de bölgede bir dizi çalışması olduğunu hatırlatarak “Mahallemizde Büyükşehir belediyemizin eliyle yürüttüğümüz, ilçe belediyesi olarak bizlerin çalışmalarıyla yürüyen işlerimiz var. Burada çocuk parkı gibi eksiklerin olduğunu da görüyoruz. Bunlarla ilgili de inşallah çalışarak yeni bir alan üretmek mümkünse ya da var olan alanlar üzerinde neler yapılabileceğini çalışacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. El birliği ile eksiklerimizi gidereceğiz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.