Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cerrah Mahallesinde Yeni Yollar Açılıyor

İnegöl Belediyesi, Cerrah Mahallesinde yeni imara açılan bölgede ana arterlerden biri olan Kıbrıs Caddesinin yol açma çalışmalarını sürdürüyor. 600 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğindeki yol çalışmasını, Belediye Başkanı Alper Taban yerinde inceledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2020 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2020 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cerrah Mahallesinde Yeni Yollar Açılıyor

Hizmet seferberliğini sürdüren İnegöl Belediyesi, Cerrah mahallesinde yeni imara açılan bölgede yeni yol açma çalışmalarının startını verdi. Bölgede Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü çalışmalar kapsamında BUSKİ’nin talebi üzerine öncelik verilen çalışma ile 600 metre uzunluğunda ve 15 metre genişliğinde Kıbrıs Caddesi ismi verilen caddenin açılması için Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmalara başladı.

DOĞA HARİKASI MAHALLE
İlk aşaması tamamlanan yolda bayram sonra da çalışmaların devam edeceği bildirilirken, Belediye Başkanı Alper Taban bugün beraberindeki heyetle bölgede incelemelerde bulundu. İnceleme sonrası bir açıklama da yapan Başkan Taban, şöyle konuştu: “Bugün Cerrah Mahallemizdeyiz. Cerrah mahallemiz bizim çok güzel, yeşil alanlarıyla dolu, doğa harikası mesire alanları içerisinde bir bölge. Arazi tamamen yeşil alanlar içerisinde. Hafta sonları ya da insanların boş zamanlarında nereye gidelim dediklerinde ilk akla gelen yerlerden biri. Burada yaklaşık 5 bin civarında nüfus var 2019 verilerine göre. 753 hektarlık bir alan üzerinde kurulu mahallemiz. Tarımsal yönüyle de ön plana çıkan bir bölge. Fidan ve çöğürcülükte de Cerrah Mahallemiz Türkiye’nin çok önemli bir ihtiyacını karşılamakta. Bundan da bizler de gururlanıyoruz ve artarak devam etmesini arzu ediyoruz” dedi.

600 METRELİK YENİ CADDE
“Burada imara yeni açılan bölgelerimizde de yapılması gereken yol açma çalışmaları, altyapı çalışmaları gibi eksikleri giderme adına çalışmalar yapıyoruz. Daha önce hiç yolu izi olmayan yerlerde yol açma çalışmalarımız sürüyor. Bir taraftan da içme suyu çalışmaları devam ediyor. Çalışma şuan bulunduğumuz noktaya kadar gelmiş durumda. Biz de bu çalışmaların birlikte devam edebilmesi adına yol açma çalışmalarını programımıza aldık. Bugün arkadaşlar 600 metrelik yolun açılmasıyla ilgili makinelerimiz ve ekiplerimiz çalışıyor. Bu alanlarda da çalışma neticesinde parseli olanlar imara açık bölgelerde yapılarını hayata geçirecekler. Çok güzel mekanlar. Burada yaşam oluşacak, var olan yapıların eksik ve ihtiyaçları bir bir giderilecek.”

“Şehrimiz 1065 km2. Ben özellikle İstanbul’daki belediyelerle mukayese yaptığımda şunu gördüm, 30 kilometre, 50 kilometre gibi alanların yönetildiği bölgeler var. İnegöl bunların 30 katı büyüklüğünde 1065 kilometrekarelik bir alan. İnegöl Belediyesi de Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu alana hizmet etmeye çalışıyor. Biz eksiklerimizin de farkındayız. Yapabileceklerimizin de farkındayız. Bir taraftan kaynaklarımızı doğru yöneterek bir taraftan da öncelikli olarak yapılması gereken iş adımlarını bir bir atarak konforlu bir alan oluşturmaya çalışıyoruz. Burada muhtarımızın gayretleri var, BUSKİ’nin çok ciddi çalışmaları var. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Görevli arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Birlikte koordineli şekilde güzel çalışmalar yürütülüyor.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.