Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl İl olsun…

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2019 00:00

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin kritik dönemden geçtiği bir dönemde İnegöl'de. Bursa'nın ağaç sanayi ve mobilya devlerinin buluştuğu İnegöl, günümüzde Türkiye'nin dev mobilya kenti. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımları ile uluslararası bir vizyona ulaştığı tescil edilen MODEF aynı zamanda 270 bin net 30 bin gezici nüfuslu İnegöl'ün geleceği…

                    

İnegöl'ün 116 mahallesine 753 çalışanla hizmet vermeye çalışan Belediye Başkanı Alper Taban son seçimlerde yüzde 63,5 oy aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kente kazandırdığı en nitelikli siyasetçilerden olan Alper Taban, sağ duyulu, herkesin ulaşabildiği, halktan biri. Kentin önemli sorunlarının aşılması için alınteri döken Alper Taban, Bursa'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlayacak ilk ilçe belediye başkanı. Bursa merkez dışında ilk ziyaretin gerçekleşeceği İnegöl, hükümet hizmetleri anlamında kurumsal hizmet binaları açısından unutulmuş bir ilçe. Her ne kadar Türkiye'nin en büyük mesleki eğitim lise kampüsü Hacı Sevim Yıldız 26 ayrı binası ile İnegöl için önemli bir fırsat olsa bile yine de gelecek adına yeterli değil.

 

Türkiye'nin nüfus yoğunluğu ve sanayi yeterliliği anlamında önemli kentlerinden olan İnegöl, güçlü bir Üniversiteyi hak ediyor. Açıkçası Bursa'ya yakınlığı nedeniyle yıllardır atıl durumda kalan İnegöl, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ulusal yerel politikaları için ideal bir pilot kent. Türkiye'nin 81 vilayetinin sayı ve nicelik anlamında arttırılmasının uzun dönemdir tartışıldığı bir dönemde acaba Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti’nin siyasi kaygılarını bir kenara bırakıp İnegöl'ü İl yapar mı?

 

İnegöl neden İl olmalı?

 

Ak Parti’nin Bursa'da önde gelen yatırımları bilindiği üzere İnegöllü merhum Başkan Hikmet Şahin döneminde gerçekleşti. Bursa'nın vizyonunu değiştiren merhum Hikmet Şahin ile kent yeni bir vizyon kazanırken, Ak Belediyeciliğinde zirve hizmetleri ile buluştu. Sonrasında Recep Altepe'nin geniş yatırım ağı ile sanayi merkezli bir dönüşüme imza atılan Bursa'da yine İnegöllü bir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yerel yönetimin başında. Ak Parti’nin en zor seçimlerinden birisi olan 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti İl Başkanı İnegöllü Ayhan Salman ile güçlü bir bağ kuran Aktaş, İnegöl'den ve Osmangazi’den gelen oy desteği ile Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Ve elbette İnegöl denildiğinde ilk akıllara gelen ve sadece İnegöl'ün değil aynı zamanda Bursa'nın da siyasi ve sanayici markası Milletvekili Hüseyin Şahin'in görev döneminde ve halen daha gerçekleştirdiği başarılı projeleri unutmamak lazım.

 

Geçtiğimiz aylarda ziyaret ettiğim İnegöl'de sevilen bir isim İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü. İnegöl'ün yetersizliklerini engin tecrübesi ile silip Atan Kaymakam Görücü aynı zamanda tam bir devlet adamı. Bursa Valisi Yakup Canbolat gibi kendini değil, kentini öne çıkaran Kaymakam Şükrü Görücü halen daha Çanakkale ili Çan ilçesinde sevgiyle yad ediliyor.  Açıkçası İnegöl hem başarılı bir belediye başkanı hem de başarılı bir kaymakam ile bu dönem İl olmaya aday.

 

Butik bir Üniversite ile eğitim adına önemli bir çağ atlayacak olan İnegöl, hızlı tren hatlarının içerisinden geçmesi ile tam bir sanayi ve ekonomi kenti olacak. Hızlı yolcu ve yük tren hatlarının geçmesi arzu edilen İnegöl için atılması gereken tüm adımları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan başka kimse atamaz. İnegöl ziyaretinde güçlü bir teşkilat buluşmasına imza atacak Erdoğan, ilçenin uzun zamandır beklediği müjdeli haberi verecek mi? İnegöl ile birlikte başka ilçelerinde İl olması ve Çanakkale gibi kentlerin Büyükşehir ilan edilmesi ile hükümette önemli bir gelir kapısı elde etmiş olacak.

 

Mevcut MODEF fuar alanının yetersizliği ve günümüz koşullarında daha merkezi ve komplike bir fuarcılık alanına ihtiyaç duyulan İnegöl'de, hükümet konağı başta olmak üzere birçok binanında deprem öncesi revizyonu şart. Dev bir yaşam alanı olan İnegöl, doğru yatırımlarla 500 bin nüfusu çok kısa bir sürede bünyesinde ağırlayabilir.

 

Yine soyadını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın İnegöl'ü ziyaretleri ile öğrendiğimiz Sayın İnegöl Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel'de bu sayede neredeyse hiç uğramadığı Bursa'yı listesinden çıkarmış olur.

 

Kısacası İnegöl artık Bursa'yı taşıyacak siyasiler üreten güçlü bir kent. Ya İl olmalı ya İl olmalı...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.